Pages

Tuesday, November 9, 2010

bubblegum WALL yang jelik!


Salam..


korang ada terjah blog gua smalam tak??
hampah!! gua rasa tak perlu la kot..
entry gua semalam penuh lalutan..
semalam spirit apa entah yang meresap ke badan gua..
gua berblog sambil tidur..
bangun je tidur, gua tekan butang 'Publish Post' terus..
tak tengok langsung noktahnya di mana..bhahaahha..
malas dah gua nak baiki..
minggu final kan.. gua perlu buang masa sekejap sahaja berada di dunia tanpa sempadan..
takut simpang.. habis masa study gua nanti..

Alhamdulillah..
one more paper to go..
Organic Chemistry tahap berapa entah pulak tu..
doakan keselamatan gua berfinal untuk last paper:)


Hidup pasti sukakan yang indah saja kan ?
tak hairanlah ramai manusia yang sentiasa memilih yang cantik untuk diri sendiri..
tapi tidakkah patut yang tak cantik, yang jelik, yang selekeh itu diberikan perhatian jugak?


Commonly, manusia sentiasa jugak menaruh nawaitu memilih tempat yang cantik2 like Venice, Opera House Australia, Eiffel Tower sebagai tempat pilihan utama.. yang indah itu penenang jiwa. gua faham. tetapi bagi yang kaki tak boleh nak ikat, asyik round2 da world ni.
gua should suggest u'ols pergi sebuah tempat ni..


GUM WALL terletak di Seattle, Amerika Syarikat..




yelahh.. gua tak cakap kat Malaysia ni tak ada tempat menarik.
tapi kalau dah ada yang suka round2 da world tak pandang Malaysia..
gua suggest la tempat ni..

tidak secantik Pulau Redang..
tidak seindah Pulau Pangkor..
tidak seriang Fenting Higlands..
tidak senyaman Bukit Fraser..


even jelik ditambah dengan pandangan sinis pelik bagi manusia yang obses akan kebersihan..
tidak menjejaskan keadaan..
nowadays, people lebih pandang sesuatu yang berseni..
itu lebih menguntum rasa indah di jiwa..
itu lebih mampu memahat kesaktian cinta akan dunia..
kalau tak, tak kan tampat ni boleh terpilih sebagai tempat paling kotor dan dikunjungi pengunjung..

menjadi ilham kepada filem yang dibintangi Jennifer Aniston yang tarikh lahirnya sama dengan aku :). melalui filem Love Happen.. Malah tempat ni menjadi mercu tanda Seattle, telah perlahan-lahan mengumpulkan lebih banyak gula-gula getah yang sudah dikunyah sejak peralihan abad lalu. Dibersihkan dua kali seminggu dan menyamai Bubblegum Alley California. ia tetap gahh dan cantik di mata pengunjung. Sejak diperkenalkan dan famous dalam kalangan masyarakat Seattle yang ingin menonton teater di situ, ramai orang membanjiri kawasan tu untuk wedding dan left bubblegum yang dikunyah, meninggalkan mesej cinta atau hasil seni dan keamanan.


Dinding itu memberikan seni visual amat indah bagi sesiapa yang meminati seni. thats why i love to see it! moreover, mesej berwarna terang telah jelas kelihatan setebal beberapa sentimater menghiasi dinding berkenaan hasil seni kecil yang dibuat daripada gula2 getah yang sudah dikunyah. kreatif kan?

so, aku suggest pada yang suka makan bubblegum dan buang merata-rata tu. pilih lah satu tempat strategik untuk lekatkan bubblegum korang yang dah dikunyah kat situ. mana tahu, kot2 Malaysia pulak terpilih jadi tempat kotor yang dikunjungi ramai pengunjung. kotor2 jangan main, ada jugak orang yang bersihkan laluan di situ. dinding je yang kotor kot. so, think positive macam spontaneous reaction tu. biar hidup selalu berada kat excited state. kan sekali sekala kena letakkan diri sepositif yang mungkin biar molecules dalam badan selalu berkinetic energy:)
baru hidup lebih bermakna.huhuhh..*macam cara lain takde



adiosx)


footnote : more image. google sendirik yep.
klik gum wall, Seattle saja:)



7 shining LIPGLOSS:

Mr feckry said...

ustaxzah gua cakap buble gum tak elok

ika~~ said...

mmg menggelikan!haha

teyhah said...

cantik dinding tu..ahaha

Anonymous said...

[b][url=http://0503500010.com] Escort Israel[/url][/b]
Barby-Girls is an Escort Agency providing female escorts services.
We have a full portfolio of the most elegant and stunning girls that you ever likely to meet in Israel.

http://0503500010.com

fatian athiea said...

feckry : npe plak ek??

fatian athiea said...

ika : eee..jerk kan??uhuh

fatian athiea said...

teyhah : cantik ke??xlme lg msia ad la.haha