Pages

Monday, October 10, 2011

nurse sombong


Assalamualaikum wbt..

last week even ada satu paper lagi tak habis exam.
aku kuatkan jugak hati untuk pulang.
menemani ibunda yang mempunyai appointment dengan operation room.
kata bonda.. " takde feeling nak check in hotel 8 tingkat. ".
memandangkan hospital di Kuala Terengganu ni ada 8 tingkat je pon..
sebab tu hari ni nak masuk hospital pun, bonda masih sibuk menguruskan hal pejabat.
aku yang tengok keadaan bonda pun pening.
sometimes rasa cam isi2 pejabat yang lain tak berhati perut.
kata mereka, tanpa bonda ibarat office tu takde enjin nak bergerak.


aku penuhi semua permintaan bonda.
tak rasa nak makan makanan hospital tu.
bonda order roti cheese roll, cream puff , dutch lady coffee and so on.
nenda pulak asyik duk masuk line celcom aku tanda risau.
nasib aku takde pakwe.
kalau tak, tak menyempatnye aku nak melayan pakwe kalau nenda je yang asyik masuk line.
bonda tak nak nenda lagi risau sebab tu dibiarkan saja nenda duduk diam2 kat kampung tu.
tak kasi aku fetch beliau.


dan coincidence-nye pulak waktu melawat adalah waktu nurse2 hantar pesakit punya lunch & dinner. aku dan adik2 ni al-maklumlah. kalau duk rumah tanpa bonda memang kalau memasak pun rasa tak kenyang mana. padahal ayahanda dah masakkan mi goreng holiow untuk kami. aku pun dah masakkan pe2 yang patut untuk adik2. tapi uhmmm nye mesti air tangan bonda jugak. bonda pun suruh kami habiskan je makanan yang tersedia kat hospital tu.

jujur aku katakan.
makanan kat hospital sedap jugak.
takkan jahat sangat dorang tak letak perisa langsung kan.?
aku suruh sister aku dulu yang makan. selebihnya baru kasi aku.
bonda cakap habiskan je. nanti membazir.
aku dengan khusyuknye menghabiskan makanan tu.
tibalah sorang mak cik nurse ni kutip trail2 pesakit.
dengan tidak sopan dan berlagak sombongnye mak cik nurse tu berkata.

" oleh sebab makanan pesakit tu adik yang habiskan. toonlg bawak trail tu ke kaunter nanti yep "..

aku dengan slumber hangguk je la tanda faham.
dah la buat suara besar.
owhh. sengaja mengaibkan orang mak cik nurse ni.
nasib kesabaran aku tinggi lagi.
& tak feel pe2 time kena sound tu. hahaha..


takpelah mak cik. saya maafkan mak cik je.
memang patut saya kena.
tapi bonda saya yang mitak habiskan. bukan salah saya lah kan?
bukan saya makan hak orang lain pun.
hak bonda saya jugak. dan bonda saya izinkan. huh!




4 shining LIPGLOSS:

shepette said...

kak, maaf nak tanye.
yg kutip2 trail tu,
die pakai baju putih tapi takde line biru kan atas kepala.
sebab yg tu bukan nurse.
yg tu PPK(pembantu perawatan kesihatan)

serve diet kat hospital mmg kerje dorang, bkn kerja nurse.
ehehe kak silap org ni :)

misz molecule said...

ntah la xpasan.
tp tym nurse 'key in' data lam komputer..

dia pun ada 1x..

klu slah org sori:(

shepette said...

biase la dorang dok sekali kat kaunter.
xpe2 :)

Misz Jenny said...

laaa..

sy pun suka mkn mknn kat situ..

boleh thn best gak kan,,hihi