Pages

Sunday, May 29, 2011

bukan ku pinta..


Assalamualaikum wbt..


kepada sesiapa yang ada jenguk entri latest semalam..
aku ada 'agak' promise kat korang nak ceritakan about someone..
semasa program MDS..
aku kenal seorang budak ni, anis nama diberi..
asal dari kuantan.. aku yang pegang group dia membuatkan dia lebih senang untuk share sesuatu dengan aku..
sewaktu dalam group.. melihat dia diam membisu.. membuatkan aku tak senang duduk..


sesudah solat isyak..
aku and da geng cuba mengasingkan pelajar2 sakit untuk menaiki van..
agar tidak bertambah sakit mereka untuk berjalan jauh menuju ke dewan utama..
tak hairanlah ramai budak yang puji kakak2 medic ni caring and kamilah tempat mereka bermanja..
ikutkan naluri kitorang.. nak je lempang laju2 budak2 yang sakit tak seberapa tapi eksyen je lebih..
melihat anis termenung jauh di penjuru tangga..
timbul rasa tertanya-tanya.. lalu aku mendekatinya..
nampak sihat tapi mengaku sakit..masalah apa pulak..?


aku : anis kan?? sakit ape?

anis : saraf saya rosak kak..

aku : haa?? bile rosak..*rasa cam soalan bodoh je..

anis : lame dah.. time SPM hari tu..

aku : uikss..baru lagi la..beberapa bulan yang lepas.. anis tak bawak ubat ke??

anis : doktor tak kasi pe2 ubat pun tapi kena buat 'chemotherapy', once in two weeks..

aku : camner boleh jadi camtu..?*sekali lagi soalan bodoh.. dah ni berapa lame dah anis tak buat therapy??

anis : sehari sebelum last paper SPM kak..tiba2 saya rasa rahang saya takde function.. mulut jadi senget..masuk minggu ni dah 5 weeks tak buat.. saya ada tanya doktor uitm ni.. dia cakap tak sure ada ke, tak rawatan kat sini..kalau kat uni memang takde..

aku : camner last paper anis ?

anis : tahan and cover je lah masa jawab exam tu..lepas tu baru jumpa doktor.. then, doktor cakap saraf saya rosak..

mengalir air mata anis menceritakan hal sebenar kepada aku..
aku dah la takleh tengok orang menangis.sumpah pantang.
tang tu jugak aku rasa nak menangis.huhhaaa..

keesokkan hari aku jumpa anis lagi..

aku : hye anis..*sambil senyum lebar..

anis : akak.. leher saya dah tak leh gerak..sakit sangat2..

aku : anis sabar yep.. memang tak leh gerak langsung? effect tak buat therapy tu ke??

anis : a'ah kak.. akak boleh tolong saya tukar kampus dan course tak? saya tak leh tahan lah camni.. sakit kak..


sekali lagi dia mengalirkan air mata.. of course naluri kecil aku rasa simpati tu ada.. aku cuma bayangkan camner kalau adik aku ada penyakit camtu? memang lagilah aku goyah. secepat mungkin aku pergi jumpa exco pentadbiran untuk uruskan semua ni. hati kecil aku nak je anis stay sebab kampus uitm ni lah paling best. ada pantai kat depan, tasik kat tengah dan bukit kat belakang.. ramai budak2 dari negeri lain puji ketenteraman yang terdapat di sini. kuasa Allah. Alhamdulillah. tetapi apakan daya. mungkin ada yang lebih baik untuk anis.


sama2 doakan yang terbaik untuk adik anis tu..
terima kasih..
lots of love to anis, from kak thiya:)


7 shining LIPGLOSS:

delarocha said...

tenang je hati bile dpt membantu org yg memerlukan

sizuka[Izzati] said...

huhuhu kesian anis.moga2 dia cepat sembuh.

Puteri said...

Allah~
sedih gile.

rasenye kalau mtk tkr kmpus, pengarah bg je.

harap2 die cepat2 buat treatment.

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Kesiannya. Itu baru orang, esok-esok kita sakit macam mana la pulak nanti.. Harap-harap taklah seteruk mana, risau pulak.

p.s : Kalau dapat doktor macam thiya, sejuk la siapa yang sakit. ;p

!♥!QiSt!♥!! said...

junior ke tya? emmm..mujo akak dh xda kat stu kalo x mngalir jgk air mate ni d buatnyer..

Yutaka Mushimura said...

harap cepat2 sembuhlah hendaknya...:)

tips terbaru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

Penyakit Jantung Bolehkah Dicegah???

Tips 10 Petanda Dia Jodoh Kita

unieMARKS :) said...

hope Anis kuat .
and hopefully dia akan sembuh .

kak thiya . jaga unie plak oke ? ada ulcer dalam mulut nih . huuu