Pages

Sunday, February 13, 2011

belakang lain, depan lain..


Assalamualaikum wbt...


seperti cinta tiga segi..
tapi tak lah bersegi sangat..
di suatu pagi yang hening..
setelah kelas kimia berlalu..


mia : aku tension betul dengan minah.. tak habis2 rasa dia je betul..

peah : a'ah laa.. setiap apa kita buat tak betul.. kita kasi pendapat sikit dia bising...

mia : tengok semalam.. kita kasi idea yang madam nak.. dia tak nak terima.. nak jugak putar belit asal orang terima idea dia..

peah : ko baru kenal dia beberapa bulan.. aku yang dari sekolah rendah lagi selalu dengan dia, lagi lah muak dengan perangai dia..

mia : yang aku lagi bengang.. bila salah, dia cakap kita yang tak beri idea lain... damn!!


pada petang hari pula.. peah ke bilik minah..
sebagai kawan lama, minah tak pernah lupa ajak peah untuk menjamu selera bersama-sama..

minah : jemput lah makan.. mak aku masak simple2 je..

peah : okey2.. pagi tadi aku jalan2 dengan mia after kelas kimia..

minah : owhh.. kenapa pulak kali ni??

peah : dia bising dowh.. sebab ko selalu nak menang je kalau lontar idea..

minah : asal ?? ko tak perasan ke yang semua idea dia tu sampah..?

peah : agak a.. macam kerek je.. dia macam sengaja ngumpat ko depan aku.. nak suruh aku sampaikan kat ko la tu..

minah : memang kurang ajar.. nak cari pasal betul..


korang pernahkah alami situasi sebegini ??
gua memang tak suka betu api..
serious.. shit!! shit!!(kalau mama gua tahu gua mencarut ni.. naiya..)
kalau nak kawan, ikhlas lah der..
tak perlu nak cakap2 belakang..
kalau ada tak kena, bawak2 berbincang..
bukan dengan couple je kena jaga hubungan..
tapi dengan kawan2 pun samalah..
tanpa couple ko, ko hidup dengan sape jugak beb??

ada jugak manusia yang depan pakwe cakap pasal keburukkan kawan2..
depan kawan2 cakap pasal keburukkan pakwe..
bila pakwe ajak keluar.. sampai hati janji dengan kawan pun..
boleh mungkir..
tapi bila pakwe tak de, mula lah cari kawan2 yang dia burukkan ni..
kenapa manusia nitak reti nak bersyukur ek???


berkawan biar 1000, bercinta biar beratus..
berkahwin biarlah satu..tapi jangan amalkan beratus tu..
biar tak kesampaian lah dulu baru ko pasang lain..

dah la..aku malas nak cerita panjang..
test, kuiz melambak lagi aku nak fikir..

adios amigos


7 shining LIPGLOSS:

cik ubi said...

like2..test aku kamis,jumaat ni..

huu~bz bangat..

bunga said...

xpenah lagi..bahaya la org cam tu..

copycat said...

standard la org macam nie.
bersepah dah wa jumpa.

misz molecule said...

cik ubi : aku punya da cancel..

misz molecule said...

bunga : beware sygx..

misz molecule said...

copycat : staandard ayam la jgk

Misz Jenny said...

bez bez bez!!! hihi