Pages

Sunday, June 6, 2010

hatiYANGkauSAKITI

Assalamualaikum readers...

ada apelah sgt pada tjuk uh..
tpi aku nak share la satu story ngn korg..korg pnah dsakiti tak??
MyEm0.Com
xkrelah dri segi fizikal ke, mntal, rohani, jasmani, internal ke, external..
baik korg han9guk, lau x,, ak cncel follw korang karang..hahahks.
tpi camtu la kan..lumrah idop..disakiti..lu x,xsmpurna la idop..


& camni la al-kisahnya..
but before that..

p/s : ni entry plg pnjang jln crtewnye..lau korg pmalas..baek lepak kt entry2 aku y len..ahahaa..

smalam aku dmarahi ngn 'bff' aku ni.MyEm0.Com., pnyla trase aku..imaginela..

dye da mtk maaf , phtu mrh aku blik..huwaaaa!!cdey la ak cmni..
dh la dy xpnah marah aku b4 ni..tp bkn la marah sgt..leh kte cam nsihat la jgk..
aku xlyn lgsung dye call, msej, im sgale bgai..yla.ble dah trase aty..
phm2 je la kn?? lbih2 agi kte da cyg kt org tu..mnela kte nk amek aty sgt ngn dye..
tp dsbabkan hal orang lain..MyEm0.Comxsal2 aku dmrahi..

& aku pun lmbutkan aty la chat ngn dye..
sbab ari ni...urmm.. korang tgk sndri la trikh pe..
amat mnyntuh kalbu aty aku y dh dpgar bsi tdi..aduyai..hati2..npe la ko lmbut sgt???
pdahal dh byk kli dsakiti kot..

haaa..mstila caer aku..tp slang bbrape minit..ada la sorg makhluk ni cment pix aku kt fesbook & pesan kt aku utk ksi spirit sket kt guy ni y tgh frust mnonggeng hal pmpn..aishkk..mmg aty org ni kte ssh sket nk predict kot..MyEm0.Com'bff' aku ni pun ttbe pesan jgn msk cmpur..aku pun da jdi glabah la..
blum smpat aku nk mtk maaf..dye mrhkan ak blik..

MyEm0.Com
Ya Allah..hny yg Maha Mngetahui je taw cmner aty aku tym tu..
da la aku bru je bkekan pntu aty aku xnak trase aty lgi ngn dye..
aku pun bngang sgt pny hal..trus xlyn IM dye..auwwcchh!! skit aty beb!bkali2 dye try pjuk aku..
tp aty aku bgaikan dtusuk2 jrum+paku+cangkul+pisau..t'hiris sgt2..
aku pun dah xde mood nk on9..trus aku sign out fesbook tu..
smemangnye niat aku nak on9 utk post pix bfday bff aku je..
tp 'bff' aku pny pasal la jgk aku on9 lme2, than mte y dh sdie xleh bke ni..
dah a mte aku ni agk kcik..ble dh ngntuk, korang byg a cmner..cam mte KOREAN pun ada aku rse tym ni..


aku pun jejakkan kki msuk bilik..gpon, dri tdi lgi aku rse tilam empuk aku tu duk panggil2 aku..hahaaa..mmhami noe aku as tuannye..before landing2..aku pun wash-washing la mke aku ng varnish yg sptutnye..
Suddenly, tears drop on the floor..MyEm0.Comhuwaaa!!!!

aku cdey sgt2..aku mmg xleh trime keadaan cmni..aku pun switchoff la lite blik aku uh..
ttbe lgu She's Got A Boyfriend Now by BoysLikeGirls bkumandang kt tlinge aku ni..
korang fikir pe ha???
Handfon aku bdring la..nek la nme 'bff' aku tu..
aku ignore je..air mte aku smkin lju bdrai-drai jtuh..
hbs bntal aku ni..b'pluh-pluh kli gak b'bunyi..

ada aku rject..MyEm0.Comada aku agkt tp dah air mte duk jtuh tup2 tip tap..
mne la leh mlut aku ni nk b'kate pe2 lgi..hidung aku ni pun dah t'sumbat daa..hahaaa..
aku pun ltak a..

last2 aku ok sket kot..MyEm0.Com..aku pun angkt la callnye kli ke brape ntah..dye mmang9il2 aku..huwaaa..
pe lah xkna ng mte aku ni..mkin dpujuk,, mkin blumbe-lumbe lak air mte nk jtuh..
aiyoo..pe la prasaan aku skrang..aku pun confuse..tpi Alhamdulillah a..
moment2 indah kmi tgh lalui bsame skrg..aty aku kmbali sjuk..

