Pages

Wednesday, August 11, 2010

bangun bangun.SAHUR!

Salam...


tetibe kenangan berpuasa bersame rakan2 di MRSM dan matrik dulu menggilai aku..
arghh!! mase yang xdapat diputar lagi..
tapi itulah kenangan..
yea! kenangan yang mengingatkan aku pada zaman silam..*wahh!!ayat...


pe yang aku paling ingat time form 4 till form 5 la..
sebab time tu je aku selalu turun bsahur kat dining..
upsss.silap2..dewan selera..
tapi tak heaven..
sebab ..
hostel kami xb'gabung DS ngan dak2 laki daa..cam time form 1-f3..hahah*gatal!!
so, xleh la tengok muke2 bakal husband time bangun pagi tu cam ner..bhahaha:)

seperti biasa, tugas aku senyap2 mengingatkan c dye bangun sahur..
even handfon ibarat barang HARAM.yang HARAM dibawak masuk maktab.dbusshxx!!
dye punye pasal ..aku bawak.hek5..kantoi sudah..
dah la kami berjawatan tinggi kat maktab tu..
teruk betul..
tapi lam ramai2 couple kat maktab..kami la paling baik..sebab no date!!
tapi sumpah aku jealous tangok kawan2 lain.*haha..ngarut da..


form 5 punye angkara..lagi aku rase busy sket la..
after Sahur terus ke surau...
amat seronok rupenye time sekolah2 dulu..
walaupun pahit untuk dilalui..
waktu SUBUH & MAGHRIB mengikut MRSM adalah wajibbillaghunnah..
tapi maktab aku amek kire..semua waktu adalah wajib..
lau nak tangok ramai mane kat surau tu..tok sah cakap la..
lau tak de warden kat maktab uh..
satu batang hidung manusia pun..susah nak nampak..ngeeee..

teringat aku akan kate2 ustaz..
beliau adalah ketua warden kami..
katenye...
' time ni je kamu semua nak beribadat kat surau pun..selalu solat berjemaah..time kat uni nanti..tak de da yang nak kejut..pakse korang wat semua ni.. "..


aigoo..memang sweet semua tu..hasilnya..aku rase berkesan sangat2..
sebab lau tak tarawih sehari..aku rase cam tak de maknenye puasa hari tu..
memang tak baik mewajibkan perkara sunat yang telah ditetapkan oleh Allah SWT,,..
tapi aku rase ada baiknye..perkara itu diwajibkan kot..baru kte rase nak buat something tu b'sungguh-sungguh..
ye tak??*hangguk!!!!!!!!!!


imam2 surau yang terdiri daripada kalangan form 5 pun tak ramai..
so, kawan2 perlu lah amek langkah seperti aku..
wat request kepada c dye.. nak dengar beliau azan..
tak pun jadi imam..hahaha..terasa diriku begitu berharga..pabile c dye laksanakan permintaan kte..huk5...


sewaktu kat matrik..
spirit berpuasa, aku ingatkan tak se'GRAND' maktab, zaman sekolah dulu..
ye lah..kawan2 xrapat sangat lagi..
duduk pun satu bilik 4 orang, bukan cam dorm 24 orang..
tapi sangkaan aku benar2 salah..
malah bulan Ramadhan ni adalah waktu yang amat sesuai untuk kami merapatkan hubungan silaturrahim..bukak pose satu praktikum same2, pergi tarawikh ngan budak2 wing same2..time Sahur pun..tanpa rase b'salah ketuk2 pintu bilik orang lain..ngeh5..
HEAVEN glerr beb!!

hari ni Sahur..
aku tak de mood lagi nak sentuh nasi..tadi pun aku makan biskut + cereal jep..
bukan diet..
tapi dari kul 1.00 pagi aku bangun..study kejap..sampai la aku online sekarang..
perut aku tak boleh menerima nasi lagi..
aku b'cerite pada mama..
terus mama suruh balik..
"cian anak mama"<-- kate mama..ngeeee


aku rindu pada mereka2 ini:)

*geng sedozen..tapi selalu xcukup kuota*

*roomate kat KMM*

*ni la time bukak pose yang aku rindu sangat2*

kay la..
nak solat subuh da...
trimas=)

6 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

aq da bangun untuk hari pertama pose...

sampai kat opis di kul : 6.00 pagi...

~~heheheh~~

Mimi Saidi said...

selamat berbuka~

Hamzah Ian said...

wow.. nape wall tu ade conteng2 eyh??
ke mural ??

PERCUMA

thyYunx said...

yutaka : aik?slame ni xbangun pagi ke??ngee:)kntoi suda

thyYunx said...

mimi : trimas sygx..

thyYunx said...

hamzan : kreatf la nmenye:)