Pages

Monday, February 14, 2011

the sky not always turns bright..


Assalamualaikum wbt..


selamat hari.. ermm.. Isnin..
puasa sunat ramai2 okeh..
esok dah nak sambut Maulidur Rasul..
Kalaulah tahun ni Maulidur Rasul jatuh pada hari ini..
macam satu perlawanan hebat kita dapat saksikan..
which day orang lebih prefer untuk celebrate..
either hari kekasih yang haram itu or Maulidur Rasul..
tapi manusia ni memang jenis degil..
yang dilarang itu lah yang dia suka2 sangat nak buat..
gua pun tak faham jiwa manusia lain..
sebab kalau gua, atas pemikiran jugak nak buat sesuatu..
gua bukan nerd sangat sampai semua jadah nak ikut..
takde makne lah kan...


orang cakap kalau pagi2 kita senyum..
sampai ke malam nak tidur kita senyum..
kalau kita ukir mangga kat bibir pagi2...
masam merekah je..
memang nampak macam dull je la kot..
korang believe that???
aku macam nak buat correction kot..
memandangkan kita tak tahu apa yang akan berlaku pada kita untuk detik2 seterusnya..
so, tak payahlah nak rasa resah gelisah sebab pagi2 dah ada berita tak baik..
terus masam sampai ke malam...
rezeki pun takut nak dekat dengan kau taw..
pe2 pun.. orang macam ni serius effect dalam hidup gua..
kalau gua pagi2 terasa hati dengan orang yang mandi lama2 dalam bath room tu..
bila pergi kelas, boleh je senyum balik..
so, apa salahnya kita letak banyak perisa, perencah dalam hidup kita sehari kan??
nampak colourful, wonderful sikit..


tolonglah.. gua serius nak begging..
kalau kau ada masalah privacy, jangan tarik muka depan kawan2..
meluat tahu tak???
macam dunia ni, kau sorang je hidup untuk suluh jadi terang..
pahtu cakap tak macam nak marah orang tak tentu pasal pulak kan??
dalam hati gua kau nak tahu ada apa???
macam nak sumpah2 jadi monyet belakang universitas gua..
hamjadah betul..


begins your day with bismillah..
and end it with alhamdulilllah..
put a smile on ur lips..
and others will feel the shine..


jom layan warkah ini ye saudara2 sekalian..
just a click for seconds please :)


2 shining LIPGLOSS:

bunga said...

jadi senyum2 lah selalu kan..

misz molecule said...

yela..senyum tak perlu kata apa2..