Pages

Friday, May 6, 2011

hati kering


Assalamualaikum wbt..


bicara soal hati kering ni..
sape nak ngaku awal2 dia hati kering??
cepat2..selagi tawaran masih dibuka..


hidup dalam dunia aku..
memang ramai sangat2 aku kenal hati kering..
bukan jenis tak solat ke apa..
tu hati hitam..hahaha..tapi jenis takde feeling..
kena kutuk, kena puji, kena bunuh pun takde feel..
aishhkk..kadang2 orang sekeliling pulak boleh mental sebab orang camni kan??


masa zaman kecik2 dulu toksah cakap lah..
memang banyak cerita macam puaka..
aku ni boleh dikatekan hati kering jugak..
mama selalu hantar aku kat taska..
nak mintak nenek jagakan..
mama tak sampai hati.. sebab aku ni degil sangat..
so, terpaksalah hantar taska mintak orang lain jagakan..sob sob..
sedih giler asyik kena tinggal dengan orang lain je..


time duduk2 kat taska lah macam2 orang aku kenal..
kalau tak, tak timbullah phrase..
' banyak orang, banyak ragam' aite?? cess!
aku fikir2 balik..
tak sangka masa aku kecik2, selekeh, degil, suka menjawab dulu tu..
ramai jugak orang nak.. orang minat..*hahaha.poyo
tengah2 main lego.. korang tahu lego tu apa??
ini dia.. aku sanggup google untuk korang..


ada sorang budak ni, HILMI (giler kuat mental, ingat lagi kot). umur setahun tua daripada aku..
datang dekat, then susun lego sama2. aku tak mintak pun. dia sibuk2. menyampah.
kebetulan mak dia datang amik dia. dia tiba2 bisik 'i love you' dan tak pasal2 cubit manja pipi aku. OMG! tapi sumpah aku tak faham pe2.. aku balik2 mengadu kat mama.. "ada orang cakap i love you kat kak long mama..".. mama senyum..
keesokkan aku pergi taska. aku buat2 tak tahu je lah kan.. dia pulak yang tiba2 malu, nak menjauh dengan aku. hahahha. terbalik ni..


suatu hari, aku main2 dengan abang2 sepupu aku..
yezza. keluarga besar aku memang ramai hero.
Al-maklumlah.. bapak2nya minum Ali Cafe banyak sangat..hehehe
mulut aku ni cot cet cot cet tak berhenti bercakap..
abang sepupu aku yang sorang ni sound..

"oitt. senyap sikit. dari tadi lagi cakap. dop berenti2.. "

dengan slumber yahh yahh aku menjawab..

" mu beranok awal daripada aku, mu lah lagi banyak cakap daripada aku "..

maksudnya : kau yang lahir dulu daripada aku, maknanya kau lah yang lagi banyak cakap.
semua yang ada kat situ tersentap.
pahtu ketawa berdekah-dekah. aku sambung bermain ting ting..
tak amik port dengan apa yang dia rasa..


cousin aku ada bising baru2 ni kat skype..
" tok ma cakap pasal kau zaman kecik2 dulu. bapak nakal.. mulut pun laser giler "..
hahahha..owhh.aku takde kat sana dia main ungkit2 cerita aku zaman kecik2 yaa..
takpe2.. nanti aku balik.. aku cerita pasal dorang2 (nenek, aunt, uncle) zaman muda2 yang malas nak layan aku. hahhaha..



10 shining LIPGLOSS:

rara pinkmafia said...

hahahahhhaah xsuke org hati kering.sbb dorg ckp mcm org tak de perasan.but skng mmg perlu buat hati kering pon. =)

Misz Jenny said...

hik2..bhsa rasmi kuar dohhh...

HAtI BASAH copp!!

Ainnur Afiffah :) said...

hahah ,kelakar la~

kecik2 dah tau i love u ye..hehe

delarocha said...

huhu

sampai ke besar kuat membebel

misz molecule said...

rara : awat prlu plak ni???

misz molecule said...

jenny : bkpe hati basah pulok??

misz molecule said...

ain : zmn sekarang bdk mmg lbh advnce

misz molecule said...

dela : ekekekei..:)

Mr feckry said...

bile terkenang kes mae kecik memang kelakar kan

misz molecule said...

a'ah:)