Pages

Sunday, September 18, 2011

B O Y F R I E N D


Assalamualaikum wbt..


ni boyfriend aku ke-tujuh.
nombor yang cukup afdal bagi umat Islam.
sape tak cukup kuota tujuh, tiga,.. cepat2 cari. okeh tipu. .

ada orang cakap hidup takde boyfriend macam tak laku sangat.
sedangkan yang tak cantik mana pun boleh ada boyfriend.
100% silap. 100% tak boleh pakai. 100% no no no no no yea!!

aku ada sorang kawan, cantik punya putih meleput, gebu berdebu.
tapi takde boyfriend rileks je dan aku berterima kasih sangat2 kat dia sebab selalu tag aku untuk note2 agama kat fesbuk even dia tahu aku couple. dulu la. cerita dulu2.hehehe.

actually, aku rasa single tu tak salah langsung, couple pun tak salah.
but i dont know deep to explain about this if it is related with our religion.
anggaplah para single2 yang kat luar tu,
Allah selamatkan kita dengan menyimpan kita untuk orang yang baik2..
untuk orang yang benar2 sepadan untuk kita..

an EX should stay an EX. they're an EXample of the wrong love & an EXplanation for why you deserve better.

so, jangan nak sedih2, low self-confidence, jealous tak tentu pasal tengok orang buat date situ, date sini. lantak dia pi la dengan dosak2, baik buruk dia. ngeee. jaga hubungan kita dengan Allah dulu. bare in mind orang yang kita sayang, tapi terputus di tengah jalan tu adalah cinta yang tak boleh pakai. boleh masuk dustbin atau letak dalam guni buang ke laut.

ada orang cakap pulak couple itu haram. tapi tengoklah manusia, couple jugak. yang murka tu lah mereka lagi suka buat, termasuk aku. hahha.tapi sesetengah artikel aku baca menyatakan..
couple itu tak salah jika kita masih berhubungan dengan seseorang itu tanpa melakukan perkara2 yang tak elok. pendek kata, jaga hubungan sesama muslim lah. kalau nak date ajak mak, mesej bagi ayah baca. hehehe.*ada ke?? tapi kalau dah peluk, cium, tidur sama2 tanpa ikatan yang sah. kau sendiri tahu jawapannya kot. Allah itu Maha Pengampun.


kita nak cari yang terbaik, tetapi untuk orang yang baik itu, kita dah cukup baik ke?
istikarah selalu.. jangan tunggu nak kena buat pilihan baru nak buat istikarah.
cewahh, macam forum perdana pulak page ni..

LBNL, chill2 je ok?
buat sesuatu perkara biarlah ikhlas kerana Allah:|




aku tak pernah menyesal dgn cinta yang pernah hadir untuk aku..
sekurang-kurangnya dia pernah buat aku bahagia


7 shining LIPGLOSS:

aiEz said...

aie juga seorang yg single...heh..kdg rasa cemburu tgk kwn2 ada couple,tp tak apa...kalau ada yg btul2 berkenan dihati,kenali dgn cara yg btul2 dan segerakan ke jalan yg diredhai...;)

shepette said...

ehh yong hwa la :)

bighagenjo said...

aku nak komen 'cun' jugak boleh?
haha,

payah nak komen kat sini, pasal tenet aku lembap. page kamoo agak berat la syg~

kadang aku dah lupa nak komen apa lepas dah baca.

eh, bila la tuhan nak temukan aku dengan jodoh idupku...
wiu wiu wiu

Az-Zahra Fauzee said...

ha'a..
couple bukanlah segala-galanye tp, yong hwa itu milik saye..
awak rampas?
tehee~

Haura Malina said...

nice entry !

unieMARKS :) said...

an EX should stay an EX. they're an EXample of the wrong love & an EXplanation for why you deserve better.

nak mohon share this quote. thanks ;D

Yutaka Mushimura said...

emm..aku try sematkan dalam dada sanubari aku...harap aku sihat kembali...