Pages

Friday, June 17, 2011

macam mana nak KEKAL lama?


Assalamualaikum wbt..


ampun maaf kawan2 yang biasa datang menjengah..
lately memang agak malas update blogsiput ni..
dan silap haribulan.. ' Hearts like an Engine' berkubur dan pergi tak kembali lagi.
ini serius.. semakin meningkat usia.. semakin busy life ni..
dulu time kecik2 nak cepat2 besar sebab seronok tengok kakak2, abang2 tu belajar dekat universiti..
bile sendiri besar belajar dekat universiti..
rasa nak putar balik masa..
kembali sekolah tadika mungkin..nak kembali muda kononnya..hahaha..
tapi impossible aite? Allah Maha Adil..
semua orang dapat lalui zaman muda dan berusia mereka..
tapi bukan aku nak cakap pasal kite yang kekal..
manusia pasti akan mati..
tak mungkin kekal seperti Maha Pencipta..


aku menaip juga bukan untuk memberi tips kepada korang untuk hidup kekal lama..
sakit kekal lama.. cantik kekal lama...
aku just nak tanya korang..
camner nak hubungan kekal lama??
bukan sampai ke jinjang pelamin je, atau sampai ke anak cucu, cicit , piut..
tetapi sampai ke akhir hayar.. sehingga ke hujung nyawa.
frust kot bunyi. hahhaa. takde maknanye..
aku cuma tahu bagaimana untuk berbincang jika ada masalah.
yang pasti kedua-dua belah pihak perlu jujur dan berani meluahkan isi hati.
bukan hanya tahu memendam sehingga meninggalkan kudis atau nanah yang perlukan operation untuk merawatnya..
yessss! mungkin sekali terluka, perkara itu akan meninggalkan parut dalam diri.
tetapi sifat maaf yang ada, sedikit sebanyak dapat menghilangkan pressure dalam hati supaya tak burst cam gunung berapi.


other than that, aku hanya tahu berdoa supaya Allah dekatkan hati kami..
jika dia terbaik untuk kite,
jika dia terbaik untuk agama kite,,
jika dia terbaik untuk dunia dan akhirat kite..
mohon Allah dekatkan jodoh antara kite..

redhalah dengan apa yang terjadi..
andai apa yang terjadi dalam hidup kite adalah sesuatu yang dapat meninggalkan parut yang amat mendalam..
atau mungkin kite rasa berjauhan dengan si dia adalah lebih baik.. maka pintalah sesuatu yang terbaik untuk kite itu..


mungkin suatu masa..
dia akan sedar.. betapa kite adalah segala-galanya untuk dia..
make this life simple..
tak perlu fikir life ni complex..
khuatir suatu hari nanti..
tiada hari bahagia untuk kite..
hanya penyesalan tentang masa lampau ..
menghantui untuk detik yang akan tiba..


korang tahu lagi apa cara yang perlu diamalkan untuk membuat hubungan ni kekal lama?
mungkin yang sudah berkahwin dapat beri opinion? hehehe..
| sharing is caring | ..:)

4 shining LIPGLOSS:

sizuka[Izzati] said...

sabar ea.Allah knows best.nak kongsi pun diri sndiri xtau menjadi ke x.insyaAllah semua akan baik2 je :)

EZAN IDMA said...

consider antra satu sm lain :)

Nobita Sensei said...

tip kekal lama: bercinta selepas kahwin.

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Bila kita sedih, orang lain pun sedih.
Smila lah.. orang lagi suka bila kita sentiasa senyum. :)