Pages

Friday, September 30, 2011

waktu ukhwah..


Assalamualaikum wbt..


orang cakap jangan jadi bodoh sombong.
kelak merana diri.
sapelah yang nak agungkan manusia seperti itu.
bukannya bijak. dan bukannya merendah diri.
manusia yang bijak juga membiarkan akal mengawasi nafsu, bukan nafsu menguasai akal.
beristighfir lah agar kita tak berpaling daripada semua itu.
masyaAllah.. macam ustazah pulak aku rasa.
ok tak layak.


so, untuk todak orang mengata kita bodoh sombong and so on.
kalau dah ada aktiviti yang agak baik untuk di'join' tu..
haruslah tidak berfikir panjang..
even busy mana pun kita.. ukhwah fillah..


Barangsiapa yang suka dimurahkan rezekinya
dan dipanjangkan usianya
maka hendaklah dia menyambungkan kekeluargaan (silaturrahim).”

(Hadits riwayat Muslim)


2 hari lepas sorang mamat kelas aku buat makan2.
percaya atau tidak, LELAKI yang ajak okeh.
kebetulan on that day was last eidul fitri.
kami gugurl ni bawak lah buah tangan pe2 yang patut.
kuih raya, coklat, kerepek. buatan sendiri.
sape rasa sayang tiba2 kat kami..
makanya dia telah terkena guna2 kami.hahhaa.*mengarut.
yelahh. dah la makan free, datang2 lauk hampir2 nak siap.
kami cuma tolong buat air, sambal dan tak banyak sangatlah.


mula2 berat jugak nak join sebab takde transport.
hidup di negara orang memang darurat sikit kalau takde transport.
so, kot2 ada anak orang yang berkemampuan terbaca entry ni.
support lah satu. hehheee..



ini housemate aku. both of them are awesome!

anak2 penyu dari terengganu sesat..hehhe

takde kerja sangat dah ni..

harus ada practice untuk merasai azab yg bakal tiba..*ooopps

gugurl yang join ari tu. 3 orang lagi..
missing in action.


yang best. kami tak seteruk guys main tarik2, campak mana2 insan yang mampu untuk diangkat dan dibuang ke dalam laut.
tapi sumpah jealous tengok dorang main air laut.
nak rasa jugak kemasinannya:|




3 shining LIPGLOSS:

me suya said...

jeles3..bila nak ajak suya plak ni kuar date

diba said...

wah..jlan2 tepi pntai...besh2~

delarocha said...

seronok nampakk