Pages

Thursday, July 29, 2010

lelaki xde modal clash!!

Assalamualaikum wbt...


" elok kite berkawan je.. lagipun abg rase terlalu awal la kte couple"

" kenapa?? setelah beberapa masa berlalu, baru sekarang nak lontarkan semua ni? "

" dah..syg sendiri yang cakap communication between kte, mkin hari, makin hambar "..

" tahu..tapi syg nak kte discuss.. bkn mtk abg take action spye kte break "..

" yela..kte pun duk jauh..kadang2 je leh jumpe.. kte kawan dulu..then lau ada jodoh..insya Allah kte teruskan.."..


dbussshhiittt!! boleh pulak cakap sal jodoh..berserah segala-galanya pulak la sekarang.. memang dasar lelaki xtahu kehendak sendiri pada awal2 wat keputusan..masakan sebagai perempuan..boleh terima permintaan untuk berkawan secara tibe2.. memang xber'perikebitangan'..


huh!!maaf atas kate2 di atas tapi mesti ada yang pernah rasakan kebahagiaan*wahh!!!indahny dunia time ni.. dan kemudian dikecewakan secara tibe2..lelaki memang suke meremeh-temehkan sesuatu.. memang ada baiknya jika dye putuskan sesuatu hubungan tu cepat2..tapi agak2 la..biar la tengah2 gaduh besar ke baru mintak clash..ni tengah2 bahagie..diputuskan cam tu je..hello!!!! ingat perempuan ni barang ke?? baju?? ble nak, senang2 dapat..ble xnak..buang je..

hearted and broken hearted Pictures, Images and Photos

senang lagi ble alasan yang diberikan adalah " xde jodoh!! ".whatthehell nyah!! aku nyampah betul alasan tu..time couple..bukan main cakap.. .

" xsangke kte ditakdirkan bersama " * geli ketiak aku..

" sye bahagia sangat awk jdi couple sye.. "*ayat orang lame..leh je ko cedok!!

" terima kasih sudi trime sye..sye nak hubungan kte sampai ke jinjang pelamin.."*panggg!!!

sengal

sengal

sengal

oooppsss!! before that..jangan salah faham..kes di atas ni xde kena-mengena ngan idop aku.. aku memblog pagi2 ni pun sebab sorang kawan aku yang hampir tiap2 malam mesej dan luahkan kesedihan+kekecewaan dye..aku xmampu nak tolong lebih2..lagipun.., dye lebih kuat+kental+b'pengalaman menghadapi semua ni..lau nak compare ngan aku..maybe dye lebih tahu pe yang baik untuk diriya...masakan aku juga pernah dikecewakan tetapi keadaan dan hati seorang perempuan bikin aku tabah hadapi semua ni..sebab tu aku join site, * Aku benci orang yang gatal ngan bf/gf orang!!! ..korang dijemput join jugak yup.. lau xleh click cni..pergi kat sidebar aku jep..


berbalik pada cerita asal.. perlu ke putuskan hubungan ble kte rase xserasi?? memang agak siot je soalan ni.. tapi kenapa perlu clash time xserasi je.. padahal dah ada yang lain..arghh!!dunia.. alangkah indahnye lau kte tahu sape jodoh kte kan?? xla susahkan diri disakiti berkali-kali..cari jodoh kte terus..tapi ada hikmah.. nanti kan kte lak yang borink ngan jodoh yang da ditetapkan tu.huh!!


tapi fikir la wahai insan bername lelaki.. guna akal bukan biarkan otak je berfungsi..dah habiskan mase, wang berjuta-juta sebab orang yang kte sayang..xkan xleh fikir pengorbanan tu sedikit pun?? mane maruah diri?? perlu ke patuh pada ego mu?? kadang2 memang perlu ego ni..just untuk pertahankan kejantanan kan??


BROKEN HEARTED Pictures, Images and Photos
*perlu ke c gadis mrenung kekecewaan sebegini??*

entry ni aku bukan tujukan pada si lelaki je..tapi aku create ni b'dasarkan masalah kawan aku..& aku rase xde makne m'bodohkan diri demi manusia sebegitu rupe..seperti aku..aku juga mahu lari dari hidup yang dikelilingi lelaki2 yang seperti 'manusia b'topengkan syaitan'..depan lain, belakang lain..


sometime kte xhargai cinte kan??
kenapa???????????

sebab kte belum kehilangan dye...
tapi bile tangan yang selalu belai, genggam kte bukan lagi untuk kte..
perlu ke kte tangisi??
perlu ke kte m'harap dye kembali??
bagi aku.. biarkan saje dye pergi..
yang lagi aku harapkan untuk sampah masyarakat separti ini adalah..
dye bakal rasai pe yang dye lakukan pada pecinta setianye..
LBNL., hargailah orang yang banyk berkorban untuk cinte kte..
yang ada, perlu dicurahkan kasih sayang sepenuhnya..yang pergi, biarkan saja..



memang agak sunyi ble dah b'tahun2 menyulam kasih..tapi putus camtu je..tapi ingat la..Allah sentiasa ada untuk kte:)& u deserve to be with da rite person who loves you..


aku sarankan korang bace entry ni : cintan cintun




to mr.dense : demi u..i tukar profile pix fesbuk tu..nanti ada lagi yang merajuk karang.huh!!

8 shining LIPGLOSS:

h's said...

terase weyh . -.-"
saya baru sahaja menjadi wanita single . kah kah kah :P

thyYunx said...

whahaha...clap hb la ni aku wat entry ni..ngeee..
tym aku sgle..mu xwat spe suh.haha

h's said...

hahhahahahaha . tak tepike pulak . ceh ! hahak . xpe . nnt saya balas dendam ;)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cube pertahankan.

tapi single is better beb. HAHA

farah said...

sabar sabar.haha :P

thyYunx said...

tima : uikss..ak xaja jwn aku jdi pdndam..ngeeee

thyYunx said...

miss lolly : mmg single tu better sbb xyah pk utk sng kn psgn but tbe mse kte akn rse ksnyian tu..huhu

thyYunx said...

farah : hmpir separuh xsdar tdi.ngeee