Pages

Tuesday, May 10, 2011

cari kawan..


Assalamualaikum wbt..


perjalanan atas paksi dunia yang fana ini penuh dengan pelbagai ragam manusia.
aku juga seorang insan yang sentiasa mencari kesempurnaan dalam hidup.
namun masih sedar bahawa tiada yang sempurna pada setiap kejadian melainkan Allah SWT..


aku sentiasa elakkan diri daripada mencari kawan yang lebih mengenal erti
kawan makan kawan..
tidakkah kau rasa orang sebegini rupa tidak perlu diberi peluang kali kedua?
mungkin sifat pemaaf yang ada dalam diri dapat melenturkan setiap kekerasan ego yang wujud pada mulanya. tetapi jika dipinta untuk diberi peluang memulakan persahabatan yang utuh. mungkin tidak.
aku akui amat goyah dalam menyempurnakan sesuatu perhubungan.
dan jika aku sayang seseorang, aku akan sayang dia sepenuh hati.
dan jika dia sakitkan hati aku. hanya doa yang mampu aku tadahkan sebagai pengikat untuk menguatkan kembali kasih itu. jika kasih itu tidak kembali bertaut. hanya hikmah Allah yang aku percaya sebagai petunjuk perjalanan.


ingatlah kawan..
aku bukan mencari kawan yang hanya tahu membohongi aku dengan lidah bercabang seperti ular. mengeluarkan kata2 dusta, itu hanya membuat kau alpa dan lupa dasar wujudnya kau di dunia.


ingatlah kawan.
aku bukan mencari kawan yang bakhil..
apabila susah mencari aku sebagai pendamping segala masalah.
meminjam bahu sebagai penguat rohani agar kembali kental..
tetapi melupakan aku tika aku dalam kesusahan..


ingatlah kawan..
aku bukan mencari kawan yang dajal dan bodoh..
yang hanya tahu berharap dan berserah..
tetapi aku mencari seseorang yang gigih berusaha
untuk keluar daripada corak hidup yang complex.


ingatlah kawan..
aku bukan mencari kawan yang hanya tahu menanamkan rasa benci dalam diriku kepada seseorang.
sesungguhnya Allah kurniakan aku sifat penyanyang. berilah aku peluang menyanyangi seseorang dengan seikhlas hati tanpa sebiji benih benci pun dalam hati. aku mahu hati ini suci. bukan hitam dengan kebenciaan.


i may be NOTHING for you..
but for me, you are EVERYTHING!



seriusly time buat entry ni aku rasa nak nangis.

19 shining LIPGLOSS:

sizuka[Izzati] said...

be strong.Allah is always with us :)

unieMARKS :) said...

i may be NOTHING for you..
but for me, you are EVERYTHING!

like it ~

pernah rasa macam nih . tapi biarkan ja . cz unie sedar lambat laun Insyaalah diorang akan sedar perbuatan diorang ;)

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Boleh kita berkawan? ^^"

Myra Arshad (: said...

sweet entri ni ;)

nelly said...

cari kawan yang boleh bimbing kita ^^

Rara Farah said...

macam dah give up je nangis sebab kawan..huuuuu

Heidi Shafiq said...

kawan sejati aku adalah parents aku.. :)

alexa yussida said...

ssh nak cari kwn sejati tp Alhamdulillah so far dah tahu menilai mana kwn yg bole gelak tangis bersama n mana yg hanya utk huha huha :)

delarocha said...

saya kawan kamu :-)

misz molecule said...

sizuka : yep! i know that.thanks beb

misz molecule said...

unie : sy pgg pd karma.itu lbh munasabah kot

misz molecule said...

epol : boleh je der..

misz molecule said...

myra : ngeeee..

misz molecule said...

nelly : dats rite! yg leh bwk ite ke jln yg baik an??

misz molecule said...

rara, xde lah cmtu skali.heheh

misz molecule said...

HS : hows sweet u r:)

misz molecule said...

alexa : bwtol! cam tension plak jmpe org cmni

misz molecule said...

dela : ok:)

Encik Psychopath said...

*nangis*

lap. hum. hye kawan.