Pages

Wednesday, August 10, 2011

nak tengok hantu-kisah 4


Assalamualaikum wbt..


farid budak baru berusia 3 tahun..
badan sekecil umurnya menampakkan dia seperti kanak2 normal yang lain.
rutin hariannya pasti menonton tv..
kalau tak ngadap tv besar samsung 72 inch memang tak sah.

asal bangun tidur ditekannya punat tv tu.
asal masuk rumah hanya muka dia je yang ngadap tv tu..
suatu hari ibunya berkata..
" aiii anak ibu ni, suka sangat tengok tv. pergi masuk dalam tv tu terus la.. "..
si ibu pelik dengan kerenah anaknya..

bukan cerita kartun power rangers.. bukan juga domo, ghost whisper ataupun angry birds yang menjadi tatapannya.. tetapi cerita movie seram 'CONGKAK'..
tiba2 suatu malam, dalam pukul 2 pagi farid masuk ke bilik ibunya..
goncang2 tangan ibu sampai terjaga..
ibu betanya.. " kenapa ni farid?? "..
farid dengan semangatnya menjawab..
" ibu..farid nak engok citer congkak. tolong la pacang ibu, tolongla.. farid tak gheti.. "..bercakap dengan bahasa pelatnya..
tanpa berfikir panjang ibu mainkan cd cerita CONGKAK..


hampir seminggu farid berkeadaan seperti tu..
sampai la suatu saat dia berkata pada ibunya..
" ibu..nak bulan poce dah kan? alaaa..dah tak boleh farid nak tengok hantu "..
si ibu terus naik hairan dan berjumpa ustaz untuk mengubati anaknya..
Alhamdulillah semuanya selamat..



_____________**_____________
ada brand jugak cerita CONGKAK..
semalam, pukul 12.30 pagi aku layan cerita FLAT 3A.
sumpah best! dan menakutkan.
nasib baik bulan Ramadhan.
berani aku terus berkuasa exponent 76.!:|

8 shining LIPGLOSS:

Aisyah Ahmad said...

tapi kalau hantu ng orang.takut org lagi.kalau hantu bc ayat2 quran dah lari.kalau org baca ayt2 quran,kena acu ng kapak@ parang..ish seram..

sizuka[Izzati] said...

best ea flat 3A?nak tengok jugaklah teeeheee~

sifu im said...

bulan puasa x best tngok cite hantu..x seram sbb hantu kn dh kena ikat..haha

Gimi said...

tau lak farid antu kena ikat time bulan pose...tapi antu dalam cite mana leh ilang tetiba je kan..

delarocha said...

citer hantu ni kadang2 memberi impak jugak pada penontonnya, tambahan lagi kalau kanak2

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Kalau dulu tengok cerita hantu dengan adik, pakat2 berebut kusyen takut tak sempat tutup muka. ;p

bighagenjo said...

kesah benar ke farid tuh?

me suya said...

ish thiea ni
mentang la bulan poser
berani jer tgk cerita antuuuu