Pages

Thursday, March 10, 2011

buat harta benda sendiri!



Assalamualaikum wbt...


manusia memang diciptakan dengan pelbagai perangai...
sebab tu Allah itu Maha Pencipta...
tapi kalau boleh try lah buat something yang boleh menyenangkan orang...
biar sedap mata memandang..
ini tak.. dah tahu dia berperangai buruk..
tunjuk lagi kat orang perangai buruk dia. dem!
nampak sangat nak tarik perhatian orang.
huh! memang kau tu tak patut diberi perhatian..
tok sah nak susah2 tarik perhatian orang ler..

itu adalah sesi luahan hati bila berhadapan dengan orang tak sedar diri..


meh aku nak kepochi sikit ni..
hari tu, adalah sorang minah ni..
pinjam selendang aku.. aku tahulah aku banyak stok selendang..
yang latest2 muslimah2 pakai zaman sekarang ni...
aku macam takut sikit lah nak kasi dia pinjam..
bukan sebab kedekut..
tapi kawan aku ada cakap..
dia pinjam inner awal tahun lepas tak kasi2...
pinjam duit kalau tak mintak, tak bayar2..
aku ni bukan jenis, kalau kasi orang pinjam..
mintak2 nak balik.. segan lah.. bukan jenis aku yang meminta..
aku pun beri je lah.. sebab fikir dia memang perlu sangat2..
sekali memang betul..
dekat sebulan jugak aku tunggu dia pulangkan.
tu pun aku yang tanya dulu...
dengan muka tebal...
aku tunggu orang sekeliling takde..

" kau nak guna lagi ke selendang tu ek?? "..

dia jawab..

" owhh sori beb.. next class aku bawak.. lupa.."

alasan diterima..malas dah aku nak kisah..


ada satu weekend tu.
aku tengah busy study.. normally, hari khamis aku rileks sangat2...
sebab start new week, for sure aku busy.. kelas, test, quiz, assignment, lab report..
memang takde masa nak layan orang...
dan aku lebih suka tidur awal, bangun awal2 pagi..
sebab time tu roomate aku semua tidur..
time tu lah aku rasa aman, takde gangguan 'seksual' untuk aku study..
cuma ada sorang cam giler heaven dengan pakwe, malam2 jadi macam Edward & Bella..
kadang2 time nak tu lah nak bergayut.. menyampah! ganggu privacy nak tidur je..
then, time dia nak tidur lah aku amik peluang balas dendam. haha..
sebab dia jenis tidur sampai ke matahari terpacak atas kepala.
bila aku bangun nak study, dia baru nak tidur.. susah lah kot..
macam aku hairan.. dah pagi subuh2 tak nak bangun solat pulak.
bergayut dengan pakwe boleh pulak sepanjang subuh.. sakit hati aku tengok..
so, lantak kau lah! aku malas nak fikir kau bila aku dah bangun.. on light.,.
itu kire aku baik lagi bukak lampu study.. kalau aku bukak yang main ni..
memang kau tak boleh nak tidur punya la.
hahahhaa.. giler kejam! tapi aku still hormat dia as senior..


tiba2 pagi tu dia bangun awal..
aku pun pelik.. aku mula tak sedap nak study..
dia asyik duk cakap telefon, gaduh2..
jiwa aku mula kacau. serabut! sumpah, maki dalam2..
dia tengok aku study aftar on call tu..
aku tanya dia..



" kenapa?? "..

" sepupu akak nak pinjam duit. tapi kawan akak yang pernah pinjam duit dengan akak, tak bayar2 lagi.. akak rasa bersalah lah.. sebab akak dah janji dengan sepupu nak bayar.. "..

" owhh.. banyak ke?? "..

" rm450... thiea ada duit tak?? pinjam dulu.. nanti next week akak ganti.. "..

tanpa fikir panjang.. aku bagi kad ATM.. mintak dia kuarkan sendiri.. tanda aku percaya!

pulangnya dia dari bank..

" akak kuarkan rm500 taw thiea.. sebab alang2 akak dah keluarkan.. akak pninjam nak buat belanja sekali.. "..


okeh. fine! dalam hati.. " lantak lah.. asal kau bayar "..


esoknya, aku terus tukar nombor pin bank..
tunggu punya tunggu..
tak bayar2.!
seingat aku dia pinjam awal bulan Februari..
sekarang dah nak masuk pertengahan bulan Mac..
dan seriously aku tak sampai hati nak mintak..
sebab daddy dia sakit..
even daddy dia ada company sekalipun.. aku masih bertolak-ansur dengan situasi dia..
tapi aku tengok dia.. takde sedih2 pun..
macam suke giler babeng je..
yelahh.. orang ada pakwe nak berkongsi cerita porn2..
bodoh! nak cakap pun, janganlah depan2 aku..
buat aku join dengar sekali.. dem! shittt!


aku just harap dia cepat2 bayar..!
kalau tak, sampai akhirat aku tak halalkan..
duit haram sampai mati dia telan.


aishhhkk!! first time aku camni..
dia boleh buat rilek, cam takde pape..
eeeee.. geram!


even aku menyampah janji tak tepati ni..
tapi aku masih mampu bermanis muka dengan dia..


mentang2 aku bukan along..
tapi mahu tolong!

15 shining LIPGLOSS:

Mr feckry said...

tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima...tapi,..kalau gua, memang meluat dengan orang macam tu

Misz Jenny said...

waa! ngade ngatttt...pastikan si peminjam tu bace post nih.. padem muko!!

delarocha said...

bab duit ni memang sensitif.. hati2

me suya said...

thiea.... eeeee xsuka gile org cam ni.. boleh pulak buat hutang lama-lama.. ape kes.. minta je la thiea.. org cam ni xleh nk ikut sgt ni

fathiah said...

manusia memamg macam2 :)

unieMARKS :) said...

tuh la kan , yang pinjam suka buat buat lupa penah pinjam . haha . tapi tak semua la yang camtuh .
e-ehh . manis jaa . hee ;D

sabar yaa . someday diorang sedar la ;)

fathiah said...

manusia mmg cam tu :)

Encik Psychopath said...

geram sangat ni.

misz molecule said...

feckry : gua tak suke dia janji je yg lbih2 uh

misz molecule said...

misz : dye xde blog. dy tahu on9, chat kt ym.huh!

misz molecule said...

dela : duit2 ni memang dah jadi keperluan manusia

misz molecule said...

me : in process tunggu la ni..dh mintak:)

misz molecule said...

fatihah : byk ragam:(

misz molecule said...

unie : a'ah...hope so..

misz molecule said...

encik : hahahah.. mengekspresi lg ek>>grrr