Pages

Tuesday, October 18, 2011

budak 2 tahun kena gilis dua kali!


Assalamualaikum wbt..

selepas tengok berita kat tv3 semalam sampai sekarang aku tak boleh lupa..
kenapa kejam sangat manusia sekarang.
tengok video ni.


aku takde mood sangat.
so, copycat je aku mampu.

kira-kira 18 pengguna jalan raya membiarkan seorang budak perempuan terbaring nazak di tengah jalan selepas dua kali dilanggar kenderaan berdekatan kedai perkakas Guangfo di Huangqi, bandar Foshan, China.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan, orang ramai tidak menghiraukan budak berusia 2 tahun dikenali sebagai Yue Tue terbaring selepas dirempuh sebuah van.
Kemudian sebuah kenderaan lain turut menggilisnya sekali lagi di luar kedai milik keluarganya itu.
Seorang pengutip sampah, di mana individu ke-18 yang melalui jalan itu akhirnya datang membantu budak kecil itu dengan mengangkatnya ke tepi jalan sambil menjerit meminta tolong.
Dilaporkan, pemandu van itu berjaya ditahan pihak berkuasa tempatan.
Video yang mencetuskan kemarahan meluas penduduk China itu, di kongsi dan dilihat hampir 700 ribu pengguna internet sejak ia dimuat turun semalam.


sedih aku tengok kejadian tu.
kenapa manusia yang lalu-lalang kat situ tak nak amik tindakan sewajarnya untuk budak itu?
manusia bukan kelihatan seperti binatang.
so, aku rasa tak kannya manusia kat situ nampak budak tu macam binatang sebab tu dorang wat dont know je kan.
bodoh! sumpah aku rasa sakit hati.


boleh yang 1st lori langgar tu gilis kali ke-dua dengan tayar belakang.maybe dia takut kena masuk penjara sebab kejadian langgar tu.tapi tak patut.ditambah lagi dengan lori ke-dua. aishk! speechless!



1 shining LIPGLOSS:

FarzanaAhmad said...

tahu x pa....kijam sungguh...

tapi itu juga penanda yang nilai moral masyarakat kini makin kureng...