Pages

Friday, January 28, 2011

intai orang mandi..


Assalamualaikum wbt..


bangun pagi masih letih2..
padahal cuti raye cine macam segar terasa..
umpama sendiri yang nak celebrate..
tapi apa salahnya kan??
amalkan satu Malaysia..
lagipun memang setiap tahun gua and family pergi beraya same ke
rumah kawan2 parents yang Chinese tu..
makan mooncake..
gua cakap lu.. best woo!! lotus punya memang feveret.


ingat time duduk hostel dulu2..
gua rasa menyesal kot sebab tak nakal macam kawan2 lelaki tu..
pecah masuk PSP(library), overnight, panjat pagar, panjat bumbung..
then bila dah besar sikit.. meningkat dewasa..boyfriends gua ramai dah berubah..
so, everyone perasan semua penghijrahan tersebut..
gua notis kat sini that, if kite nakal time kecik2 dulu..
selalu dapat perhatian orang..
orang akan ingat sampai bile2..
even tak buat fesbuk nak bersocialis pun tak menjadi satu permasalahan untuk buat orang still remember kat diri kite..
tapi kalau kite dah memang jenis slow, baik..jalan pun macam nak cium lantai..
time dewasa ni, kite nak behave macam tu jugak..orang akan cakap..
we are still the same macam dulu2..
so, gua sarankan budak2 sekolah sekalian..
jadilah nakal, dan tanamkan niat nak berubah baik bila dah besar nanti..hahahaha..
mangkuk hayun betul kalau si parents bace ni..


korang pernah dengar tak,
kalau mata naik ketimbir..
maknanye.. mesti dia intai orang mandi kan??
owhhh.. gua fikir balik macam sengal je statement itu..
nama pun statement not fact..
bdw, korang tahu tak ketimbir tu ape??
aiyokkk..yang bengkak macam jerawat kat mata tu..
gua percaya seua ni dulu..
sebab pernah sekali gua tanya kawan gua..

gua : kenapa dengan mata tu... intai orang mandi ekk??

dia : hahahahaha.. aku tak sengaja lahh..


see... aku pun berani cakap perkara tu betul..
kena percaya, tak boleh main2..
sesudah sampai rumah,
aku cakap kat mama..

gua : ma.. kak long malas nak jumpa doktor..

mama : telinga awak sakit lagi ke??

gua : tak lah.. ni kat mata pulak..

mama : kenapa??

gua : entah.. naik ketimbir kot..

mama : awak intai orang mandi ke??

gua : mane ada!! kak long mandi, orang kat luar tu yang intai..


mama gua buat muka tengok semacam..
hahahaha..mesti mama fikir..
budak2 duduk hostel ni buat ape lah..
kalau zaman2 sekolah pun dah macam2 cerita..
inikan zaman universitas..
gua tahu mama dah salah faham tu..
gurau2 manja jer tu...
tapi ini serius...
gua tengah mandi macam duduk kat air terjun masa tu dalam bathroom..
boleh pulak si perempuan ni nak intai kot celah pintu..
kalau nampak tak pe, ni lubang punya kecik nak intai..
camner gua tahu lubang pintu itu kecik???


jeng

jeng

jeng


biarlah rahsia..
but i bet that im not that type of lady..grrrrr..


gua berani cakap jugaklah..
kalau orang mengintai ni..
ketimbir kat mata dia..
mesti sebesar guli...
yang gua punya besar pasir je kot...


tengok ni..

huh! sampai juling mata gua nak snap picha ni..
nampak tak bulat kecil dalam circle merah tu..
kecik lah tu kan??


tapi sekarang dah macam ni..

taraaaaa!!!
mata gua dah baik..
tengok..wajah ceria melalui mata jelas kelihatan..
tak sampai seminggu pun..
tapi lepas amik pitcha sakit mata tu..
terus surut bengkak ..



pesanan gua pada yang sakit mata..
amik la pitcha mata..
maybe mata pun nak posing..
kalau tengah sakit tu..
maybe mata tengah merajuk kot..
ustaz gua pesan, bangun pagi2..
tengok lah something berwarna hijau..
lebih elok lagi tengok pemandangan yang kehijauan..
tak pun berjemur bawah sinaran matahari..
baik untuk mata..
sesungguhnya Allah mencipta alam ini untuk kita merasai kebesaranNya dan merasa diri lebih dekat dengan keagunganNya..
lebih better than the best..
if kau elakkan tengok perkara2 yang haram, tambah dosa mata lu..
siapa nak jawab dalam kubur nanti??
mata lu jugak yang malu nak menjawab...



selamat mencuba:]


19 shining LIPGLOSS:

cik ubi said...

terbaik la entri..asal aku rasa mcm karangan x melebihi 200 patah perkataan je?..

huhu..input byk dsitu..:)

misz molecule said...

alah der...


ni bukan zmn skolah lgi kena 200 segala bagai..hak5..



lu dah kire ke??keh5..

mofaizmz said...

ketimbir? ketumbit aku tau la.. haha..

Mr feckry said...

nak baik cepat, lu letak bawang putih

nerves said...

haha...suke ngintai
tak ngaku la pulak punye punnn...
=p

liyana said...

en tunang sy pun kena ketimbir tu. soalan nye: sape kah yg di intai nye? ahaks!
*zmn kecik2 mmg perlu nakal spy org igt smpai bebiler. yeah! setuju dgn kenyataan ini. hehe

Puteri Iqa Izyan said...

orang yang nakal mmg akan sentiasa diingati.. hohoho


haaaa.. konpem suke skodeng org mandi. hoho :D

misz molecule said...

mofaizm : hahaha..len negeri, len bahasa kot..

misz molecule said...

feckry : aikk?? tak pedih ke??

misz molecule said...

nerves : diam2 la..hahaha

misz molecule said...

iqa : jom kite buat kerja baru blik kolej nnti.hahaha

misz molecule said...

liyana : hahaha..gua nyesal xnakal giler2 zmn dulu2..

ARJUNA.Inc said...

huk2..ade gak org ckap lu..ketumbit sbb intai org berak..hahaha..mcm2 tol..

mie said...

alamak!
gue kena cuba ni..
eheheee

misz molecule said...

arjuna : owhh.tidak..gua xintai pun..
dy yg berak tak ttp pintu.hahaha

misz molecule said...

mie : ahaahaha..mngARUT

y u y u Z u l a i k h a said...

hehehehe.. ade orang tu ngintaiiii ^^



mekasih sudi singgah belog yuyu ye :)

y u y u Z u l a i k h a said...

VCO tu betol la... masa kerja dulu yuyu guna, bagus sangat .. sama je dengan irine.. cume irine punya packaging baru... yuyu punya lama.

misz molecule said...

haha.ne ada mngintai..


thanks yuyu..just nak amik feedback from user jep:)