Pages

Thursday, July 1, 2010

terkesima yg MAXIMA

Assamualaikum wbt..

Di pagi yang mulia nie. pada jam 3.20++ a.m ..aku menadah 10 jari-jemari halus kerana masih diberi khudrat dpd Allah SWT walaupun xde match for FIFA World Cup 2010 pagi ni..masih dapat bertahan melayan fesbook, blogger, boyfriends, girlfriends, twitter, myspace, friendster*hahh!!mlampau banyak account kot..ngeee..Lau dah tu kerjanye..blogwalking la kerja aku..& as usual la..ramai yang duk luah pasaan ctu cni..& aku.. aku?? aku xde idea , feels langsung nak tulis ape2 kt entry aku kali ni..tapi akibat blogwalking d pagi mghala ke Subuh sambil duk busy layan pak cik sorang ni mlepak kt pantai ngn kawan2 dye..aku stuck..!why?
why tetibe ni?haha.*maaf..rojak mlanda..


aku pelik+hairan+ajaib+curious+pening+terfikir..nape smue duk ngeluh2 xmo balik kampus la..pe la..*t'masuk aku..sampai mood aku yg tengah syok2 packing ni pun lari kot..pe ke hell nyah?? aku memang worry sal nak masuk next sem ni..imagine la..2 bulan holidays sakan..dengan study pun tak..yang dh blaja SEM lepas..confirm2 dah xblaja sem ni..tpi lau course aku ni..susahla weyy..field of Science & Technology ni mmg amat m'cabar kot..if theory xde praktikal..memang xmenjadi..& lau xingat langsung pe yg dah blaja..cm ner nak apply utk sem depan??huh!!memang aku perlu mngeluh panjang walaupun hkikatnye itu amalan syaitan laknatullah jep..


Hidup Kita Hanya Satu Jam...
Nisbah Hari Dunia : Hari Akhirat

Firman Allah,

و إن يوما عند ربك كألف سنة مما تعدّون

Dan sesungguhnya satu hari (mengikut perhitungan) Tuhanmu adalah seperti 1000 tahun mengikut perkiraanmu. (Surah al-Haj ayat 47)-Rujuk juga ayat 5 surah as-Sajdah



pejam tenung celik membute..
memang cepat mase berlalu..Yeah!!aku masih mampu senyum kambing walaupun aku dalam sedar xsedar yg aku harus bangkit..:)

harus bangkit dengan result aku yang sipi2 Dean List uh..

harus bangkit dari kemalasan yang melanda sepanjang cuti ni..

harus bangkit dari kekecewaan hati yang telah banyak mengukir parut..

harus bangkit dari kesedihan lepas wlaupun masih t'ngiang2..

harus bangkit dari kerinduan yang membawa penderitaan..


tapi kenapa??kenapa perlu kte jalani seorang diri semua ni??
arghh!!aku dah 19 tahun kot..perlu matang mencari konklusi bagi semua yang berlaku..malas aku melayan rentak emosi yang dah berirama ni..dan aku masih tidak henti2 menadah tangan , dongak mlu pada Yang Esa..atas segala bagai kesilapan yang lalu..aku malu..aku terkesima ble mengenangkan hal lmpau..memang banyak aku perlu sedar dari kelemahan..


dan..


sebagai insan biasa..pasti ada kelemahan..aku xgentar..malah aku harus tegakkan kakuatan untuk terus b'usaha..
rezeki Allah yang baik d pandangan orang lain pada saat yang lepas telah aku kuburkan..malah ada yang kutuk ngn keputusan aku buat..HAKIKATNYE..hkikatnye friends..aty ni pedih..sedih ble mlepaskan tawaran2 yang hmpir wat aku jejak gading level higest uh..even telah ramai rakanku yang b'bangga dengan pencapaian yang dcapai sekarang..aku hanya mampu senyum lagi..tnda aku syukuri nikmatnya pada rakan2ku..
moga kte terus kuat dalam perjuangan ni...


aku rindu sangat zaman sekolah dulu ..lau xpandai, ada yg tolong tunjukkan..lau t'jatuh ada yang m'hulurkan..lau terasa..ada yg memujuk.*huh!!gediks lgi..padahal zaman universitas paling sweet kot..sbb xterlalu stress..xperlu banyak2 catch up..tapi bagi aku..setiap masa xde gantinya macam ganti baju..ganti pakwe or makwe..ganti background blogger..sebab kenangan itu tetap kenangan..
kenangan yang mengajar erti kemanusiaan..
aku tetap aku!!!*amek ayat you sket syg..hehee..

^geng sedozen$$$^

*ni dak2 'macho' maktab..ghahaha*

.puteri2 Al-Khindi.

<>

[ over SUPER JUNIOR kott ]hehee,,,






p/s : pe perasaan anda sebenarnya sekarang??

3 shining LIPGLOSS:

✿chenuraimi✿ said...

hmm remind me to him :)hows sweet we were ryte :P

thyYunx said...

yup!!
ak ske korg b'dua..
tp aku lbh bhgia tgk mu bhgia ngn plhn mu..

✿chenuraimi✿ said...

aku pun suke :)