Pages

Friday, October 19, 2012

kaunter luahan hati

Assalamualaikum wbt.



sebab banyak sangat cerita nak dikongsi.
finally tercipta jugak entry kali ni.
konon tunggu genap 5 bulan.
nehi3.. blog is a part of my life. tak tahan dah !!!
yet i'd done nothing for almost 5 months.
so, aku nak rebut balik.
Alhamdulillah final exams had end bout 6 days ago.
so, i've so much time to storymory.
i is rindu blogging!

bila berkawan. mungkin ada yg rapat. dan mungkin yg muncul depan mata wat sakkkkiiittt je.
tapi siapa kita nak membenci orang?
dan lagi siapa kita untuk menghukum kesalahan orang?
paling utama ingatlah. mungkin orang yg pernah jauh dengan kita.
suatu hari tak mustahil dia ialah orang yg paling kita perlukan kala kita susah.


jangan letak 'talak' kosong dalam jiwa umpama kotak tanpa isinya.

 

sesungguhnya Allah ada.
bukan ke mengingati Allah, hati pasti tenang..? insyaAllah.


aku paling suka bila orang datang pada aku untuk berkongsi tentang masalah jiwa, masalah mental, masalah hati or everything *pe aku mengarut ni?*.
bukan nak jadi gossip girls uolls. no no. i tell you what. sometimes, kita dapat gain pengajaran or teladan from story of someone else.
bila orang cari kita, rasa sangat sangat diperlukan. dan dari situ, kita boleh rasa yang orang percaya pada kita. orang mengharapkan kita, orang tenang share something dengan kita.


cubaan yang Allah berikan pada kita mungkin dapat kita kongsi jugak dengan yg lain kan?
itu fungsinya ujian bertalu-talu menimpa kita. dan Allah tak kan uji hambaNya jika dia tak boleh hadapinya.

bila seseorang dalam problemo, seriusly, needs someone to talk to, need someone to be a pillow to comfort to, to calm to and tsk tskk. korang mesti faham kan situasi ni? so, jangan kedekut bahu. bila orang susah orang cari kita, jangan kau lari sampai hujung dunia. karang jatuh dalam gaung takde sape yang tau. bila kita susah mungkin dia pulak yang akan ada untuk kita.. ? hidup kena diverse la derrr!! jangan fix dengan hidup kau kau, aku aku je


fikir-fikirlah :|

*sorry rasa kaku sangat2 update blog ni.

2 shining LIPGLOSS:

the malay male said...

Setiap manusia ada masalah sendiri kerana manusia tidak sempurna... Dan saling kebergantungan antara satu sama lain itu yg membuatkan mereka saling perlu memerlukan dan lengkap melengkapi.

fatian athiea said...

yess. sokong 100%