Pages

Tuesday, April 5, 2011

soyok ke, koyak??


Assalamualaikum wbt..


kalau yang biasa terjah blog picisan aku ni..
mesti perasan satu benda ni...
lately aku selalu update entri selang2 hari kan??
lil bit busy la sayang..
sumpah aku pun tak suka keadaan camni..
kadang2 buat kite in pressure sangat2 bila perlu limitkan masa untuk buat something.


ini berkaitan kehidupan di kampus.
masuk je kelas agak susah nak kenal asal usul sorang2.
biasa dari segi percakapan dah tahu dia orang mane..
tapi kalau semua duk speaking skiping segala bagai camner??
orang Melayu pun aku inga orang Arab..
tak pun orang Thailand, Indon, Vietnam, Amerika Selatan.
sebab yang pakai tudung, hidung nampak mancung sikit pun..
mata macam2 kaler..
pink, hazel, biru, grey.
aishkk. confius dunia.


hari tu aku and classmates gather kat taman..
rileks2 sambil buat preparation for dinner..
kitorang yang organize. ape lah senior ni kan. pemalas betul.
sedang decorate, arrange, kemaskan goodies..
lipat2 paper bag.
" oloh. soyok doh.. "..
semua gelak, guling2 bagai nak pecah perut.
aku senyap tanda berfikir.
tiba terbahak-bahak suka tak ingat dunia.
haaaa. aku lah tu..
" kuang5.. soyok. macam nenek aku je..
mesti soyak plus koyak ".
okeh. actually tu loghat kelantan and terengganu kot.
aku pun kurang pasti.
tapi seriusly kelakar.
sebab selama ni nak predict someone dalam kelas tu asal mana memang susah.
lebih2 agi semua guna bahasa ibunda.
budak tu pun apa lagi.
" dah keluar budu aku. oh tidak "..
yea. di situ bau-bauan budu memang harum satu taman.


in conclusion.
aku pun tak tahu apa motif.
ini disebabkan si dia yang 'soyok' itu asyik seru2 blog aku pasal hal itu.
jadi aku sambil2 ngadap blog.
mesti senyum2 teringat kejadian tersebut.
macam orang tengah angau berkasih.
geleman aku. so, aku tak nak gleman2 lagi.muahahhaa


16 shining LIPGLOSS:

Syafiq Rosli said...

hee..penah dgr perkataan ni..

Encik Psychopath said...

hum. tapaham. amende tu.

sizuka[Izzati] said...

kehkeh.comel je soyok.hihi.hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri.baiklah hujan batu di negeri sendiri.*entahkan betul ke tak peribahasa aku nih*hehe.

Misz Jenny said...

hak3...


soyok nge koyok supe tule jeh..
(kan dh tubik bhsa ibunda..)


:p

niDa said...

erk, saya org kl. senang je nak phm ape sy ckp kan..

misz molecule said...

syafiq : try la cri lam kmus dwan bhse.hek5

misz molecule said...

encik : koyak mkne proper dye.hahhaha

misz molecule said...

sizukka : btol2...xsal2 dh kntoi

misz molecule said...

misz : ye ke??hahhaha..sy pun org tganu!

misz molecule said...

nida : fhm syg.bhse bgku je.hehe

Misz Jenny said...

wah!

eksaited..eksaited..

GANU KITE!!

weewitt...

Myra Arshad (: said...

soyok ? first time dengar nih. hehe

RIAN said...

my members yg kelantan plak sume bleh detect. ckp pekat gila. sampai kkdg xphm sgt. huhhu

misz molecule said...

misz : semangatnye dia.haha

misz molecule said...

myra : hhehhehe..im introducing u a new word

misz molecule said...

rian : beselah tu..hujan emas di ngeri org..hjan btu ngri sndiri la syg