Pages

Saturday, November 20, 2010

lelaki dan perempuan tu sama ke? dulu dan sekarang?



Salam..


serius macam nak sumpah bila lelaki dan perempuan sejati disama-samakan..
ape korang??
ingat aku ni mereng ke nak samakan lelaki dan perempuan..
sejak terciptanya dunia yang fana dan penuh pancaindera ini..
sejak itu juga terciptanya hawa dan adam..
maka termaktublah bahawa sang lelaki adalah kaum adam..
sang perempuan pula kaum hawa..


sejak itu juga..
lelaki dan perempuan itu hidup saling melengkapi..
lelaki umpama hilang kebahagiaan tanpa perempuan..
perempuan umpama hilang kasih sayang tanpa lelaki..
tidakkah kebahagiaan dan kasih sayang itu perlu disatukan??


mula-mula bercinta segalanya indah..

1001 janji termenterai..
kalau boleh bagi pasangan yang berkaliber lah sangat tu..
nak je sain kontrak menandakan satu perjanjian telah diikat..
aku percaya kate2 orang yang hidup di sekeliling aku..
kadang2 janji ni hanya manis di bibir..
nak dapatkan satu kepuasan memanglah sedap sangat mintak janji tu janji ni..podaahh!!

lu setia, gua setia, sama2 setia..
kalau setakat dua tiga hari nak cakap setia..
senanglah sangat..
kalau dua tiga tahun tu? haprak!!
aku tak rasa ramai yang boleh pertahankan sesebuah hubungan
selama itu tanpa ada orang ketiga, keempat, kelima mungkin..
lebih2 lagi yang duk jauh di mata..
tiba masa salah seorang pasti akan rasa jauh di hati..
itulah bagi orang yang tak reti menghargai ..

saling percaya perlu taw..
kalau dah tak duduk depan mata..
syaitan pulak duk rasuk situ sini..
was-was tak impossible takde kan??
bak kata2 Zee Avi dalam lagunya..

"So I called and called sampai you answer
You kata sorry sayang tadi tak dengar
My phone was on silent, I was at the gym
Tapi latar belakang suara perempuan lain"

tak nak menipu...
kalau dah start nak cover line..
mesti la menipu sikit kan..
bila dah biasakan diri menipu..
lagi akan menipu..
selalu dah menipu tu ..
tertipu lah yang ditipu tu..*apekah????

wang?? present??
lagi tok sah nak cakap la..
kalau boleh setiap kali jumpa nak belanja al si pecinta ni..
nak masuk toilet pun, habis2 nak tolong bayarkan..
present pulak tiap2 hari jumpa, tiap2 hari la ada..
mak aii.. tak payah tunggu birthday, anniversary..

24 hours / 7 days..
handphone tu ibarat hidupnya.. bukan half life lagi dah..
mesej, call sampai habis kredit pun pedulik apa?
sampaikan duit mak ayah kasi buat beli buku habis buat beli top up..
dulu time single kredit susah nak habis..
sekarang dah couple.. aduyaiii.. tak tercukup kredit tu pun ada..

jerawat, parut, segala bagai cacat cela?
hampeh! buat2 tak perasan la agaknya..
takde nak tegur2..
konon sesama terima baik buruk..
sampaikan orang cakap menda buruk pasal pecinta dia..
dia tegakkan jadi menda baik..

kalau ada yang salah tu..
ada je yang nak mengalah..
kalau boleh tak buat salah pun..
terpaksa ngaku salah..
gara2 nak amek hati la kotnya..

suara.. lagi la pak eden oiii..
cakap macam kentut dalam kain..
cair.. duduk atas besi pun boleh cair..
tak perlu tunggu nak kena bakar..

boyslikegirls boys like girls Pictures, Images and Photos


tapi sekarang bila dah lama bercinta...

dia yang letak janji tu janji ni.
dia dulu la jugak yang mungkir janji..
sampai kan kita dah muak nak muntah.. wekkss!!
dengan 1001 janji dulu2 tu..
mana janji2 tu??
simpan dalam peti?
ke buat bungkus nasi lemak? hampeh!

dia yang mintak kita setia..
dia jugak yang tak setia..
kita ni bagai tunggu bulan jatuh ke riba..
dia pergi sambut bulan lain pulak dah.. haram! janji setia lu!
baik layan ST12..

