Pages

Friday, November 19, 2010

berpisah itu bahagia ke kau rasa??



Salam ..


entri dua., tiga hari ni agak menyentuh soal hati..
kadang terkejut jugak dengan statement ke, soalan ke, ape entah oleh hackshitam

"gua agak,
ni mesti kisah cinta lu ni..haha"


terkedu+tergamam sampai nak tertelan biji asam yang aku kunyah ni..
serious aku tak tahu nak jawab ape..
tapi aku boleh bina satu konklusi bahawa itu semua half-half..
teringat aku akan satu kejadian..

p/s : tak semua kejadian berkaitan dengan aku..:)


girl : abg.. syg tak nak sebut pasal ni.. tapi kalau dah terdesak, syg terpaksa jugak. abg nak couple lagi ke dengan syg??

boy : ape menda soalan la. tak nak!!


see.. kalau dah jawab camtu.. pe yang korang agak??
hurrmmm... 5 4 3 2 1.. dah habis masa!
biar aku jawab..
aku agak la boy tu tak perlukan lagi girl tu kan??
kalau betol dia masih perlukan girl tu..
tak kan dia terus cakap tak nak..
susah nak jumpa lelaki betol2 setia dan nak pertahankan hubungan ni..
orang cakap kalau tak letak tahap keimanan setinggi langit ketujuh..
takde punya manusia ni kenal cinta Maha Agung..


ramai yang bercinta sekadar nak puaskan nafsu..
kalau dah sekadar nak bercinta nak lengkapkan nafsu serakah yang kekurangan..
baik tak payah cari cinta daripada seseorang yang sedang mencari cinta suci..
nyahh ko!! lari jauh2.. cari la bohsia ke, ape ke..


pernah jugak aku dengar..
lelaki yang baik hanya dicipta untuk perempuan yang baik2 sahaja..
kalau dah playboy tu.. kot2 la dengan playgirl jugak..
so, tak payah nak pening kepala fikir pasal ex-ex korang..
kalay dia dah player , masti dengan player jugak la tu..hahaaahaa
tetapi tidak kah Islam itu saling melengkapi??

why is Pictures, Images and Photos


aku macam haram jer nak percaya kate2 tadi..
kalau dah buruk perangai manusia tu..
mesti perlukan seseorang yang baik untuk membimbingnye kan? kan? kan?
hanya Allah yang tahu..
kita hanya berusaha dan redha dengan segala takdir saje..


aku tak fikir semua orang bersedih dengan perpisahan yang berlaku..
mungkin ada yang memang mahukan..
tetapi menunggu masa yang sesuai untuk berpisah..
seperti dialog kat atas tu..
mungkin juga ada yang tak nak tetapi terpaksa menerima..
seperti orang yang kita sayang tiba2 pergi tinggalkan kita selama-lamanya..


dunia..
sungguh banyak lakonan..
aktor aktressnya tentulah kita..
direktornya adalah akal dan jiwa..
yang mengundinya pasti Malaikat..
dan pemilih terhormatnya..
tentulah Allah SWT..


komen anda?
anda je la yang bisa berkata..
suka hati, mati..
suka mulut, binasa..
pening!






9 shining LIPGLOSS:

Fakhrur Razi berkata said...

hohoho xtahu plak
tapi yg pastinya Allah dh jodohkan kita dgn yg terbaik ;D

Yutaka Mushimura said...

donia adalah pentas....
kan pasnih ke alam len pulop...

mungkin kiter jumpe cinta sejati nun jauh disana..

sah2 xde lakonan dah kan...relakan aktor2 n aktress yang pergi jauh...woohaaa..aq hanya insaf atas diri sendiri....:)

fatian athiea said...

fakhrul.. yep2..gua sokong lu la der:)

fatian athiea said...

yutaka : gua salut..
xprlu insaf sbb org len..heheh

hackshitam said...

sekali lagi...
dialog tu,
lu cakap pasal kisah hidup lu..
haha..
biasalar..
hidup..
lelaki dah memang macam tu...
tp,
bila lelaki setia dan mahukan perempuan tu,
datang lah megan fox ke,
kompem tak layan...
hahaha

fatian athiea said...

lu xhbs2 kna kan gua hacksssiummm!!!
gua tngu entry pnas dpd lu..
nnti la gua bls.hahaha

gulagulahacks said...

entry panas dari gua?
kisah cintan cintun?
mungkin sudah tiada..haha

fatian athiea said...

owh..
gua bersimpati itu sudah berkubur:)

toblerone said...

ad hikmah disebalik setiap yg Dia tentukan :)