Pages

Friday, November 19, 2010

tolong mengingatkan aku..? terima kasih banyak2 la!

Salam..


hari minggu menambah kebosanan di jiwa..
lebih2 lagi cuti semester umpama menyeksa zahir dan batin..
dulu bukan main mengejar cuti..
sampaikan takde cuti.. buat2 cuti..


fiona berguling-guling atas tilam empuk..
tetapi berpuluh-puluh kesan koyak-rabak..
umpama tilam yang digunapakai oleh orang susah..
padahal ayah dan ibunya seorang jurutera terkemuka di Malaysia..


tek tek tek tek..briiipp ( bukan signal lucah yaa )
bunyi mesej masuk ..
fiona cepat2 membuka mesej itu..
hidup single-mingle agak berbeza dengan adanya couple..
3 bulan sudah berpisah dengan pakwe..
umpama 3 dekad lamanya..
Alhamdulillah bagi fiona ..
dia senang melupakan lelaki yang melukakan hatinya itu..
bukan tiada perasaan sayang langsung sebelum ini..
tetapi hatinya cukup robek. dan dia tak mahu lagi menyeksa hati, diri
gara2 lelaki tidak berguna itu..
fiona hanya menganggap forgive & forget adalah alasan kukuh untuk
mengkuburkan cinta yang 3 tahun bertahan lamanya sebelum ini..

( 1 ) message received
from : Hazrul


nama yang sudah 3 bulan menjadi abu dalam handphonenya..
itulah nama yang munghunus dirinya..
pakwe tercinta dan sekarang merangkap ex-pakwe tersial..
dia bukan menghukum lelaki itu dengan gelaran sedemikian..
tetapi dengan apa yang lelaki itu buat..
sudah cukup menumbuhkan rasa benci dan lara dalam jiwa..


Hazrul : Salam yunx.. lame tak dgr khabar.. sihat??

fiona confuse.. sama ada dia perlu reply mesej tersebut atau tidak..
dia cuba untuk bersikap bersahaja.. tetapi ' yunx '??
bukan kah itu panggilan untuk fiona semasa mereka masih bergelar couple?


Broken Heart Pictures, Images and Photos

Fiona : wsalam..aii..clap hantar mesej ke??

Hazrul : tak lah..mahu hantar salam syg kat fiona tercinta la..


demn lelaki ini! kenapa mahu hidup lagi dalam gua hati gua?? huh! calm down fiona.. tabah2! cool beb! * cuba memujuk dirinya..


Fiona : tak takut kena marah kat makwe ke??

Hazrul : makwe okey je kot.. rileks sudah ye yunx..kalau syg tak bagitahu.. takde la dye tahu..

Fiona : elow.. dont be such a player again. what goes around comes around. hate u!

Hazrul : ikut suka syg la nak hate ke pe ke? abg lebih suka kalau syg love:)

Fiona : jantan apekah kamu ini? * mula berkasar denga ex nya itu..tidak suka melihat perempuan lain dipermainkan oleh Hazrul lagi..

Hazrul : u r my 1st love syg.. takkan i nak senang2 lupa u..miss u sgt2..

Fiona : so??????

Hazrul : dah2 la merajuk lagi.. u nak taw tak??

Fiona : pe ke hell????

Hazrul : kalau abg tgk muka makwe abg skrg.. selalu trbayangkan fiona syg..

Fiona : like i care!!

Hazrul : tak kisah lah.. paling abg tak leh lupa. perfume dia.. persis bau Fiona..passion giler..

Fiona : i dont want to know!

Hazrul : abg tgk Fiona tukar status kat facebook dah ' in a relationship '.. ngan sape ek??

Fiona : Ehh! pe hal ko nak menyibuk hal aku? ada aku kisah hal ko?

Hazrul : syg.. actually, serius. i still love u.. abg silap selingkuh ngan syg.. masing2 buat silap.. please forgive me..

Fiona : i dah lame maafkan u.. & i pun dah boleh terima relationship u dengan perempuan tu. so, back off from me! & please tak perlu buat baik yang u still ingat i sbb persamaan i dgn perempuan tu

Hazrul : please stick with me.. abg tak rase hgbn abg ngan makwe skrg lama.. abg lebih sygkan fiona..

Fiona : i not like u! i appreciate org yang betol2 sayang kat i. so, u jgnlah m'harapkan i kmbali lgi kepada u.. dalam hati i takde lgi u..

Hazrul : please wait for me.. i'll back to u syg..


Fiona tidak membalas mesej terakhir itu. sejak itu juga.. Hazrul selalu text, call fiona. dan menyatakan kemahuannya untuk berjumpa fiona. ternyata fiona gagah mendindingkan diri daripada Hazrul. dia percaya, andai hubungan itu terputus dan menyambungkan ia kembali.. tidak mustahil, suatu hari nanti.. cinta dia bakal dipermainkan lagi oleh hazrul..


dia pernah berfikir 150 juta kali..
telah berkali-kali hubungan mereka terputus..
dan sebab mereka putus dan kembali adalah sama..
mungkin itu kesilapan besar bagi dirinya.
dia seolah-olah memberi peluang kepada hazrul
agar berkali-kali juga melukakan hati dia..
dia tidak sanggup!
pergi ko dari hidup aku!
ko bukan pencinta setia!
mati ko dari hidup aku!
mati!!!




p/s : kepada yg single..



ending:x



8 shining LIPGLOSS:

hackshitam said...

hahaha..
gua agak,
ni mesti kisah cinta lu ni..haha

Puteri Iqa Izyan said...

lelaki tuh gila talak betul..


Perempuan itu Bunga, Teddy Bear dan Coklat | Alahai Perempuan I

Amalia Donkan said...

i like dis kind of story...
HELL to the boy like dats..!

fatian athiea said...

hackshitam : bak kate artis2 mlsia..
no komen..hahaha

fatian athiea said...

p3 : gua agak cmtu la kalau dah kawen nnti

fatian athiea said...

lia : like da hell la..hahaha

Vintage Rose said...

sye pon pernah trkena cmni..tp pas dh break ni, and after bout 3 months, die dtg balik nk couple..sbb masih syg, kite kate ok..tp bile dh couple still x berubah gk prngai tu..isk..last2 clash again, bile die mntak maaf lg skali mmg btol2 xleh trime dah.. plus plus kite pon dh ade pkwe baru hihi

fatian athiea said...

vintage : gua wish berjuta tahniah. mmg bkn sng nk lupa org syg kte. tp try itu lbh baik dpd cri mslh xndri:)