Pages

Saturday, May 28, 2011

selesai sudah..


Assalamualaikum wbt..


selesai sudah minggu destini siswa yang diperkenalkan oleh Universiti Teknologi Mara, menerima pelajar2 baru.. dengan itu.. secara rasminya jawatan aku sebagai exco medic juga berakhir..
kenapa pilih exco medic?
sebab aku nak mama tahu..
anak dia ni serba boleh.muahahaha..
belajar engineering.. tetapi aktif bahagian medic.
okey tak?*memang sengal.


agak penat melayan budak2 ni..
manja, banyak merungut, kurang sabar..
lumrah.. maybe senior2 aku dulu pun pernah berkata sedemikian rupa..
tapi serius.. setakat melecet sikit.. ada yang menangis..
ikutkan ada yang perut masuk angin, gastrik..
bila ditanya.. "makan tak tadi??".. jawapannya "tidak"..
ikutkan ada juga budak2 yang alergi nasi..
tak boleh makan sikit pun nasi yang disediakan..
terus sakit perut.. nak je aku and da geng medic yang lain tak melayan manusia2 sebegini..
tetapi disebabkan piagam kami ialah..
'mungurangkan bilangan pelajar yang sakit'..
Alhamdulillah.. kami mendapat pujian daripada pihak atasan..
bahawasanya.. apabila diperlukan.. medic sentiasa ada untuk mengatasi masalah pelajar sakit ni..


best! even penat pi mai pi mai tang tu jugak ke klinik..
dalam tengahari kami agak free..
kami activ time pagi & malam..
tapi tak sangka sampai doktor pun sebenarnya bukan rajin sangat nak tengok muka sama je pergi klinik dia..
sumpah mengada-ngada.
kadang2 geram jugak.. tetapi pihak atasan pinta kami uruskan saja mereka2..
bukan sampai bile2..
tapi sekejap saja..



esok insyaAllah aku akan share ngan korang cerita sedih about someone
wait yaw!!

" akal yang sihat bermula dari pemakanan yang bersih"

7 shining LIPGLOSS:

delarocha said...

multi tasking la ni.

budak engineering nak cuba medic

hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe... best je.

tp rase mcm meluat je kalau ade yg alergik ngn nasik. dlu time iqa pon ade. ^_^

Reen Rostarizam said...

macam macam perangai.. =.= yg kaki melecet menangis tu yg tak tahan

unieMARKS :) said...

makanan yang bersih dtg dr tgn yg bersih dan hati yg ikhlas :)

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Kalau cakap awal-awal doktor ni yang incharge, Epol yang tak sakit pun jadi sakit.. ahak ;p

Schajar McFlurry said...

wah.... best nyer.. engineering + medic =)

Yutaka Mushimura said...

hhaha..dah tau ader penyakit gastik..tak mau makan ikut masa lagik...rasain biler kesakitan perutnyer...ahcoooiii

tips terbaru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Tips 10 Petanda Dia Jodoh Kita

Bila Bercinta Dan Disalah Ertikan