Pages

Tuesday, December 28, 2010

badi ke tempias???


Assalamualaikum wbt..


wahhh..giler pagi bebutebabun aku bangun.. yeah!! cik abe balik dari KeyEll..
semangatlah sangat tengok bola..rezeki menang..kalau tak, sia2 jep..


" wehh..dekat sikit.. nak bisik ni..
muke budak tu macam kera dowh..
aku tengok parents dia takde pun species kera..
ada orang cakap.. mak dia pukul kera mase pregnantkan dia..
haaa.. kan.. dah kena badi kera kat anak dia..
hamek kau.. sekarang ramai dah ejek dia anak kera "

cilakak betoii.. sakit telinga aku die pulaihh kasi dekat2 dengan mulut busuk dia..
aku terus cepuk dahi jendul dia..
masakan tengah singgah makan rumah orang jadi tetamu boleh lagi dia tambah dosa aku..
terus satu cubitan copircorn hinggap kat peha yang aku agak mungkin putih dan menjadi kemerah-merahan..

" aishhkk kau ni.. mulut bukan main cantik, dihias dengan bibir merah bak buah delima.. nak bisik, tunggu lah masuk kereta nanti, tapi lagi afdol.. kalau kau pilih orang lain nak layan kerenah kau ni.. "


terus dia senyum2, sambil gosok2 tangan aku..
aiyakk.. aku langsung terfikir-fikir kate2 kawan aku tu..
korang pernah tengok The Child's Eye ??
cerita tu mengisahkan seorang perempuan yang tidak suka akan anjing yang dipelihara oleh suaminya.. sewaktu dia mengandung.. anjing2 tersebut membuat bising, menyalak tak tentu pasal.. dengan rase bengangnye dan tanpe belas kasihan, dia pukul anjing2 tersebut sehingga mati.. sedih dan sayu hati suami melihatnya.. tibenye mase untuk dia melahirkan bayi tersebut.. muka bayi itu agak unik kerana seperti seekor anjing.. Si isteri amat kecewa dan mahu membunuh anak tersebut tetapi... owhh..haram aku tak ingat camner cerita sebenarnya.. korang cari2 dan tengok sendirilah..


dulu2 masa duduk asrama ..
kalau time subuh or maghrib je..
warden2 , tak pun ustaz2 yang bertugas selalu kasi ceramah..
mereka selalu tegaskan dan nasihat kitorang..

" perangai korang yang baik, tak baik ni.. menunjukkan perangai parents korang.. so, kalau korang bersikap entah pe2.. kitorang as warden2 boleh buat penilaian kot.. so, kalau korang sayang mak bapak korang.. tolong tunjukkan perangai yang baik2 "..


aku mula fikir.. cikgu2 sayang aku..
mesti time mama papa kecik2 dulu, cikgu2 sayang dorang jugak..
aku penyabar gile, biarpun orang buat jahat berkali-kali kat aku..
aku tetap dapat maafkan dan beri peluang..
mesti mama pun penyabar nak mati lebih daripada aku..
dan dapat maafkan orang tu habis-habisan..
aku banyak cengkadak bila bersama ngan kawan2..
mesti papa pun banyak cengakadak makan cengkodok ikanbilis dengan kawan2..


tapi aku pasti..
ilmu dan amal tu tak dapat diwarisi..
yang baik tu kan datang daripada Allah..
yang buruk tu datang daripada diri kita sendiri..


kau pernah tengok vidoe yang anak muka macam ikan tu??
kau pernah tengok video muka macam mane2 binatang lah..

ada orang pernah share2 cerita kat aku..
kalau tengah pregnant..
tak boleh cakap perkara2 yang tak elok..
tak boleh kutuk mane2 makhluk Allah ..
tak boleh bunuh or buat jahat dengan binatang..
lebih2 lagi ular ke, berok ke..
tak leh tengok orang sembelih lembu ke, ayam ke..
takut2 badinye lekat kat bakal ibu ni..
lebih2 lagi.. anak yang macam perangai syaitonnirojim..aishhkk..


haaa kau.. susah tau nak jadi ibu ni..
kena pantang bila2 mase je..
sebelum, semasa dan selepas..
okeh. malas cakap banyak..
oopss..malas lagi.. fikir2 lah ..


hari ni aku nak kasi kau sejuk hati
macam winter kat United Kingdom sekarang.grrrr




4 shining LIPGLOSS:

O'gosh said...

wah...pandainya...macam dah ada pengalaman la plak....huhu

athiea said...

hhahaahhaa..cerita bdasarkan pngalaman mndgr..

Yutaka Mushimura said...

betul..pengalaman mendengar...

cam baca buku sejarah lah weh...sumua adalah pengalaman....

:)oh...harap ko n bf ko jaga bakal anak dengan baik...:)

athiea said...

oh..b4 tu..harap dpt bakal laki y baik.ggrrrr