Pages

Friday, June 3, 2011

hati rindu..


Assalamualaikum..

entah kenapa tiba2 perasaan rindu bertandang.. menginap di penjuru hati yang sepi.
dan makin lama ia merebak memenuhi ruang hati..
hati yang gelap kembali berdarah merah..
kembali segar setelah rindu itu datang tanpa paksa...
dan mungkin akan pergi tanpa jua ku paksa..


aku pulang ke rumah tanpa rasa bersalah..
padahal minggu pembelajaran baru di awal permulaan..
kata orang.. time ni la kita balik..
nanti dah tengah2 & akhir2 sem almost busy with lots of assignments and quizzes..
so, tak perlu rasa bersalah lah kan?
even baru first week dah ada assignment. melambak pulak tu.
omo! as a student.. please. jangan mengeluh. tak baik.. just put strong effort to do it! yeah!ngeeee..


"nenek ku pulang dari Mekkah..
nenek ku belikan jubah...
jubah berwarna hitam yang menawan ..
boleh ku bawa ke kuliah..hehehhee"
(sambil ada alunan musix 'ayahku belikan kereta')


haruslah pulang sebab nenek aku baru pulang dari Mekkah..
masa beliau turun berangkat ke Mekkah..
aku tak dapat hadirkan diri..
sebab terpaksa pulang awal ke kampus..
so,by hook or by crook aku gagahkan diri balik jugak..
padahal poket dah kosong.
pokai habis awal2 sem ni..huhuuhuh..


meriah jugak rumah nenek aku malam tadi..
of course nenek sampai je, kat rumah ni ada buat makan2 sikit..
nenek bukak semua kurma, buah tin, kismis, air zam2 untuk yang lain nikmati..
aku pun apa lagi kan? terus ambil satu gelas besar air zam2..hhehe.tamak sekali sekala.takpe...


tiba2 nenek bising..
" ingat orang belakang sikit.."..
aku dengan bendulnya pergi toleh ke belakang..
aigooo..ayoyoyoyo..sejak bila aku blur camni? dbusshhx!
yang pasti air zam2 tu kurang manis..
i mean kurang payau..kalau dulu2 payau je..
lagi best untuk diminum..
takut jugk kot2 kena tipu ke.mintak simpang!


aku yang memang sekali sekala jumpa nenek sebab pergi belajar ni pun.
tiba2 boleh rasa rindu..
padahal biasalah aku tinggalkan nenek..
nenek tinggalkan aku.:)


5 shining LIPGLOSS:

delarocha said...

minum air zam zam, doa skit supaya diterangkan hati.. mudah skit study nanti :-)

Mr feckry said...

jadi awek arab la lu

Misz Jenny said...

syangilah nenek anda !

:)

sizuka[Izzati] said...

wahhhhh tetiba nak rindu nenek jugak.heeeee.

Iznie said...

wahh, dapat jubahh!! bestnye.... hehe


nak air zam zam jugak... :(