"biar ku putuskan saja
ku tak mau hatiku terluka
lebih baik ku cukupkan saja
ku tak mau batinku tersiksa"

kalau dia setia dengan kite takde selingkuh2 ni..
kite pun takde makne nak was2 ngan die..
100% believe la gua bagi kat lu!!

kalau dia jugak tak cover2 line menipu kite..
kite pun tak reti nak menipu..
dah dia ajar kite menipu kan??
kite pun tunjuk terror, tunjuk bakat pandai tipu jugak la..
bukan susah nak tiru2 orang ni..
hidup kan.. kena hipokritlah sangat..

lama2 dah bercinta gamaknye..
otak pun buntu nak kasi ape..
sampaikan hari jadi kite tak kasi pe2..
belanja mcD pun terima lagi..
wish pun masih lagi kite terima..
tapi kalau dah sampai tak ingat..
dulu2 nak jadi yang special da 1st je selalu wish..
sekarang haram tarak!!!

satu hari nak tengok nama dia naik kat handfon..
dah tak perlu harap la mak joyah wehhh..
sejuta alasan.. sibuk lah kononnya..
dulu kite segala-galanya..
sekarang kawan forever & ever!

bila date tu dah kurang..
setahun sekali je jumpa..
tahik lalat baru tumbuh pun kalau boleh nak tegor.
parut yang awal2 couple dulu pun dah ada..
sekarang da mintak cover. nyeennggg
dulu parut ni la duk berkenan sangat..

sekarang kalau dah betol2 buat salah tak nak ngaku..
dipusing-pusingnya cerita sampai kita nampak bersalah..
sampaikan kite jugak dituduh pandai cari helah.
waddeefakk! childish!

marah tu dah jadi biasa..
salah sikit..
nak bersikap macam harimau..
sikit2 nak baham..
nak jentik..
huh!! sweet la sangat..


dulu dan sekarang memang berbeza cik abe dan cik adek weyh..
tapi pandai2 la baiki hubungan tu dari masa ke semasa..
kan dunia tanpa sempadan ..
bak kata atilia & monoloque pulak..

"Oh kekanda mari nyawa
Kita cuba komunikasi
Oh adinda mari sayang
Kita cuba toleransi"


p/s : kite same tapi tak serupa mungkin:)









sumber inspirasi : jejaka aku

13 shining LIPGLOSS:

Lelaki Ini said...

hahahaha
pnjgnyew bebel..
apa2 pun suka lagu dua dunia..
ahaks!

Amalia Donkan said...

y so moody..?
mcm ko yg frust..

hamzah ian said...

har har har.. same ?

fatian athiea said...

lelaki ini : lu mcm gua.gua pun suka:)

fatian athiea said...

amalia : xlah..nak balas balik je.hahaha

fatian athiea said...

hamzah : ko ada nak bangkang??cpt la upd8 entry

Solihin Zubir said...

hahaha... marah benor nampak.. :D

fatian athiea said...

bnor nmpok mrh.hahahaha

EmanCloud said...

pergh laki ngan gurl. masing2 x perfect tul x?

EmanCloud said...

pergh laki ngan gurl. masing2 x perfect tul x?

fatian athiea said...

yep2..sbb tu gua sarankan..jgn salahkan sape2..slhkn dri sndri

Syafiq Rosli said...

huhu..tak sama pun..masing2 mempunyai keistimewaan dan kelemahan masing2..:)

fatian athiea said...

syafiq : yela....trime sje pndangan kmu:)