Pages

Tuesday, June 29, 2010

berbolai ke???

Assalamualaikum wbt..


saat cuti hampir menutup tirainya..kawan2 yang dah dapat tawaran UPU pun duk b'tngkus-lumus packing barang dan bersedia untuk segala-galanye..malah sudah ada rakan2 aku yang ke UiTM berada dalam mood MMS(program orientasi bagi UiTM)*rasakan penangan senior2..hahaha..



dan aku??



aku??


aku masih lagi rilex & cool..nak kate xbersedia..memang btol dan itu tak tipu..tapi nak kate bersedia pun..responnye tetap same..hehehee...tapi aku tetap fikirkan satu hal ni..
satu ni je..mane perginye bil telefon rumah aku yang bulan Mei-Jun tu..
habis semua laci aku selongkar..



Al-kisahnya cam ni..




akibat cuti sem..kebetulan duk rumah..dwet pun hampir habis gara-gara melancong sakan ngn pak cik sorang ni & kengkawan..so..nak top up kredit pun, asyik mintak ngn papa.. ble dah selalu online..dan luckily, telefon ni dekat yg amat dgn PC..tangan ni gatal sangat nak call orang situ..sini..hahahaa..Lau gune enpon sendirik..confirm2 kredit makin kurang..aww aww..hahahaa..
Bcoz of dat la, aku duk bz mncari bil telefon tu..lau bulan lepas dah dekat seratus..tpi bukan aku pny angkare..tpi dak2 rumah aku yg len..bulan ni..aku ragu2 sebab aku rase..aku je yg byk cri nahas!!a hak!! dah jmpe pun selepas buke satu persatu sampul surat yang dtrime..


haaa!!!!!!!!!! bapak la weh..trime la akibatnye..no.yg aku dail..019-4*7*1*5 (no.sape ni??cpt teka..aku blnje mcD..hehehe) mencatatkan bilangan yg paling banyak dan bil yang paling tinggi..memang aku winner!!yeah!! *wat2 suke..lepuk karang bwu taw..huhuhu
Actually, c pmilik nombor yg bahagia2 je mintak kol..aku nak balas la kan akibat bil umah dye pun yg dah mlambung sebab aku..so..xsalah la kot nak call balik..tp berbaloi ke??hek5..
Sebab tu la semalam internet xleh gune..Papa cakap xnak bayar bil sebab adik2 nak prikse.*padan muke!!rasakan..heehehek5...tup tup tap tip..papa tanya tadi..internet leh gune x?? Aku pun dgn muke blur..pergi la cek..Wahhh!!!trus on9..hahah..ni sayang papa nih..Suddenly..blaa blaah blaah..Papa dah mle bebel..spe la xbebel lau dwet melayan rm300++ sebab bayar bil telefon jew.. tu xt'masuk to4 yg aku mintak tiap2 minggu,yuran next sem..plus ngn barang2 aku nak balik hostel nnti..aishkk!!cian papa aku..huhuhu..


Memandangkan aku pun dah nak brangkat pergi ke kampus lam ari sabtu ni..So..aku xlagi dhimpit rase b'salah next month..hahah..so, lau call2 lagi untuk saat2 trakhir ni, bleh x??hahaha.*xserik2 lagi..berbaloi lagi ke usaha aku untuk menaikkan bil??*kejamnye..



p/s : bestnye lau dapat biasiswa tanggung bil telefon..hahaah

2 shining LIPGLOSS:

ama azmi said...

MMS dh ditukar kpd MDS.
minggu destini siswa.
haha.
ape2, gud luck for the new sem & degree ! chaiyok ! ;D

thyYunx said...

thanx ama..hehe..xtaw lak pkmbangan t'baru dak2 bru uitm ni..hehe..
cmner taw??
bdw,thanx..