Pages

Saturday, March 5, 2011

kecik kecik gergasi..



Assalamualaikum wbt..


zaman kecik2 dulu sape yang boleh lupa kan??
manis sangat2 bila ingat balik..
so, aku suggest budak2 kecik sekarang..
hargailah waktu masih kecik ni..
kalau tak comel pun, buat2 manis sekalipun..
orang nampak manis je..heheheh


aku suka sangat2 budak kecik ni..
lebih lagi kalau yang putih melepak..
chubby, rambut kerinting yang tak berminyak..
dan pot pet macam orang tua..
tapi tak cakap menda2 yang tak sedap didengar..
al-maklumla kan.. budak2 ni.. apa yang orang ajar..
ikut je.. tak hairan lah..
kalau suruh makan tahik.. sumbat jugak.. aishkk!! mintak jauh la yang..


aku tak suka yang jenis suka merengek..
tak nak dengan orang lain kecuali mak dia..
macam orang lain ni monster barangkali..
kadang2 tu.. ada yang depan kita pijak kuman pun tak mampus..
tapi bila mak dia ada sekali..
atas kepala kita ni duk pijaknye..
budak macam ni memang nak makan batang penyapu...


aku agak pelik bila setiap kata2 yang budak kecik cakap..
kita yang dah up sikit ni terus percaya..
kau ingat budak kecik tak pandai menipu ke??
zaman sekarang, nothing is impossible rite???
tapi memang aku tak suka lah budak2 yang nak back up diri daripada buat salah..
fitnah orang lain.. buat cerita lain..
haaiyak budak ni.. memang nak kena sekeh dengan aku karang...
kecik2 dah pandai menipu...
besar2 nanti nak jadi apa lah...

kau nak tahu???
aku dulu2 nakal giler babeng...
tak sangka pulak besar2 ni orang ingat aku sebab nakal..
aku ada ramai sepupu2 lelaki yang around my age..
dorang naik pokok, aku join sekali..
sampai jatuh, pengsan, terkencing..
malu weh...
dorang masuk sawah pun.. aku ikut sekali..habis miang2 badan ni..
macam jadah je menambahkan parut di badan..
kalau dalam kelas, budak2 lelaki tak sengaja baling kertas kat aku..
aku pergi lempuk dia.. mak aii! ganas betul..
kat sekolah dulu memang selalu jadi perhatian jugak lah...
mama cakap A , aku selalu cakap X, Y Z,,
memang aku ni bahan pulas telinga lah..
tapi mama tak buat pun camtu...
mama marah2 jer.. mama bukan jenis didik anak dengan kekasaran..


tapi yang tak boleh diterima pakai sampai hayat aku sekarang..
bila jumpa aunty or uncle (kawan2 lama parents)..
mesti dorang cakap..

" owhh.. ni fatin ke?? yang nakal dulu2 tu?? "..

ni tak boleh jadi..
rasa nak putar zaman2 silam..
nak ubah jadi baik...hahahaha..
tapi kan, aku rasa comel lah kalau camtu..
bila kita dah agak dewasa, tak nakal macam dulu lagi..
mesti orang ingat dan perasan akan perubahan kita.. ye dak???
sekurang-kurangnya.. mereka still pegang kenangan yang ada dengan kita..
owwhh.. how sweeeeetttt!!

comel2 kan dorang??
ni buah hati aku semua..
aku dah COP dulu okeh?? hehehe..


korang punya zaman kecik macam mana pulak ek??
jangan jadi macam aku sudah.. ishkk2.. buat parents pening je..

9 shining LIPGLOSS:

Misz Jenny said...

tp kan nakal tu anugerah.. haha.. :p

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

OE nak kata tak nakal tu, nakal lah juga...
tapi kalau depan ibu dengan ayah, OE tak berani...
kalau parents OE cakap, OE buat je...
kalau diroang keluar je pergi kerja, startlah kerja nakal OE...
naik sekolah slow sikit... tapi ada jugalah nakalnya...
tapi yang cikgu OE ingat, OE nie budak baik je... tak ada satu pun jahat OE cikgu OE sebut...
sebab diorang tak pernah jumpa OE buat jahat... hehhehe...
sebab OE kalau buat benda2 nakal ni, OE tak drag kawan2... OE buat sendiri je...
hhehehe... nakal jugak OE dulu...
(n_n)

misz molecule said...

mizz jenny : smue itu anugerah..hehehe:)

misz molecule said...

OE : aishkk..OE ni baik sgt..nkal2 xmen la sorg2..hahahha

powluck said...

best masa kecik2..
tido, mkn, main pastu tido, tgk tv..
xde masalah..

ARJUNA.Inc said...

alahaiii..




nak gak wat entry cmni...





tp ntah bler2 lak...




hehehhe.....




bez lak kn cte hal zman kecik2..



n cte gak psal anak buah..hehehhe...

misz molecule said...

powluck : hahha..tido tu bez ke??keh5..tp time2 kecik2..org tua leh mkn, kite xleh mkn.dem!

misz molecule said...

powluck : hahha..tido tu bez ke??keh5..tp time2 kecik2..org tua leh mkn, kite xleh mkn.dem!

misz molecule said...

arjuna : jom lah buat..share2 la beb.hhehehe