Pages

Wednesday, October 12, 2011

wrong love


Assalamualaikum wbt..


sapelah aku nak jadi pakar dalam love2 ni.
cukup aku tahu mencintai Allah Maha Pencipta paling besar nilainya.
mencintai ibu bapa paling suci pengorbanannya..


baru2 ni ramai yang give me few articles about love.
dan aku tak tahu function untuk aku masa kini.
mungkin aku cukup kuat melawan segala perihal cinta atau mungkin aku ni no feeling.
hanya Allah yang tahu apa perasaan aku sekarang.
kalau ada insan yang merasakan aku bahagia? kecewa? itu mungkin eksperimen daripada setiap penulisan.
masing2 ada pandangan masing2 kan?

meh layan lagu ni jap.


you know that banyak hikmahnya kalau putus cinta tu.
ololololo.. jangan la nangis, sedih2 lagi. chill2 beb. get a life!
orang kata " kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum ". ye dak?
and dont you know that when someone fall in love.
it is a form of amnesia when a girl forgets that there are trillion other boys in the world.
wake up dude!


putus cinta bukanlah pengakhiran bagi segalanya.
ia adalah satu permulaan yang baik jika ditangani dengan positif.
janganlah pendek akal dengan bunuh diri atau melakukan perkara bodoh.
cuba korang fikir.
kalau orang bunuh diri sebab putus cinta, ia seperti sudah menjadi perkara biasa..
tetapi kalau seseorang itu bunuh diri kerana terlalu sayang akan ibunya. impak kepada orang sekeliling amat besar. tapi bukan bermakna kat sini aku nak korang bunuh diri. aishhk.! mintak jauh. jangan2. Allah tak suka. Allah bagi hidup tu, bersyukurlah. Sesuatu yang kita cintai belum tentu membawa kebaikan kepada kita. Yang kita benci pulak belum tentu memudaratkan kita. Allah knows better. and believe that everything happens for a reason.


mungkin berlaku perkara ini sebab Allah mahu kita kembali ke pangkuanNya akibat kita terlalu asyik dan alpa dengan cinta yang berlandaskan nafsu.
ingat! kalau cinta kita mendapat keredhaan Allah, Allah takkan tarik nikmat itu untuk hambaNya jika hambaNya tahu dan reti bersyukur dengan apa yang Dia berikan.
Allah tak pernah mengecewakan hambaNya sepertimana kekasih mengecewakan.
Seorang filosof Barat, Hedrick berkata, " mencintai seorang yang tidak mencintai kamu adalah sia-sia, menyia-nyiakan orang yang mencintai adalah merbahaya ".


anggaplah frust dalam bercinta itu satu ujian. ujian yang perlu kita hadapi untuk mencari kebahagiaan kelak. sometimes we must have a courage to say ' TAKE IT or LEAVE IT!'

nah!! aku kasi korang doa untuk atasi segala kekecewaan. jangan down2 lagi.


Setiap DOA akan dimakbulkan jika dibuat bersama dengan solat sunat 2 rakaat, sedekah Al Fatihah kepada Rasulullah SAW dan sahabat serta umat islam semua dan niat. InsyaAllah..Allah itu MAHA mendengar dan MAHA Pengasih pada hambaNya..AMIN.

5 shining LIPGLOSS:

diba said...

stiap bnda brlaku msti ade sebab..huu pnah mrasa situasi ni..huu

Mr feckry said...

lu putus cinte?

misz molecule said...

diba : yes syg:|

misz molecule said...

feckry : lu rase???

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Tak ada apa pun yang nak digesa2 dalam bab hati dan perasaan ni. Kalau tuhan nak tunjuk, sekejap ja dapat rasa. Chill-lah. :)