Pages

Monday, June 27, 2011

hujung sudut ruang kosong..


Assalamualaikum wbt..


kelas petang berjalan seperti biasa..
beberapa orang pelajar kelas kejuruteraan kimia keluar mencari rezeki petang.
perut kosong perlu diisi sesuatu gamaknya..
yang lain duduk berselerak dalam kelas berkondisi sejuk.
setia menunggu sensei..

keletihan yang dialami..
mengalih perasaan segelintir pelajar .
kelas HEAT TRANSFER yang digembar-gemburkan paling senang oleh most of senpai..
meletakkan ia paling complex dalam realiti hidup masing2..
salah siapa kalau bukan diri sendiri..ye tak?


beberapa minit aku cuba pejamkan mata untuk melonggarkan load atas bahu..
terdengar dentuman kasut tumit tinggi 2 inch..
lekas2 aku ke tempat duduk hadapan.
kalau bukan muka aku yang duduk kerusi beserta meja di hadapan memang tak senang hati manusia lain yang suka duduk belakang. huh!*buat2 faham kalau tak faham yap!!


after greetings semua isi bilik kuliah..
bulat mata hitam sensei seperti membesar..
kami turut mengerlih ke sudut ruang yang dilihat..

sensei bertanya..
" siapa kat belakang tu? "..

aku tanya balik ..
" siapa? "..

" kat belakang tu.. ".. sambil ibu jari sensei menunjuk ke arah belakang..
semua menoleh ke belakang...
seaya serentak menjawab..
" mana ada sape2.. "..
sensei meminta aku menghulurkan 'secebis' cuping telinga untuk mendengar bisikannya..
" saya nampak ada budak kat belakang tengah tidur..
pergi tolong kejutkan.."


" masalahnya sensei mana ada siapa2..saya nak kejutkan sape kat situ..??"



muka sensei pucat..
class dismiss..

OMG!.. memang itu yang mereka harapkan..
lakonan semata-mata..
sorang pelajar perlu pakai yukata (summer kimono) warna putih kosong duduk di hujung sudut ruang kelas..
buat2 tidur..
tanpa respon.. dan pelajar lain..
buat2 tak nampak..



nampak tak permanan dia???
nampak tak?

tu lah dinamakan tips untuk buat lecturer berubah hati untuk cancel kan kelas. dbussshx!!
beautiful liar aite??huhuhuh


p/s : budak berusia 18 tahun ke bawah dilarang mencuba!:)


* memang nanti tak pasal2 kena ganti banyak kelas..tak suka, sumpah!

5 shining LIPGLOSS:

Syazween Farisya Hasan said...

:)

nak shawl murah ? kindly visit , support and buy at http://www.farisyacloset.blogspot.com

RIAN said...

berkesan sentiasa ke ? hahaha

PenuliS said...

cehhh!!memain!hehe~

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Haha.. boleh nak praktik tu. Terabur lari. ;p

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe. jahat~ =P