Pages

Tuesday, September 20, 2011

count on me


Assalamualaikum wbt..


hari ni dah final. Alhamdulillah. harap segala ilmu yang aku tuntut, dihalal2kan oleh lecturer dan diberkati Ilahi.. insyaALLAH.. di kesempatan ni aku nak ucap selamat kepada rakan2 aku yang baru nak fly ohh. hohhoho.. it is hard to say goodbye. tapi same je dengan sebelum ni pon, takde kesempatan nak jumpa jugak.hehehe..

semalam cam biasa before pergi berjuang ke medan peperangan, aku akan mintak berkat parents, sedara-mara, nenek, tok ki dan segala kaum kerabat yang aku ada . manalah tahu, kot2 ada yang tak kasi aku amik final exam ni ke kan?*ada ke??


mama sangat busy lately ni. risau jugak dengan kondisi adik2 dekat rumah tu. on call ngan mama ibarat bestfriend satu keistimewaan sebab boleh bergurau-senda, melalak tak tentu pasal. oh no. aku tipu. tapi lama jugak lah duk berseloroh ngan mama semalam. sampaikan mama lupa akan waktu yang hampir menunggu beliau. beliau bakal operate tak lama saja lagi. time tu aku tinggal satu lagi paper. but now i have to face 5 more papers. aku perlu start counting days.


tengah2 study, kawan aku yang comel, che nur aimi che rusdi masuk line celcom. aku nampak nama dia terpampang kat dada henpon terus tersenyum lebar. aku tak ceritakan masalah yang aku hadapi saat ni tapi beliau sudah mengerti. tanpa perlu aku bercerita panjang.

"ready dah? jap ey.. "..

aku senyum sambil buat muka terharu even aku tahu dia tak nampak pun camner rupa aku.

" You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh .."..

lagu count on me berkumandang disulami petikan gitar..

manik2 jernih mula jatuh ke pipi. terharu. dia pun cam suka dan nangis. aku confuse akan expression dia sekarang. last dia cakap..

" masa aku study lagu ni takde pulak nak nangis2, ni aku rasa nak nangis pulak.. "..

aku menjawab..
" saje je. aku lama dah tak nangis, tiba2 rasa nak nangis dengar mu nyanyi "..
*mu = kau

habis je lagu tu.. dia nyanyi & playing guitar other songs..
banyak! best! aku rasa terharu sangat2.

LBNL, dia cakap..
"aku sebenarnya nak kasi mu chill2, tak sedih2.. tapi tiba2 sedih pulak nyanyi lagu ni.. good luck final."..

"hehehee, tak kisah pun.. thanks. cayang mu!! "..

bukan senang perkataan 'sayang' untuk aku titipkan pada bibir..
hanya doa dan kekuatan yang aku pohon daripada Allah..

aku sengaja cari video ada lirik.
hayatilah:|


A friend in need, is a friend in deed aite?
thanks semua..
korang buat aku rasa yang..
Allah removes one in my life, to make me feel the love from others:)"
wish me luck.


inilah dia, emi.. buat2 cute pulak!!hahaha


7 shining LIPGLOSS:

rara pinkmafia said...

besh kan lagu ni =)

:: noremy bte rahmat :: said...

gud luck okay!


p/s:akk pun suka lagu tu...besh!!!

Misz Jenny said...

up up and away!!

=)

*best ad kwn mcm tu...

Ikr@m said...

Good Luck :-)

diba said...

suka all lagu BM!

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Comelnya umie.. kirimsalammmm.. hehe ;p

delarocha said...

emi itu memang cute . ahakss