Pages

Sunday, January 1, 2012

cycle


Assalamualaikum wbt..


lebih kurang sebulan sekali..
mungkin nanti setahun sekali pulak kan?
of course about update blog.
kadang2 aku rasa macam nak delete je blog ni.
tapi aku mula ingat akan pesanan rakan2 di blog ni mahu link blog aku kekal hidup di alam maya.. walaupun aku tak update tiap2 hari macam dulu.
mereka tahu bahawa aku masih barnyawa dengan mukabuku..
tu pun aku tengok orang jugak la nak accept friend request kat mukabuku setelah manusia bertopengkan firaun serang aku bertubi-tubi.
Alhamdulillah. setahun lebih semua berlalu.
aku lalui hidup ini dengan tabah , kuat..
tepukan ke atas bahu daripada insan2 yang menyayangi meminta aku teguh berdiri seperti sedia kala..


aku bersyukur ke hadrat Ilahi..
dengan limpah dan kurniaNya..*cewahh.cam nak bagi ucapan pulak.
rezeki yang Dia berikan tak henti2 untuk aku.
orang cakap kalau kita ikut segala perintahNya..
insyaAllah kita akan hidup bahagia sepanjang masa..
so, renung2kan.

tahun 2011 merupakan kenangan.
so, i take a long time to motivate myself..
hari2 bagi aku adalah hari untuk cermin diri.
kalau tak cukup besar. pergilah kat kedai jual cermin.
cari cermin yang boleh magnified kita punye image.
biar nampak semua cacat cela, kesempurnaan yang kita ada.


bulan disember yang lepas memang aku sedikit busy.
selepas pergi kem, next weekend aku kena jugak spend time dengan kawan2.
nanti dorang ngajuk pulak.


next weekend pulak aku ada competition kat UTM.
NACES 2011.. for chemical engineering students. Alhamdulillsh.
aku dapat 1st runner up. even tak bertuah untuk cabutan bertuah.
tapi rezeki aku ada untuk main competition tu.



aku just hope tahun 2012 ni membawa kebahagiaan, kesenangan, keberkatan untuk aku . insyaAllah. Actually, tak rasa sangat sambut new year ni sebab as a Muslim, i think Maal Hijrah is the most perfect celebration to make wishes..
but depends la kan? yang penting makin hari, kita makin berusia, dan waktu kematian yang Allah tetapkan untuk kita makin hampir..
sama2lah kita berjuang mencari kebaikan ..

good luck semua :)

3 shining LIPGLOSS:

Hiro said...

tahniah!

ღKekunangpelangiღ said...

Wah. Hebatlah jugak tu. :)

p/s : Lama tak jengah, semakin comel. :p

Diyana Norman said...

wahhh thniah dapat first runner up