Pages

Monday, January 10, 2011

rythm of LOVE ...


Assalamualaikum cinta..:]

di keheningan malam..
termenung ke keseorang...
tak lena mata dipejam..
lalu ku belek2 setiap helaian buku Thermodynamics..
tibe2 henfon ber'brip brip'..
menandakan mesej masuk..


Dia : hye syg.. watpe??

Aku : kebetulan tengah teringat kat abg la ni.. tengok2 abg mesej.. kite macam elektrik kan??

Dia : a'ah.. nampak sangat kite ada chemistry..

Aku : a'ahhh.. nampak sangat kite duduk satu ship..lebih2 pulak.hehehe..


chemistry?? al-kebetulan gua budak kimia.. ship? dia pulak budak shipping a.k.a marine..
takde hal perasaan gua nak kongsi di sini.. tetapi cukup terbukti secara logik dan highest mentalitynye cinta kepada manusia boleh ditimbang tara dan diumpakan dengan pelbagai ciptaan Maha Esa, mahupun ciptaan makhluk species same..


sudah terang lagi bersuluh bila wujudnye cinta Romeo and Juliet.. Jack n' Jill.. Mr. & Mrs Smith.. whateva lah yang gua dah agak mengarut.. bila besarnya cinta manusia ini juga diumpamakan dengan Taj Mahal.. tingginya pula seperti KLCC.. kekuatannya juga lautan api ku redah jua.. see.. manusia suka bandingkan cintanya itu dengan sesuatu yang wujudnya hanya sementara.. terbukti, kita sebagai manusia juga tak yakin dengan cinta yang bakal kita puitiskan.. sekadar petik dan buang apabila ia layu..


sesungguhnya, kita mungkin sudah mengerti dan faham sedalam-dalam kejadian bahawa cinta Allah adalah cinta paling agung di dunia ini.. bukan hanya kekal duniawi.. malah berpanjangan sehingga ukhrawi kelak.. kau nilai lah sendiri cinta kau mampu bertahan sampai bila untuk makhluk bernama manusia, tumbuh-tumbuhan, dan haiwan.. maka kau bandingkan ketahanan kau untuk bercinta dengan Ilahi..


bagi gua, semenjak lekatnya benih dalam rahim mama gua.. cinta kepada Allah sudah sebati dengan diri.. makanya.. dekat-dekatkan lah diri kita dengan Ilahi..


kiamat dah dekat lah weyyy!!
peace:)


15 shining LIPGLOSS:

Ain Zulaikha said...

cinta ibarat sambal belacan :)

RIAN said...

kiamat memang sudah dekat. .
thanx for reminder. h0ho,

Mr feckry said...

lu tengok tak cerita kiamat dah dekat

Adyba Ibrahim said...

sWEET like a cupcakes..:)

sebelas said...

wow subjek kimia :P

misz molecule said...

ain : busuk tapi sedap..

misz molecule said...

rian : welcome dear..:)

misz molecule said...

feckry : tengok2..best

misz molecule said...

adyba : heheee..awesome!

misz molecule said...

sebelas : out of da topic..grrrrr

Encik Tikus said...

wahaha terbaek ! ssejuka kali like

Nasuha Salleh said...

hye syg

muehehehehehe

misz molecule said...

tikus : like je ke??grrr

misz molecule said...

tikus : like je ke??grrr

misz molecule said...

nas : hye dear.ngeee