Pages

Sunday, March 6, 2011

i'm useful. but not for you!


Assalamualaikum wbt..


belum sempat kaki ni menenangkan urat2 yang tegang..
otot2 yang seakan kejang menjerit diminta untuk dikendurkan..
tiba2 bunyi "teeettt"..
menandakan mesej masuk.
yap! mesej daripada seorang kawan...

" jom keluar weh.. "..

aku menjawab tanpa pertimbangan..

" beres!! "..


nama pun kawan.. tak berkira sangat..
kalau dengan pakwe tu.. nak jugak aku kire2 masa, duit, tenaga aku bagi.. *tipu je.
tapi setakat aku count dalam perhitungan detik bersama rakan..
tidak pernah sekalipun aku menolak..
melainkan terpaksa.. tu pun dulu2 lah.. masa tak reti nak bawak kereta..
tapi sekarang.. asal ada minyak je.. aku ' broom brooommmm! '..
kena berleter pun.. tahan telinga je lah..
kira.. agak besar jugaklah tu kan pengorbanan aku kat kawan2 ni..?
tapi kawan2 ni tak pernah betul2 amik peluang untuk hargai masa bersama..
bukan semua lah.. tapi certain2 orang..


bermadah je lebih, bukan main nak jumpa..
rindu.. sampai henpon tu merencik-rencik air liur duk muahhkss3 kat aku..
tanya bila nak balik lah..
lama tak jumpa, nak sangat2 jumpa lah..
kadang2 aku pulak pening duk susun schedule paling accurate nak jumpa teman2 ni..
even test, kuiz melambak-lambak setiap miinggu..
apa aku kisahkan??
asal nafsu kawan2 lepas mak jumpa aku sudah..
dah tak perlu aku dengar diorang duk rengek2 cari aku..
macam budak kecik.. aishhkk! tak malu..


tapi yang aku panas, serabut, serabai..
rasa nak lingkup2 kereta..
bila dah jumpa.. sibuk dengan pakwe dia..
sikit2 on call, sikit2 mesej..
aku pun ada pakwe.. pandai2 lah aku ayat sikit pakwe aku sebab nak spend time dengan kawan ni punya pasal.. tapi hamjadah bulat betul manusia ni..
rasa macam nak pecut balik je tinggal dia sorang2..
ada tu jenis yang nak jumpa, cakap banyak cerita nak kongsi lah..
jumpa2 je.. duk kongsi cerita dengan orang lain..
manis2 mulut dengan teman tapi mesra lain..
aigooo.. guwa rase nak hembut..
' lu langsi, lu mati..!! '..*takde kaitan..


tapi camtu lah dunia kan??
aku pun tak tahu kenapa ramai manusia, banyak pulak ragam ni..
Allah Maha Pencipta..
bersyukur aje dengan apa yang Dia kurnia..
tapi sumpah weh..
aku tak suka ada manusia yang pergunakan orang lain untuk kepentingan diri dia..
tolonglah.. memanglah kita kena fikir diri kita..
tapi kalau hidup bermasyarakat ni...
pandai2lah fikir kebaikan orang lain jugak...


aku macam nak cakap je kat dia..


" aku tahulah aku berguna..
tak perlu nak guna2 aku selalu..
aku dah bosan dipergunakan..so, stop using me. dem! "


8 shining LIPGLOSS:

Misz Jenny said...

haduihh, mmg ase cam bsalah pom ad bile kte abaikn kwn2 kn, tp tu la, depa xgheti2 nk hargai kita, bler da xdak baru nk sayamm kot.. huhu

niDa said...

terjebak sama.. memang siyes kwn2 sy ramai camtu. hangin gile bile kite ajak die kuar ckp nak saving la, xde duit la. padahal aku yg nak bwk kuar.

bile aku kuar je kantoi die kuar ngan bf die. kuar ngan bf ade plak duit kau. ntah pape je.


emo lak.

misz molecule said...

misz : manusia ni mmg rmi jenis xhrgai apa yg ada dpn mate..

misz molecule said...

nida : time gado, xde pakwe bru thegeh2 cri kite..

Nurulbadiah Lai said...

dik..sometimes kite kena fikirkn diri kite jugak...

ingat..we do not live to please everyone...

me too..really hate when people only call me or say ey when they want sumtim from me

Misz Jenny said...

lupa nk gtaw..mekaceh deh sbb sudi lawat blog.. :p

caye xde rmai follower..hahaha..
so i will be very grateful bc0z u visit mine..heeee

misz molecule said...

k.nurul : yep.. saya stuju.. memang orang camni nak makan selipar toilet

misz molecule said...

misz : my pleasure dear:)