Pages

Thursday, October 6, 2011

pencuri jalanan


Assalamualaikum wbt..

punyalah mamat ni tak sopan depan aku.
buat perangai tak senonoh.
kalau aku tahu aku langgar je 'bontut' motor dia.
kasi dia tergolek-tergolek mati.Inalillah.


aisshhkk. maaf. terEmo pulak dah.
before aku teruskan lagi menyumpah sesumpah mamat yang terlibat sampai jadi katak.
aku nak cakap.
Alhamdulillah. hooorrrrayyy! exam dah habis. done! saki baki stress je yang ada dalam kepala otak sekarang. so now, i can buat marathon drama korea sepuas-puasnya.
termasuk habiskan all parts of RUNNING MAN. korang ada layan?
tak layan? itu satu kerugian. ekekekei..


okeh. tadi aku ke town nak buat kad bank yang hilang. punyalah careless!
then hantar laptop yang tak sampai setahun jagung guna masuk bengkel.
after that, on the way ke workshop nak hantar kereta nak adjust alignment and balancing.
banyak betul yang kena baiki. kena lah melalui setiap penjuru jalan di Kuala Terengganu ni.


punyalah tak berani aku nak lintas motor si polis ni. padahal beliau betul2 duk kiri jalan.
aku drive sopan2 je belakang beliau. then ada motor si minah yang bergendongan dua orang ni cam menghimpit sebelah kiri kereta aku or sebaliknya sebab aku yang tiba2 jadi brave nak potong semua motor yang ada depan aku. ikutkan nak je aku langgar semua motor tu . stress betul.
tapi aku rasa bukan salah kami sebab ada motor mamat yang langsung tak smart, lintas kereta 'Lamborghini' aku sebelah kanan. memang betul mengikut falsafah jalanraya nak lintas di sebelah kanan. tapi kalau jalan tu divide by two, even lintas kereta aku pun still bawak sebelah kiri jalan apa kelas.? motor mamat ni makin laju. menghimpit motor minah ni.
aku ingat ada scene nak ngorat ke, hai2 ke.

mamat tu panjangkan tangan kirinya, pahtu amik somethin dalam raga motor minah tu.
punyalah terkejut aku dengan reaksi spontan mamat tu.
aku pulak cam lebih2 nak menjerit mintak tolong.
minah dua orang tu cam rilek2 je. tapi dorang try kejar motor mamat tu yang kebetulan traffic lite warna merah time tu. fuhhh. aku jenguk2 jugak kat depan tu nak tengok kejadian seterusnya. tetapi tak dapat dikesan.

tapi aku rasa mamat tu belok ke kiri. sebab sekilas pandang terlihat minah motor tu belok ke kiri. aiii. tak kan nak kejar pakai motor je kot? dunia2. tapi yang aku harap. kalau si mamat tu amik purse, bia satu sen je yang ada dalam purse tu. hahah


takde duit, tak reti nak usaha sendiri?
amik duit orang je tahu.
beli makanan, buat makan. bukan ke haram?
dah menjadi darah daging.
kau tengoklah nanti nasib anak, cucu, cicit kau. masyaAllah..



3 shining LIPGLOSS:

Misz Jenny said...

kat KT katne nih???
curious nk tau

sizuka[Izzati] said...

huuu mcm2 hal bleh jadi atas jalan.take care ea.syokla dah abes examhehe~

delarocha said...

dah nama pun pencuri..mana tau halal haram dah..semua dia nak rembat.. moga2 dapat balasan