Pages

Wednesday, February 2, 2011

jangan pernah kau cuba untuk berubah..


Assalamualaikum wbt..


anda mempunyai masalah percintaan yang agak kronik??
anda mempunyai masalah tenaga zahir batin yang tiada penawarnya??
anda masih tidak mendapat penghargaan daripada suami isteri??
anda masih kekurangan anak??
yess! BUKAN aku orang yang anda cari..
pergilah jumpa tok leman tongkat Ali ke..
mak leman Pearl kacip fatimah ke..
baru ohmmmmmm kot..


kalau dulu2 pernah terjadi kejadian ini..


aku : makan tak lagi??

dia : makan dah..nasi lemak.. nak?? boleh abg tolong suapkan..

aku : takpe lah.. esok nak buat ape??

dia : tak tahu lagi..yang pasti rindu kat syg sepanjang masa.. tak lengkap lah hidup tak rindu kat syg..

aku : hehehe..yelar tu..*malu mula menular dalam diri.. cayang tak syg??

dia : syg giler.. kalau diberi pilihan harta kekayaan sekalipun, abg pilih syg je..



tapi sekarang.. betul cakap orang tua2.. makin lama bercinta, makin terhakis perhatian.. lebih baik bercinta selepas kahwin..

aku : apa perlu dibuat untuk rasa dihargai??

dia : buat sampai dirasa hargai..

aku : dah makan?

dia : dah.

aku : cayang tak syg?

dia : hermmmm....


cess! kepala hotak hang.. pantang nenek moyang gua der.. kalau terjadi..
gua dah bagi green light kat mama gua untuk carikan jodoh untuk gua..
tapi situasi ni memang agak sering terjadi..
time mengorat.. bukan main jawapan tak muat space henpun double three ten..
tapi bile dah dapat, jadi hak milik lame2.. space mesej lebih2 dalam blackbelly pun tak nak guna..
inilah manusia yang hanya pentingkan nikmat jangka pendek.bukan untuk cuba menjaganya for a long period..


bile tibe time nak dapatkan si perempuan or si lelaki.. yang tukang mengorat ni.. haishhh..bukan main.. pagar yang ada cerucuk tajam2 nak belah lembu pun sanggup panjat.. duit habis pun tak kisah.. beli barang tak main low class.. beli yang branded2 punya.. asal keluar jalan2, date ke.. nak je kasi something.. buat yang kena ngorat tu cair.. terpikat sampai meleleh lah beb.. nak makan tak sampai perlu bersuap pulak kan? makan pulak secret recipe.. hotel lima bintang.. warung mamak tepi jalan tengah2 laluan chow kit pun dah tak pandang.. even sebelah mata je pun. uhh! berkire.. nak kasi keselesaan lah konon untuk buah hati pengarang jantung pisang cicah budu.. mesej tak kire masa.. sampai mak ayah tengok pun kehairanan.. kalau boleh, si anak ni macam nak masuk dalam henpun.. lambat reply sikit.. giler risau.. terus call.. tak kirelah tengah berak ke, makan ke.. cakap fon lagi lah..
kalau boleh lapan jam orang kasi waktu tidor.. lapan jam tu lah perabis kredit call si awek or si pakwe.. yelah.. tidor tak lena kalau tak dengar suare si pecinta ni..


tapi bila dah dapat.. yang baik dah tak nampak kat mate.. asyik nak tegur je serba kekurangan dan kelemahan.. jangan diharapkan something time keluar.. atleast cam gula2 ke.. ni hadiah birthday pun langsung dah tak dapat.. kalau wish birthday pun tak tunggu untuk jadi yang first dah.. macam " caring is nothing ".. makan toksah nak cakap.. kalau dulu semua nak belanja.. sekarang punya hell.. " you belanja i hari ini okeh?? duit i tak masyuk lah bulan ni ".. makan pun setakat beli hot dog cucuk or jagung rakyat, makan dalam kereta je.. alasannye... " romantik sikit kan?? ".. hidup pun dah tak kisah mesej ke, tak.. call ke, tak perlu.. kalau tak mesej seminggu pun, macam takde pe2.. " you dengan hidup you, i dengan hidup i ".. asal yang kena ngorat dulu top up kan kredit untuk si pengorat sudah.. mesej dengan orang lain, call orang lain pun tak rasa bersalah.. tak ingat langsung jasa baik orang tolong top up kan.. bile dah selalu bersuap-suap.. lama2.. " you ada tangan, makan sendirilah.. "..


jadah ada manusia gini..
berusaha giler mereng nak dapatkan apa yang dia nak..
bila dah dapat sia-siakan..
bila dah sia-siakan, sebelah pihak mula rasa tak dihargai..
bila terus terang cakap hal sebenar..
" i dah malas nak layan2 perasaan ni "..
pastu bila kena tinggal.. merayu-rayu nak balik..
bila dapat balik.. tak hargai balik..
asyik pusing2 sampai nak mampus..
baik tunggu jodoh lagi baik kot..

kalau dulu
"sharing is caring,
caring is loving.."
tapi sekarang..
" sharing is caring,
caring is loosing"..
chitt!!


"He is loyal to his own career but only incidentally to anything or anyone else. "


21 shining LIPGLOSS:

Mr feckry said...

sifat manusia ni cepat jemu, lu cuba lawan pernagai ni

Liquid said...

uu incek liquid tataw nk comment ape neh cume kdg2 ade jgk rase cmni. mungkin ssbuah prhubungan tu perlukan 'spark' utk jadikan ia tak mmbosankan. suprise ke ape ke. kan kan eheh

AiDa AzRyN said...

hehe.. time bercinta,bau kentut pun bau wangi.. kan?;p

aliefcmoi said...

aku setuju...harap2 aku tak dpt perempuan mcm ni dan harap2 juga aku tak jadi lelaki yg mcm ni...nice entry btw...

cik ubi said...

biasa la tu..hidup kejap je..

cinta pun kejap..

cinta kene maintenence tiap2 bulan mcm tukar minyak hitam moto gakla..baru power babe~hehe

Puteri Iqa Izyan said...

beyse lah. dh nme pun time2 nk ngurat, time awl2 cinte.

last3, mcm harem.haha

iqa pun dh bg green light kt mak suh cri jodoh.hahaha

..hizamirahim.. said...

haha.
biasa la kot?
manusia ni cepat berubah.
bukan dari segi tu je.
:)

misz molecule said...

feckry : kalu itu yg gua hadapi..hehehe

misz molecule said...

liquid : yela..tp lau psangan tu dh jemu ng sprise pun xde mkne jgk

misz molecule said...

aida : hahahaha..tu la pasal..:)

misz molecule said...

alief : insyaAllah..amin..:]

misz molecule said...

cik ubi : cinta perlu macam minyak utk baharui karat..as electrolyte..not throw camtu je

misz molecule said...

iqa : wow!! awalnye.hehehe..owg nk pk byk kli dlu.hehehe

misz molecule said...

hizamirahim : tu la pasal..xfhm gua.huh

mr.syazwan said...

saya

BENCITA

=_=

Yutaka Mushimura said...

carilah yang setia..
hingga akhir hayat...
samapi hujung nyawa...

inyaAllah.

dengan penuh berkat,
doa dan usaha,
pasti ada yang menjelma.
yakinlah pada Yang Esa.

perh..jawapan aku ade cam sajak x???

misz molecule said...

syazwan : ngade2..heheh

misz molecule said...

yutaka : terbaik lah!!!

athirah said...

yan. entry ni sedih T__T
haha

athirah said...

yan. sedih laa T____T
haha

misz molecule said...

trah : alaaa..lek2 a..