Pages

Saturday, May 7, 2011

dengan budak. . .



Assalamualaikum wbt..


sedang kami beramai-ramai berkumpul di rumah nenek..
aku dengan buat2 prihatin dan caringnye melayan lah kerenah adik2 sepupu aku yang agak nakal dan memang susah nak jaga. macam parents dorang masa kecik2 lah tu kot. orang cakap kalau perangai seseorang tu camtu, no wonder dia ikut perangai parents dia masa kecik2 dulu. aisshhkk!
mintak2 bakal anak anak anak anak anak anak aku nanti tak nakal sebegitu rupa. huh!tengok berapa ramai anak aku nak.hek5..!


tiba2 adik sepupu aku yang sorang ni manja2 dengan aku.
mentang2 aku tengah makan lolipop..cepat2 je dia datang nak bermanja.

qaseh : kak tin.. tak cantik..

me : apa yang tak cantik??

qaseh : kak tin pakai tu..

me : ha??

qaseh : kalau qaseh pakai mesti lagi cantik.

ni lah qaseh!

eeee! aku redha je lah. kami bercakap soal cekak rambut yang ada sulaman butterfly. aku memang minat barang2 butterfly ni. actually, cekak tu aku pakai time pakai shawl. kalau pakai saja2 sakit sikit lah kat telinga sebab ia terlalu ketat. disebabkan on the spot pergi rumah nenek, tak bawak bekalan ape2 untuk dihiaskan di atas kepala ni. terpaksalah aku pakai cekak tu. memang Qaseh ni pelik. time aku pakai shawl dengan cekak tu dia cakap cantik. time aku pakai tanpa shawl, dikutuknya aku tak cantik. siap perasantantuntas lagi. sengal betul budak sorang ni. nasib kau baru empat tahun. kalau kau umur belas2 dah, memang aku sekeh cukup2.


tanpa fikir panjang aku tak layan. dah lah aunt and uncle aku berlepakkan di ruang tamu tu beramai-ramai jugak. malu2. orang ada cakap jugak yang budak2 ni tak pandai menipu. so, aku pun buang cekak tu. hahaha..sensitip betul aku dengan mulut budak2 ni. dorang suka cakap lepas tak fikir aww.. hari tu, ada satu jerawat besar kat pipi aku, ada sorang sepupu aku lelaki ni sound.

" hahhaha..jerawat besar. hudoh dah. takde orang nak dah. "..


eeeeeee! lagi bengang. jerawat yang satu besar tu pun dia nak bising, kepoh tak tentu pasal.
nasib aku ni reti nak fikir dia tu budak lagi.
kalau tak, aku nak je tarik2 rambut dia. kadang2 aku melayan jugak. tapi kena marah dengan mama. huh! such an unfair world i have!

tapi semua tu dah beberapa bulan berlalu. aku rindu hidup dengan mereka.
huh! sedih. nak jumpa mereka:(


bdw, happy mother's day to my beloved mum!
love you so much! <3




10 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

comel...Fatian....segera kahwin okeh....aku nak tengok anak ko pulak....camner??

hehhe:)

tips terbaru


No Condom - NO PLAY PLAY

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

Kalau Suka.....Jangan Tunggu

Ketahuilah Perkataan Sengal Itu

Myra Arshad (: said...

alahai. budak2. comel betull ;)

misz molecule said...

yutaka : hhahahha

misz molecule said...

myra : mereka mmg comel!

RIAN said...

if me, cakap balik, kalau tak cantik pun kenapa ? sebok je kau. hahahaha,

kompem pas tu dy tak datang dah. *_*
jahat gila.

rara pinkmafia said...

suke lagu mama tu =)

misz molecule said...

rian : sumpah jahat.hahhaha

misz molecule said...

rara : dedicate to ur mama dear

alexa yussida said...

comellnye qaseh :)

misz molecule said...

alexa : comel kan?? tp garang..