Pages

Saturday, August 20, 2011

i tak lemah-kisah 8


Assalamualaikum wbt..

masa bumi menunjukkan kitaran tepat lima belas Ramadhan.
aku tenung khusyuk skrin putih di hadapan.
cinta mukabuku tak pernah aku alami.
melihat orang lain sedang bermesra-mesraan di dinding mukabuku itu.
huh! cemburu mula melular di benak hati.
"takpe2. jangan menunjuk-nunjuk sangat. Allah tak suka ".hati cuba memujuk.

tiba2 masuk pop-up chat mengejutkan pandangan.
terus mata meliar memerhatikan satu persatu perkataan yang ditaip seseorang.

jejaka ini merupakan budak satu sekolah dengan aku time form 1 before masuk emaresem.
aku mintak dia 'LIKE' DOUBLE-D COLLECTIONS ..
then. biasalah. manusia kadang2 mahukan pembalasan sebagai ganjarannya.
bermulalah perbualan di atas. * sila baca dari kiri ke kanan page.
dia mintak aku like link yang tertera.

aku tanpa berfikir virus ataupun apa2.
aku bukak new tab sambil mengadap dinding boyfriend2 lain.ngeee.
tiba2 aku terdengar jeritan.
kurang makan pekasam betul mamat ni.
disebabkan aku no respon.
dia muncul kembali.

" dah like? ".

"dah. so?? "

" okey "..

"takde button like pon .."..

" no feeling. haha. okey "..


cess.! macam kartun. kurang ajar petala ke limabelas betol.
dia nak takutkan aku? but sorry to say.
aku malas nak layan. hahhaha.
see.. last dia pulak yang bengang.
padan muke kau labu! bhahahaha

subuh memanggil.
aku terus tak amek pusing dengan apa yang terjadi.
baik aku tunaikan kewajipan daripada melayan entah pe2 mamat ni.
tak dapat faedah langsung.


10 shining LIPGLOSS:

delarocha said...

jeritan mende tu??

iejah rahman said...

Salam fatian ! =D
How are you. Btw prnah gak kena macam tu, but luckily mse tu sy bukak new tab + lappy psang headphone but tak pakai pun headphone tuh mse tu. wifi pulak lembab. memang x mnjadi la. dga sore org mnjerit sayup2 je sbb bbunyi kat headphone. pdn muka org yg nak kenakan tuh, nk knekan sgt lastly bengang sndirik ! :D

Encik Psychopath said...

tak faham la =.=

no feeling?

WAHIDA ALIAS said...

wawa pon penah kne camni...bt x tawu je ea.good2..haha

misz molecule said...

dela : ntah.tp cam vampire je.wovvvvw!haha

misz molecule said...

iejah : wsalam..hehe.same.tp owg bese psg earphone.bleh plak kena tym tu xpkai earphone..xseram sgt la.hehehe..jhat kot..ni xblik msia ke?ke dah ada cni??

misz molecule said...

en : ko llaki msti lbh bpihak pdnye.hehe

misz molecule said...

wawa : sumpah khianat kot org cmni

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Kadang orang ni suka bergurau tapi tak kena cara, kadang orang gurau dah betul tapi kita yang tak dapat terima. eh? Macam sama pulak bunyinya.. ;p

apa pun, terima gurauan dengan hati yang terbuka oke. :)

bighagenjo said...

ahahaha! nak kenakan org tak jadi pulak.