Pages

Monday, December 20, 2010

Musical Sorcery-pandangan kita?


Assalamualaikum wbt..

sekarang jam menunjukkan 3.35 pagi waktu Malaysia..
dan lantaklah waktu kat negara lain pukul berapa sekarang kan?
buat ape lambat2 anak dara tak tidur lagi ni??
aku terpaksa join club "jangan tido lagi"..
yeay! agak rajin aku menelaah setiap video2..
dan aku sarankan daripada ada antara korang layan video2 tak senonoh..
like maria ozawa ke, ways having sex ke.. baik kau cari video yang boleh
perlahan2 buka hati kau untuk berhijrah ke arah kebaikan..insyaAllah lah tu kan??
kita hanya merancang, dan perlu berusaha..makanya Allah akan tentukan jalan kebaikan untuk kite..

ada orang cakap "musix is life"..
muzik itu penenang jiwa..
dengar muzik itu boleh buat kite relaks..
dan aku tak nak sangkal setiap pandangan hati sang pemilik badan..
bagi mereka camtu, camtu lah.. hak masing2.. everyone has authority, priority and so on...
tapi bagi aku, better life kau dengar zikir, nasyid..
semua tu lagi dapat tenteram dan damaikan hati..
sumpah aku tak tipu.. first korang dengar, ikut sekali berzikir dan faham maksud zikir..
hilang semua kekerutan, tak perlu lagi tunjuk wajah gerutu2 jelik kau..


kau percaya ke yang barat ni cuba pengaruh umat Islam..?
dan kita umat Islam masih tak buka2 mata dan tengok dengan hati tentang semua tu?
hangat dan bingit lagi bila ketahuan bahawa setiap lagu dan video yang dinyanyikan oleh
penyanyi barat banyak unsur2 yang dapat ejas sikit demi sedikit, lama2 jadi bukit hati kau nak terpesong.. macam yang digempar-gempurkan oleh orang2 sekeliling aku..
cuba kau layan lagu Lady Gaga, Madonna, Britney Spears, Christina Aguilera dan Katy Perry pun boleh lah belah.. kau tengok lirik dan video mereka.. memang kite yang suka hiburan ni tak sedar akan semua tu. malah aku pun pernah terfikir.. tak kan lah dengan cara tu semua barat boleh pengaruh kite? kalau kite fikir negatif, negatif lah.. kalau positif, positif la... ye dakkk???


yang aku tertanya-tanya.. kalau dah heboh, semua orang tahu yang barat cuba pengaruh umat Islam.. artis Malaysia nyanyi, menari ala2 penyanyi barat.. kenapa artis Malaysia pun bodoh sangat duk tiru dorang? pe ke hellnya?? jadi diri sendiri tak boleh ke? nyanyi lagu rock, menari mak inang pun kreatif ape..? okeh. aku xmo tunding jari kat sape2.. kadang2 artis hanya menyampaikan lagu yang diberikan kepada mereka.. itulah juga isu HOT bagi penyanyi barat jika disergah tentang persoalan illuminate.. dipercayai artis2 ni banyak menyampaikan ilmu hitam, magic, mistik kepada followers mereka.. agak2.. penulis lirik nak memanipulasikan artis2 mereka ke??


orang melayu ni pun..tahu ikut je.. tak fikir dulu baik, buruknye.. ada Malaysian Idol, nak buat Akademi Fantasia.. Ada tari menari, nak buat dancer2 jugak. tak faham aku. dunia2.. puja memuja ni amalan syaitonnirrojimm...ishk2.. kadang2 ada video omputeh tu nyanyi sambil pegang ular, puja anjing, ada piramid mata satu tengah2 la.. kita tak tahu bahawa syaitan dan dajjal betul2 ada depan mate ..aku tak nak cakap banyak2.. takut menyentuh sensitiviti mane2 makhluk Tuhan..kan tak pasal2 blog aku popular. hahahaha..susah pulak blogger yang dah famous nanti..

aku bagi korang layan video ni..
aku tak harap kau obviously mencuba selidik, mengerti dalam2 everythings yang nak disampaikan..
cukup kau memahami ape yang nak diserap ke hati kau..



dalam video ni.. Madonna banyak menyebut 'Ommmm' bukan 'hmmmm'..itu merujuk kepada Tuhan hindu iaitu 'OM'.. britney pulak menyampaikan bahawa dia slave.. dan dalam persembahannya, dia menjadikan ular sebagai tuannya. dan mungkin antara kamu tahu.. ape makne ular di sebalik kejadian..


kalau aku rajin lagi.. aku cerita untuk kau lagi tantang ape yang dah aku layan sepanjang video tu ada bersama aku.. kalau kau nak, boleh kasi email kau kat aku melalui komentar di sini yap!!

dan

p/s : aku bukan pakar menyelidik tentang Islam..
aku hanya cuba menyampaikan untuk renungan bersama


4 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

woohaaa..bagusnyer....

ko gitau la ape yang ko kaji lagik..aq nak tawu...;)

athiea said...

aku kaji pasal ko..
kenapa ko suke tgk entry ak y lame2..adess...

Yutaka Mushimura said...

hahah..sebb entry ko best...heheh...:)

athiea said...

yutaka : ye ye ow..je..