Pages

Thursday, July 21, 2011

si jantan tak hairan


Assalamualaikum wbt..

kalau adab bercinta normal la ngajuk situ ngajuk sini.
zaman nabi adam dolu2 pun aku yang tak reti merajuk..*lame
alih2 tengah bercinta tiba2 ada skill merajuk ni..
aku fikir merajuk la time muka aku paling hodoh..

ala2 macam ni kot.

opppss..silap picture. ini merajuk comel okeh.
aku imagine muka sembap.
bila orang yang agak dewasa..around teenagers buat mulut itik.
muncung satu depa. tak suka!

actually, si jantan kalau perempuan ni setakat sebulan sekali merajuk okeyy lagi.
kalau yang baru couple. tak hairan pun ada lelaki nak mengaku dia suka makwe dia merajuk.
" i suke tengok u buat merajuk. comel. "..
sebab kau praise dia comel merajuk la sampai padan ngan muka kau kena tahan dia merajuk sepanjang masa..


bila si perempuan ni merajuk kadang2 panjang, lama..
contoh pertama..
bila si jantan call.. kau tak angkat. untuk sehari, dua maybe lelaki ni boleh tahan lagi.
tapi a few days after that. takkan ada lagi nama dia muncul kat skrin henpon kau.
masa tu kau teriak la. fikirlah yang bukan2 kalau kau rasa patut untuk fikir.
no wonder if time tu si pakwe pinjam bahu kawan2 perempuan yang lain.
nak mengadu pasal kau.
bila dah selalu mengadu kat perempuan yang mula2 sekadar pinjaman tu.
si pakwe mula terbuka hati untuk dia. untuk kau tak mungkin lagi.
kau akan nampak tanda NO kat dahi kau besar2 for each space in his heart.


contoh kedua.
si pakwe mesej, kau tak reply.
berkali-kali dia mesej sampai haus muncung2 ibu jari tangan dia.
tapi kau buat tak tahu. kau ingat dia hairan?
dia pun malas nak melayan kau.
banyak lagi yang dia boleh buat dengan setiap satu sen kredit dia tu.
buat tepon parents lagi bagus gamaknya. tak pun kawan2 lain. aisshhk!


contoh ketiga..
bila dia ajak kau keluar.. kau selalu beri banyak alasan.
kadang2 tu kau rasa it's realistic but for him.. it just makes you more panic.
nampak sangat macam kau tak nak dekat dengan dia.
lelaki lain dengan perempuan. kalau perempuan hubungan jauh pun masih mampu berfikir untuk bertahan. tetapi rare lelaki yang boleh utuh pada kondisi hubungan jarak jauh.
kalau boleh dia selalu mahukan perempuan yang dia sayang dekat di sisi, bukan setakat di hati.
kalau dua buat2 setia dengan kau yang duk jauh tu. dekat dengannya pasti ada perempuan yang jadi pengganti untuk bersuka-ria, menjadi pendengar dan peneman dia.


contoh ketiga.
kau dump dia dalam dustbin macam sampah masyarakat yang lain.
kau tolak dia ke tepi. gara2 merajuk ..
tapi kau ingat dia kisah lagi? kau ingat dia akan selalu datang pada kau.
huh! tak kan la. dia maybe akan cari girl yang betul2 appreciates dia.
bukan ke tadi aku dah cakap. lelaki suka perempuan yang selalu attack dengan dia.
not like bersentuhan kulit. but always make a move to be with him.


contoh keempat.
kalau ada masalah. kau buat2 tak tahu. tapi dalam hati si jantan ni bengkak macam bisul 10 tahun tak hilang. macam mana tu?
dia akan cari perempuan yang betul2 faham isi hatinya. kau rasa kau unik boleh let it be semua perkara. tapi lelaki mahukan ubat untuk heal semua kudis di hati. dia lebih suka perempuan yang stand under normal action.


contoh kelima.
kalau kau move on dari hidup dia.
kau fikir mungkin untuk seketika. atau untuk jangka masa yang lama.
kau jangan ingat dia akan fikir dia hanya untuk kau, kau hanya untuk dia.
even kau dah janji dengna beratus-ratus kontrak cinta sekalipun.
ingat. manusia ramainya hanya tahu berjanji tapi tak mampu kotakannya.
dia tak akan datang untuk tarik tangan kau, untuk berada dalam pelukkannya, untuk kucup kau sambil merayu jangan pergi.
tetapi dia sebenarnya telah dapat alasan kukuh untuk tinggalkan kau dan cari yang lain..


seorang kawan aku yang bernama lelaki ada mengakui bahawa
dia kesian melihat wanita2 yang terlalu setia dengan cinta
tetapi walhalnya lelaki hanya akan serius dengan cinta mengikut mood or keperluan semasanya.


aku as wanita, gugurl jugak berfikir..
tak semua lelaki camtu..
tetapi cubalah untuk berdiskusi atas masalah yang ada.
bukan berjauhan dan terus berjauhan..
bare in mind:))))
tapi kan lelaki take note jugak.
lelaki & perempuan agak same je..

because..
" si jantan tak hairan '..



8 shining LIPGLOSS:

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Awak sangat memahami isi hati lelaki. Kalau awak single, teringin nak ngorat awak. Oh gatalnya saya. ;p


p/s : entry ni sangat bagus. Dilema seorang lelaki, kononnya saya suka. :)

delarocha said...

tak reti nak pujuk...

Far8 budak baik said...

tu ar tapi lelaki kn..
tade lah majok sampai gitu
pempuan lah yg majok gitu..
naik nympah aku..
hahahaha..
lelaki klo majok
dy tak tunjuk..
haaaaa..cool tak ekeke

Atiqah Wadiah said...

laki x bley tahan klu gf dia majuk lama2..tp klu laki ngajuk pulak cmner?Huhu

Yutaka Mushimura said...

hahahah..perempuan pun sama

statementnyer berbunyi

'ada aku kesah'

huhuhuhuhu

♥yaya budak suka embun♥ said...

terbaik nih
hehehe
memahami adalah jalan terbaik :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

terbaik nih
hehehe
memahami adalah jalan terbaik :)

Amirah Yusof said...

ahh dem..a few yang u cakap betul
now a bit menyesal do :p