Pages

Friday, July 2, 2010

it's not easy as ABC

Salam buddies..


M A N U S I A..
satu nama yang dipandang tinggi oleh makhluk Allah yang lain jika seseorang itu benar2 menggalas tanggungjawab, amanah olehNya. Namun, sehebat mana kte sebagai insan yang hidup di dunia tanpa sempadan kala ni??

YA!!

tnpa nama yang gahhhhh siapalah kita??

tnpa pangkat yang tnggi siapalah kita?

tnpa ilmu yang menggunung siapalah kita?

tnpa wang yang banyak siapalah kita??Money

tapi jika ada semua tu pun..
siapalah kita d akhirat nanti??


bukan senang nak jadi yg sempurna d mte orang..plus nobody is PERFECT!!
tpi tetap ada yang berusaha untuk mnjadi yang sempurna*xkurang jga ngn diriku... dgn gunekan bomoh untuk dapatkan kesenangan, pangkat dan segala-galanya*dis is not my type.. Tak kurang juga manusia yg pntingkan kecantikkan..susuk, botox segala bagai..xtaw ke perbuatan tu hnya mnyukutukan Allah SWT?? Nauzubillah..It's a Beautiful Thing

bukan senang jga nak dapatkan kasih sayang daripada semua orang.. In Fact..pasti ada yg xsenang duduk ngn kelebihan kte..yang cemburu ngn kebahagiaan yg kte dapat..Lau x, xkan ada yang duk trompong kat formspring ngn soalan2 b'nada kecewa.hahaa..*masih hntar gagak hitam serang xtahan..aku? aku pun masih berusaha dapatkan kasih sayang daripada semua orang..lau ngn parents tu..walaupun kte taw mreka syg kte..tp xsalahkan lau kte try tmbat aty dorg lagi??uhuhuu..kawan2 pun sme la..knpe ada istilah, b'KAWAN biar 1000, b'CINTA biarlah satu..??Love Youaku pun xfaham camne leh kuar istilah ni..ada sape2 leh jawab??heheh...

OTOH..bgaimana pulak nak dapatkan kesempurnaan lam idop spya kte bahagia ngn pe yg kte wat??aku bukannya pakar phsycology atau ahli nujum untuk jawab soalan yg agak abstrak ni..sebab ni smue b'kaitan ngn ati, perasaan, mental manusia skeliling..yang pasti kepercayaan pada diri tu perlu ada!! Lau kte xprcye kat dri kite nak wat smthing tu..camne kte nak lakukan ia dgn s'ikhlasnya kan?? tepuk dada, tnya selera la yup..:)..
If ada kepercayaan lam diri..perlu lah tanam keyakinan jugak kan?? YAKIN lam pe2 saje kte wat..xrugi combine dua2 ni..kpercayaan tu ibarat usaha & yakin tu as tawakal..kan dua2 tu penting..kan?kan?*baek korang angguk!!hehehe..


LBNL..usaha tangga kejayaan..xperlu nak hairan ngn kejayaan yang orang lain dapat..even lam study ke..lam bisnes ke..lam percintaan ke..hek5..Allah itu Maha Adil kan?? Usaha lebih, dapat lebih..Funny



Last..aku kasi korang tatap sungguh2 video ni cam korang tengok grup FIFA korang main kat padang tu..harap korang dapat faham tol2 pe yg nak disampaikan ni..enjoy it!!


as a conclusion..u can shine..
if u believe & confident with urself:)


p/s : xperlu serang aku ngn macam2 cara..aku xgentar..malah aku percaya..Allah itu Maha Mengetahui..

2 shining LIPGLOSS:

anis sophea said...

best entry kmu yg ni=]

thyYunx said...

ha??rsenye xpnah nengok kmu cment y len..