Pages

Friday, June 10, 2011

" kami PENCEGAH MAKSIAT "..


Assalamualaikum wbt..

punyala agak lama aku tak update blog.
hari ni baru cam rajin sikit.
biasala.. power jumaat kan voltnya terlalu tinggi.
sehingga dapat mengawal hormon aku jadi rajin camni. heheh.


semalam aku and da gengs keluar meronggeng.
bukan senang dong kami mahu keluar kekk gini.
ini bukan keluar biasa2 aja...
perjalanan yang mengambil masa beberapa jam..
so, first time, first choice nak tak nak telinga ni panas..
kena mintak permission mama.
mama cam berat nak bagi.
tapi pesan mama..
" bawak baik2 kereta. jangan memotong "..
tapi aku degil je. aku ke sebelah kanan jalanraya memotong beberapa buah kenderaan yang berada di sebelah kiri. ( macam berita je )
jahat sangat ke ek??? ngeee..

kami bukan naik kereta sendiri tetapi kereta sewa ok.
sebab tu mama tak suka sangat.
time kitorang amik kereta tu.
punyalah nakal pak cik ni.
ada ke patut dia amik kami kat kampus dengan kereta lain.
dia bagi kami bawak dengan kereta lain. aigooo..
pahtu kami pergi ke stesen minyak termasyur dunia.
sedang tunggu queue..
geram tak terkata dengan kereta kat depan ni.
pergilah parking kat lain kalau tunggu isi kereta tu membeli sekalipun.
tiba2 minyak habis.
orang yang jaga minyak tu mintak kami ke depan sikit.
kami same2 mengeleng.
" tak boleh pak cik. minyak dah habis "..
dbussshhxx! pak cik tu senyum dan panggil orangnya untuk menolak kereta kami.
memang lu langsi lu mati ni!


sesudah sati hari suntuk jalan2 habiskan duit.
aku and da gengs niat untuk ke pantai hadapan kampus.
gelap tanpa lampu jalan yang banyak.
kami mencari parking sepanjang pantai.
lalu je kami di kawasan pasir.
ternampak satu pasangan yang bersuluhkan lampu kereta kami.
terus mereka bangun.
semua dalam kereta ni bising.
" giler lah, kalau kite tak parking sini, dorang buat apa la agaknya..
dah la gelap nak mampus tempat ni. "..
si perempuan pasangan couple tu jeling2 meninggalkan tempat tersebut.
manakala si lelaki hanya tunduk malu.
nampak sangat perempuan tu tak sedar diri lagi.
dah la malam jumaat.
kami turun untuk ke pesisir pantai.
tengok2 tempat kejadian.
masyaAllah. memang tempat tu sangat2 gelap.
ada rumput beberapa rumpun je.

kawan aku bising.
patut kita pergi kat dia, then cakap.
" kami pencegah maksiat. kamu ditangkap kering kerana berkesedudukan sama taraf atas pasir dalam gelap "..
hahah. nakal betul. kalau lah aku rakam apa yang terjadi. memang best!



p/s : jangan pegang2.. duduk renggang2..

7 shining LIPGLOSS:

delarocha said...

kat tempat cam tu mmg byk 'kereta rosak'..hehe

rara pinkmafia said...

tu mesti buat keje tak elok tu.heheheh.apa lah nk jd.tu takpe gak kt tmpt jauh.ni kt umha sewa rara dulu2.budak2 tu boat keje dean umah je kot.haih~

hmm mak rara pun tak sume kitaorg pinjam2 kete.takut.

Iznie said...

haha...tu la..
teringin nak tgk video yg korang "rakam" tu...hehe

best apa jadi pencegah maksiat! ekeke


bior padan muka dorang tu...huhu

Puteri Iqa Izyan said...

huaaa.. bhye2. nsb baik sempat smpai kat stesen myk.


eh. patot g tny dieorg buat ape kt tmpt2 gelap. alang2 boleh join jgk. haha

Misz Jenny said...

patut bawak SPOTLIGHT beribu-ribu bijik!!!


yarghh

Yutaka Mushimura said...

jangan pegang - pegang...mak tak sooka ahli muszik!!!

choi...

tips terbaru


Pemutihan Dokumentasi Di Atas Meja

Rumah Tangga Bekecai Nak Salahkan Sapa??

Si Anu Yang Baru

Ketahuilah Apa Punca Anak Derhaka

Petua Untuk Mengandung - Petua Untuk Masa Kini Dan Masa Depan

ARJUNA.Inc said...

hahha...2 kira x nmpk ke pe yg dorag wat?mlm td ok..arjuna nk p mkan stemboat..wktu nk parking kete..ad kapel nga ehem2..smpat g bru nk btol kn kain ok..lagi teruk..haihh...da la tmpat awam...