Pages

Sunday, December 26, 2010

bila diri dah HOT..


Assalamualaikum wbt..


semenjak dua tiga menjak ni..mak aii sifat pemalas tu memang duk usha2 diri ni..
kalau start cuti, bukan main tiga, empat entri aku post..
sekarang.. nak bukak blog pun cam dah malas..
tapi sebab nak tengok sape duk terjah blog picisan ni..
sanggup gaduh tempat dengan adik nak online..


semalam punye kes-ah.. kawan aku call..
kring kring kring *cess..klasik bunyi ringtone..


aku : Assalamualaikum wbt..

kwn : Waalaikummussalam wbt.. syg saye ada??

aku : yea.. syg kamu la ni bercakap..

kwn : arghh ko.. saje tambah loyar buruk ..

aku : hahaha..kalau ko tak start dulu..aku pun tak layan..

kwn : ehh..malas nak lebih2 dah. aku ada probos nie..

aku : aku dah agak.. kalau takde probos.. ko tak cari punya aku malam nak ke subuh ni.. asal wehh??

kwn : ko ingat tak balak ensem yang jadi pujaan ramai kite duk usha2 dulu tu??

aku : balak mane ni?? aku puja dia jugak ke??*pening..

kwn : ko tak la kot.. ko tak habis2 giler kat sorang tu je.. kah5..(giler dye gelak besar)..balak yang muke ala2 korea tu..

aku : a'agh.. yang tu.. kenapa?? (aku buat2 ingat je..amek hati)..

kwn : aku baru nak cerite kat kau ni.. sorry.. tapi aku perlukan opinion ko. ko caye tak kalau aku cakap dia duk usha aku sekarang??

aku : haa?? ye dop mung?? (tetibe slang terengganu aku keluar)..

kwn : yelah..dia satu kelas dengan aku dowh..

aku : habis pakwe ko camner weh??

kwn : tu la pasal.. suratan atau kebetulan.. aku dengan si pakwe ni tengah probos.. asyik bising pasal fesbuk, gambar, keluar dengan kawan2 time cuti ni la..

aku : ehh..berat nanang tu. kau jangan tambah pasal lagi..

kwn : masalahnya..aku memang ghase kami takde jodoh.. dan care terbaik aku tinggalkan dia.. pergi kat balak ensem yang aku puja kat matrik dulu tu..

aku : sumpah ko tak rasional.. jangan jadikan tu penyelesaian masalah..kau diskusi betul2 dengan pakwe kau. kalau dia dah tak nak kau, aku sokong ape yang kau niat tu.. kalau tak, jangan hancurkan perasaan pakwe ko camtu.. tak baik..

kwn : perlu lagi ke diskusi..

aku : perlu.. as kate putus daripada kedua-dua belah pihak..

kwn : thanks engineer cinta aku..

aku : ada2 je kau ni.. aku just cakap ape yang aku rase betol.. kalau tak.. aku rela masuk court dapat saman daripada ko.hahaha..


tak silap aku, muka budak ala korea ni.. memang iras2 kim bun..
kenal kim bun ni sape?? ala yang berlakon cerite Meteor Garden kot..
lebih famous lagi cerite Boys Over Flower


tapi comel dia,
lebih tepat lagi ala2 RyeoWook Super Junior.


sumpah aku tak tipu.. aku suke tengok muke dia..
betol2 dak korea. kalau dia pergi korea..
memang orang tak rase dia tu makhluk asing dari Malaysia larh..

aku bukan jealous, tak nak kawan aku dapat balak ensem macam ni..
kau mesti ada yang dah tengok entri aku yang lepas sal ciri2 aku nak kan??
tak tengok lagi??
nahhh..amik ni, tengok puas2



tapi aku tak nak dia pilih orang berdasarkan paras rupa..
biarlah dari hati..
aku percaya pakwe dia tu sayang giler2 kat dia kot..
biasalah tu gaduh pasal fesbuk, gambar dan macam2 lagi lah..
tak ke jealous tu maknenye sayang??

aku ingat time matrik dulu..
pakwe dia tengah busy buat preparation nak fly ke Ireland..
call, mesej si kawan aku sorang ni, langsung tak dapet..
last2 dia susah2 dari terengganu, ke Melaka sebab nak tahu ape ke hell ni..

mase tu, punyala heaven tahap chipmunk aku rase kalau ada pakwe camtu..
tapi tak semua orang yang hargai kite tunjuk care menghargai camtu kan??
yang aku lagi tak leh nak terima..
bila rase diri dah hot..
suka suki hati je nak amek yang tu jadi balak, yang tu jadi awek..
bile dah tak nak, tukar yang lain, buang yang lame..
sebab tu lah, Islam membataskan pergaulan antara lelaki dan perempuan..
ingat..


no touching2 taw..





6 shining LIPGLOSS:

hiro said...

best betei ada org nak..hehe

BUDAK NAKAI said...

Wookie Oppa..!!!
hekhek :P

athiea said...

hiro : rse la hot lau ada org nak

athiea said...

budak : :)

Fxysche Nas said...

aaaaaaa...murah nye rezeki kwn tu...
da lame mengidam org2 hensem ne..sob2.hehe..

ape2 pon...milikilah seseorg krn hati dan kaseh syg, sgguh prs rupa bukn segalanye.
kan ;))

athiea said...

yea..betul tu cikgu nas..
semua gua accept:)