Pages

Monday, January 31, 2011

what you give, you get back..


Assalamualaikum wbt..


pagi nan indah..
tidak pernah dicemari dengan mana2 effects of nature..
aku ke dapur menjengah breakfast yang tersedia..
lalu kaki ini laju menuju ke heater..
mencapai serbuk mocha dan coklat..
akhirnye coklat panas yang dihirup segar ke dalam mulut..
nyaman.. rasa tenang sahaja..
tiba2 henpon berdering..
darah tiba2 berderau memangkah setiap bahagian tubuh..
terdetik dalam hati..
"siapa yang call pagi2 ni.. macam urgent sangat je"..
suara tangisan membuka kedap udara telinga..
sepertinya fany, kawan SBP Sri Puteri di talian..


aku : Assalamualaikum wbt..
dia : tian.. sori ganggu..tapi aku dah terdesak sangat2.. tak boleh tahan lama2..
aku : asal dengan kau ni beb??
dia : aku nangis lah..kau tak dengar ke??*sempat lagi berloyar buruk..
aku : memang laa. aiyokk.. sebab kau nangis tu kenapa??
dia : kan aku dah cakap..aku terdesak..
aku : aku rasa nak hempuk je kau kalau ada depan aku..
dia : sebab tu aku cari kau.. kau je boleh faham aku..
aku : ek eyh..belum ape2 dah faham..aku mula tak faham ni..
dia : Famy (boypren fany) balas apa yang aku pernah buat dulu..
aku : maksud kau? buat ape??
dia : masa kitorang tak contact beberapa hari dulu, aku ingatkan dia dah buang aku.. diam tanpa kata.. seolah-olah aku ni digantung tanpa sebab.. aku pun cubalah membina hubungan baru dengan other guy.. then, dia come back..
aku : after dia come back tu, ape jadi pulak??
dia : kau tahu kan sayang aku kat dia camner..
aku : hermmm..agak tahu kot..
dia : aku pun tak jadi lah start new relationship.. balik kat dia..
aku : dia tahu kau ada orang lain time tu??
dia : tahu.. aku sendiri yang mengaku selepas dia tengok fesbuk aku penuh dengan comment lelaki tu..
aku : pastu, dia cakap apa?
dia : aku frankly speak lah dengan dia kenapa aku buat camtu..
aku : dia okey je ke??
dia : dia faham. dia cakap semua orang ada buat silap.. salah dia jugak senyap tiba2 je dulu..
aku : pastu apa yang terjadi sekarang ni??
dia : famy mintak putus. aku tanya dia kenapa?
aku : haaa..pastu?
dia : dia cakap sebab aku pernah buat macam tu kat dia..
aku : what the. . .kau sambung lah sendiri.. aku benci betul main balas2 camni..
dia : aku dah cakap yang aku tak sengaja.. tapi dia still salahkan aku..
aku : so, kau sekarang rasa ape??
dia : macam tenang sikit luah kat kau..
aku : dah2 lah.. kalau kau teruskan hidup dengan pedendam tu..sampai bila2 kalau dia buat salah lagi.. dia akan gunakan alasan sama.. alih2 macam kau jugak yang salah kan?? padahal dia tu yang entah pe2..



yess!! perkara sebegini sering terjadi dalam perhubungan..
pucanya sebab apa?? kepercayaan yang dulu ditanam menggunung..
telah terhakis sikit-sikit, yang lame2 boleh jadi bukit..
mungkin salah seorang dalam perhubungan tidak dapat menerima apa yang telah berlaku..
even kesalahan itu tidak sengaja pun, ia tetap menghantui..
atas hubungan yang dibina dengan perasaan cinta yang mendalam..
sensitiviti untuk lebih berjaga-jaga setelah pelbagai tragedi yang terjadi membuatkan seseorang berubah..
korang percaya tak..
ada seseorang pernah cakap kat aku..


"tak salah meminati seseorang even kite dah ada couple.. sebab minat itu datang tanpa kita rela..pergi tanpa kita paksa.."..


yea..cuba bayangkan jika boypren or gerpren kamu yang cakap sebegitu rupa setelah kamu bertanya dia tentang orang yang selalu rapat dengan mereka.. pasti ada sedikit tercalar yang mula menghakis rasa sayang kamu pada mereka kan?? itulah fakta kehidupan..

"No lover, if he be of good faith, and sincere, will deny he would prefer to see his mistress dead than unfaithful.All stories should have some honesty and truth in them, otherwise you're just playing about."



aku sarankan.. tanamlah kepercayaan kau kepada pasangan..
yess! memang bukan senang setelah segala-galanya berlaku untuk tanamkan balik kepercayaan yang hidup mekar dahulu kala.. tetapi cubalah.. jika kau tidak boleh untuk menghadapi perkara yang menghantui kamu itu..



"Acting is all about truth and honesty, and the sensitivity that's capable of transporting you. "


16 shining LIPGLOSS:

zana ahmad said...

hidup bukan mudah....

misz molecule said...

yea zana..byk naik turun mcm rodanye..

mofaizmz said...

haaa.. terlebih percaya pun xboleh gak.. aku dah kena.. aku tau tp xmau tanya sbb percaya..

p/s: kalau nak free banner tu, hantar detail ke email aku.. konsep,kaler,saiz..

mr.syazwan said...

bukan mudah hidup bercinta ini

lebih baik berteman kan?

=_=

aliefcmoi said...

misz molecule,,jgn risau..ada hikmah nye..awk pun same...cari lelaki yg betul2 memahami hati wanita.doa je..insyaAllah tuhan pertemukan..hehehe..(mcm pakar pulak aku ni..).btw,,jgn lupa baca blog aku taw..kalau stress dan sedih tu,,dtg la..blog aku akan jadi teman awk..hehehe.poyo je..jgn lupa follow taw..thanx..follow taw!!hehe-->
http://aliefcmoi.blogspot.com

Miss_Sweetheart (0_o) said...

aku tumpg simpati kt kwn mg..tapi kumbg bkn sekor kn kat alam nih...

ezanoor said...

cakap kat kawan tu, benarnya, bf dia cari alasan untuk putus n salahkan kawan awk... tu sebab dia diam lama n kebetulan kawan awk dah buat silap, dia pun guna alasan tu utk tinggalkan kawan awk... pecayala, x lama lagi, kawan awk akn tau sape sebenarnya bf dia tu....

bella bellitos said...

ksiannye kt kawan awak ni..tell her, its ok..bgs jugak mnda ni jd sblm dyorg ade ikatan yg sah..buatnye laki 2 balas cni ble dyorg da kawen, lg ksian kt kawan awk ni..b strong..insyaallah penngantinya akn lbih baik dr y sblm ni..

misz molecule said...

mofaizm : yelar...lelaki ckp pmpuan camtu, pmpuan ckp laki cmtu..act, smua same je..

misz molecule said...

syazwan : betul2..kite berteman saja.hahaha

misz molecule said...

alief : thanx beb! ada jugak yg nak jd motivator free.grrr

misz molecule said...

miss : ececece..xpnah mu jd caring gni.grr

misz molecule said...

ezanor : yes! dah bagitau ..dia stil cam blur2 aym..

misz molecule said...

bella : wait n see..:)

aliefcmoi said...

hahahaha..motivator la sgt..aku sndiri pun tak terurus ni.. jgn lupa dtg follow mollow blog alief taw..kita teman tapi mesra...LOL..kidding..

misz molecule said...

alief : hahahaha..not a big deal