Pages

Friday, April 15, 2011

enam ratus enam puluh enam (666)



Assalamualaikum wbt..


sempena semalam blog tak berapa nak glamorous ni mencecah followers enam ratus enam puluh enam..
actually, aku tunggu sangat2 angka ni.
sebab nak kongsi korang satu cerita..
baru 666 dah nak gempak. belum lagi 6666.. aishhk!
so, sila angkat tangan sambil berkata.. " cew cerita, cew cerita.."..uhhuuhu



bagi aku, hanya yang bertuah dapat baca kot. tadah dua2 tangan tanda syukur cepat.hehehe
sebab lately ni aku cuba nak hide every privacy that is related with my life.
so, sikit2 je aku dapat share dengan korang..
korang ada nombor favorite tak?
tiga saat untuk jawab. okeh. hentak kepala. lambat.
tanya la aku pulak..*sambil merengek.
berhubungkait dengan tajuk entri ni.
aku tak payah teka korang lagi.
korang dah sangat2 bijak untuk meneka nombor feveret aku kan??


nak tahu camner wujudnya nombor tu dalam hidup aku?
begini ceritanya. the story begins. . . .
dulu2 time sekolah menengah..
aku pelik tengok orang couple.
yang sedihnya. ramai lantik aku jadi orang tengah mintak dorang bina 'masjid' la kononnya.
aku dengan rela hati tanpa dipaksa buat la tugas2 yang diberikan. yang aku menyampah. susah cari aku. senang lupa aku. bagai kacang lupakan kulit betol. huh!
tapi takpelah. nasib tak laku. manalah orang pandang kan?


tup2. gempar gempur cerita aku dengan someone.
ommagosh. sampaikan warden2 asrama pun tahu.
padahal sumpah time tu tak betul gosip2 liar tersebut.
tapi korang perasan tak. bile dah selalu kite kaitkan dia dengan seseorang.
pasti menjadi hubungan dorang tu kan? begitulah dengan aku dan dia.
aku manusia biasa. ada perasaan. even orang tu tak nak kat aku.
kalau dah kawan2 duk sakat pun. aku jadi gelabah.
tapi tak sangka. aku bukan bertepuk sebelah tangan.

06 / 06 / 2006

tarikh keramat aku dan dia declare couple. time tu form 3.
korang boleh kire dengan jari umor aku dah berapa sekarang kan?
and he is my first love. till now. masih belum ada second love, third love.muhahaha
rasa bangga pun ada sebab boleh berdiri sama tinggi,
duduk sama rendah dengan kawan2 yang dah ada pasangan time tu.
wah..! bile ingat balik memang gatal.
but it is proved that, itu bukan cinta monyet. cinta zaman sekolah je.


time form four.
ditakdirkan Allah. aku dan dia satu kelas.
giler babeng segan. memang semua terbatas.
hormon teenagers. korang boleh faham kan?
memang betul unstable every times .. tapi time dia takde kat kelas.
aku lah macam paling serabai. bising kemain lagi.
tak pasal2 kena sound..
"aik?? takde je si dia, terus bising. ".
owhh.. memang malu. puaka giler ayat tu. frictionnya sangat kuat.


ada satu hari tu yang best.
ustaz masuk. bercerita tentang Al-Quran dan Hadis.
yang aku tak boleh lupa ustaz pergi tulis kat whiteboard tu angka 666..
beliau pun explain about nombor tu.
tak silap aku, nombor tu amat bermakna dalam Islam.
beliau berkata..
" di mana Al-Quran diturunkan pada 666..
so, kalau nak kahwin nanti.. tak payahlah nak satu juta satu ringgit..
dua puluh dua ribu. cukup dengan enam ratus enam puluh enam hantaran.
buat kamu bahagia. pilihlah sesuatu yang berkaitan dengan agama. baru berkat hidup."
time tu kami jeling2. dah la jelingan dia tu tajam. sah2 lah buat jantung aku lub dab laju. aigoogo..


then, ada jugak perihal bahawa 666 ni membawa kegelapan dan berkaitan dengan satanisme.
pernah aku google. 6/6/06 tu berkaitan dengan hari emo sedunia. heck!
but what i want to share with you ..
something nice, so that, you will know more about this. then say.. " owwww..baru tahu.. "..hahaha


"Internet, www, yang membolehkan orang-orang yang menghubungkan antara satu samalain dan berkongsi apa-apa maklumat
memainkan peranan penting untuk memberikan The Message TUHAN, Kitab Allah,Quran, 666 dan syarikat Bukti, 19.
Huruf w dalam bahasa Bahasa Arab VAV dan syarikat GV adalah 6. Oleh kerana itu,www menjadi 666.
www, World Wide Web adalah hadiah dari Tuhan untuk kemanusiaan bahawa merekaboleh bercakap, menonton, membaca, berkongsi, mendengar apa-apa.
666, Quran adalah limpah kurnia dari TUHAN untuk kemanusiaan yang membimbing ke jalan yang benar yang mengarah ke Syurga.
Bukti akan menjadi bukti bahawa Quran adalah 666 yang
Setan, agama nya, dan tampaklah terutama Gereja takut.
Quran adalah 666 dan TUHAN melindungi 666 dengan angka 19.

6 adalah angka sempurna dulu dalam matematik. Ini adalah nombor hanya bahawajumlah faktor dan
juga merupakan hasil dari faktor-faktor yang sama dengan jumlah itu sendiri.

1 + 2 + 3 = 6 1 x 2 x 3 = 6

Kita membaca dalam al-Quran bahawa Allah mencipta langit dan bumi dan semua diantara dalam 6 hari.
Kejadian kehidupan biologi di muka bumi ini didasarkan pada Karbon. Karbonmempunyai 6 elektron.
Karbon merupakan unsur 6 th dalam jadual berkala. "


if you need more informations about triple six.
click this ( al-quran ).
aku nak sarankan lah kat sape2 yang baru nak dirikan rumah tangga ke..
tengah pening nak pilih tarikh ke..
tengah hitung duit berapa nak buat hantaran ke.
pilih lah 666 ni..
insyaAllah..
segalanya Hanya Allah Maha Mengetahui tentang sekalian alam..


tak salah mengkaji sedikit2 tentang sesuatu dan share kan??
bukankah dalam Al-Quran jugak Allah menyeru hamba2Nya supaya mengkaji?
*sambil buat muka bunk. heeeee

14 shining LIPGLOSS:

sizuka[Izzati] said...

whaaaaa.tahniah tahniah :)

noraliza said...

kisah di sebalik no 666..hehe

aLieF si Muncung ManiS said...

tahniah alief ucapkan kepada sahabat blogger ku yang comel...:D

Izyan Masri said...

WUUU.CANTIK2.BOLEH BUAT HANTARAN KAWEN NUMBER NI XD

Misz Jenny said...

999 ad? hik3

RIAN said...

sweetnye stori u thia. . i takda pun kesah ngan nombor. hahha,

DailamiDaniel said...

Likex3!!!

misz molecule said...

sizuka : thanks dearie..

misz molecule said...

noraliza : mcm misteri je bunyinye..

misz molecule said...

alief : heeeee:)..thanks beb

misz molecule said...

izyan : u r sgested to do that dear

misz molecule said...

misz : xcantik!hahaha

misz molecule said...

rian : u r able to make it syg!

misz molecule said...

dailami : smile!:]