Pages

Friday, August 13, 2010

bulan ramadhan yang PANAS.PANAS.macam pisang goreng

Salam...


straight forward.huh!
*xpe kot mengeluh sikit pagi2 ni..xpuasa lagi pun..baru time sahur..ngeeee..

buan Ramadhan = bulan PANAS!!

sunshine Pictures, Images and Photos

OYEAH!! sampai kering dah anak tengkak aku ni..
aku terpakse stay up sehingga sahur pukul 5 pagi..

kenapa??

anda tahu kenapa???
aku perlu siapkan assignment CTU151..
hari Sabtu ni dah kot kena hantar..
kadang2 betul jugak kate orang..
'jangan buat kerja Last Minute!!".. tapi bagi aku..kerja last minute tu lah buatkan aku begitu bersungguh-sungguh untuk siapkannya..
YEAH!!

tapi apakan daya..jika ada salah dan silap tu..harap2 la dimaafkan..
name pun last minute jugak..

actually, aku tangah bengang ngan dailamidaniel..
tahu la banyak kredit..
tapi perlu ke call je kerjanye..xperlu mesej????
GERAM GERAM GERAM!!.
but aku try act cool.
*cool la sangat!!
pastu time orang nak tido ni la..dye baru nak hantar mesej..
aku dah malas nak layan..di call2 banyak kali.
arghh! lupekan..


hati aku terubat+bertambah sejuk..
bila aku terbaca entry ni :)
aku jumpa kat kelab blogger by BEN ASHAARI tu..
borink kot xjumpa2 cari source untuk assignment ni..
roomate aku pun tak tinggalkan space kat aku langsung nak tidur..
ganas betul!hek55..*gurau jep..


aku teringat la zaman kecik2 dulu..
mesti korang bukak je satu blog tu..
cakap sal puasa..sket2 puasa..kenangan..
tapi pe salahnye korang layan je kan??
kali ni jep..
nanti raye..mood bloggers Malaysia ni..
pasti raye pulak..uhuhhuu..


aku diajar b'puasa pada umur 5 tahun..
bayangkan..umur seperti aku..
sudah full puasa.xde ponteng2..
kadang ada niat jugak nak ponteng..
tapi semangat aku..ditiup kuat2 dalam diri..
supaya tahan tahan..fyuhh fyuuhh!!

tapi pernah la sedang asyik main2 ngan sepupu sepapat tu..
cousin aku sorang ni tengah syiokkk makan2..gula-gula je pun..
reaksi dye..
makk aii!!..
macam makan Lamb chop..
tak pun pizza..huh!
aku pun dengan tak ingatnye bulan puasa..
selamber badak pergi mintak...
makan gula2 tu sampai nak habis da..
tetibe nenek aku datang.
pang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

candies Pictures, Images and Photos

kena tegur..
nenek aku tak seganas orang lain la nak lempang2 ni.hek5...
adess!! terus kena sound..
duit rye tahun ni tak dapat..
dengan petahnye dan bagi aku agak 'sopan'..
aku menjawab..
"atin bukan puasa sebab nak duit.tadi pun, tak ingat je"..


nenek aku senyum2..dan menuju masuk dalam rumah.
aku langsung tidak mengerti senyuman itu..sama ada sinis ataupun pujian..
tapi yang mengingatkan aku sangat2 adalah...


puasa tahun tu lah..duit raye paling banyak pernah nenek aku kasi.
wahhhhhhhh!! bayangkan rm100 untuk budak2 comel macam aku*perasan wekkss!!
lol..tak banyak ke??tetapi..as budak kot.memang tu amount yang amat melampau.
nenek cakap..
"ni ganjaran untuk puasa yang amat bermakne"..


ape2 je nenek aku cakap, langsung tak masuk otak..
but now,.. bile difikir balik..
baru mengerti.
huh! lambat betul neuron ni bereaksi.haha..

aku teringat ni pun..
sebab 1st day puasa..
tengah duk seronok2 aku dan kawan2 pilih juadah untuk berbuka
kat dining tu..
tetibe sorang daripada kami..
dengan selamber menjilat jarinya yang disaluti..
kuah puding caramel!.
huh!tak pasal2 ko dapat malu sygx..

pe2..dye bukan sengaje..tapi TER..
insyaAllah dapat diampunkan lagi.hehe.


pesanan kak thieya kat korang..
tahan nafsu daripada buat sesutu yang boleh membatalkan puasa yup.heeheh

6 shining LIPGLOSS:

Nur Mudrikah said...

sekarang memg musim asgment menggunung..memg da besa gak xtdo..hehe~

neway, salam ramadhan almubaraq..
jdikan ramadhan ini 1001 pengertian

Hamzah Ian said...

panjangnye entry ni.. hehe.. btw selamat berpose eyh..

Hariz said...

tahun nie banyak hujan :)

thyYunx said...

nur : insyaAllah..amin..
nme pun assgnment..ktegori ujian Allah gak tu.huuhuu

thyYunx said...

hamzah : slamat bpuasa jgk..ne ad pnjg lar..

thyYunx said...

hariz : ni duk ngara mne byk hjan?huha.xaci