'bff' : dah2 la..jgn nangis lgi..sorry k??rsaw la cmni..

aku : hmmm...MyEm0.Com


xleh a ctew lbih2 kan..ckp pnyla cakap..ttbe t'putus..
YEAH!!kdit dy dh hbis kot..kcian la plak.. :( ..tp nk wat cmne kan..dye y call sgt...thnx byk2 la sbb sudi pjuk aku..die mtk aku call blik..aku pun call la..bls blik..xslahkn??huhuuu..
sampai kn ktorg dh amt2 ngntuk..MyEm0.Comtgk2 da kul 4 lbh a.m..ishkk5..xsubuh lau tdo tym ni ..hhuhuh..aku pun mtk la nk tdo..

& sdang sdap dbuai tdo..sdar, xsdar after sbuh tu..lam 11.30 a.m. gak aku woke up pgi ni..
perrggghhh!!ank dre ke, pe ni??MyEm0.Com

haiyaa..kpale dh mle pusing2,,xpnah2 aku bngun lwat cmni..aku pun ggas2 la pgi mndi..huhuh!!sgar..bgai dduk di Syurga Impian dowh!!MyEm0.Com


afta siap mndi tu..ada la satu msej tpmpang kt Hp aku uh..
'bff' aku lgi..pe lgi..gyut tlfon sakan a kmi tdi..ngn dia y bwu bngun tdo, xmndi lgi..
eee...bcuk!!!trus2 on call..aduyai..'bff'2..

******************************************************************

After aku duk syok2 lyn Melodi & Wakenabeb kt TV uh..
aku pun jlnkan rutin harian aku sprti bese..
pe y korg agk2???
on9 laa..tp pe sal mn9owm la line ae ni..
nk on9 xbleh..dh restart pc ni bpe kli pun..xleh jln lgi..
bngangnye..
aku pun off trus pc..tp aku rse cam nk on blik je..
then, SURPRISE!!!!!!!Alhamdulillah..MyEm0.Com.line clean & clear!!

aku pun pe lgi..cpt2 la log in fesbook (find me on fb's profile badge at da side bar)..& blogspot!
pnyela snyum kmbeng aku ari ni..

:

:

:

:

hehehee..thanx la dear for making me happy today..
& agk rmila y cment..tp yg ni la y smpat aku catch!!



aku pun confuse ngn dunia ni..ppe pun..aku hrp..korg sme2 la doakn kbhagiaan utk aku yup..!!;)

10 shining LIPGLOSS:

DailamiDaniel said...

Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna

Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hatiku ini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati

Anonymous said...

bhgianye korang smpai 4 thn..
tp kjam la skit die wat camtu kt hang..

!♥!QiSt!♥!! said...

ape2 pn yg tya buat,akak doakan tya bahagie..
ckp kat den kalo die uat tya heartbrokn ag ciapla..hehehe ^^

thyYunx said...

anonymous : kejm2 pun..xpla..atlist..dy pnah bhgiekn ak,,

dailami : yla..thanx..(lgu ke,pe ni y dy post?)heheh..

k.qist : dy mmg..slu cm2..tp sy dh slu redy kot dhertbrken slu..huhuu

saye ain b said...

congrats yep..da 4 tahon kn..hikhik
:D
org yg bnyk sabar,pasti ade sesuatu yg menanti dye kn?

:D

thyYunx said...

yeah!!
thanx ain..sme2 la kte bsabar mnunggu prince charming lam idop..hehe

DailamiDaniel said...

pndai korg jage hbgn korg..
kpade yg d'luar sane..cntohilah diorg..
baek brok sme2 sher,
epi+sdey same2 rase..
cmtu la klu nk bhgia..
bkn kutuk blkg org dlm fb..
x bhgia la wt cmtu... dpt dose ad..
lbihkan doa utk kbhgiaan org drpd duk mngate.. plis yep..

thyYunx said...

thanx la dailamidaniel..
haiyaa..u trase ng sape ni dear???
kte sme2 la doakan kbhgiaan bsame & org len..
xrgi pun..

Haura Malina said...

lme er..4 years.
u lucky :)
arap kekal hgga akhir hayat.
^_^

thyYunx said...

insyaAllah ad jdoh..
but 4 now..
sy b'syukur dgn pe y dh dtkdirkn
olehNya...:)