Pages

Saturday, April 9, 2011

part time job


Assalamualaikum wbt..

pics ni takde kena mengena. letak sebab comel je*entah pe2



kat Malaysia dah heboh budak uni cuti empat bulan..lame woo! tak aci.
kalau yang tak belajar kat Malaysia tu.? sila jealous! memang rugi. so, jom balik Malaysia!
mesti kawan2 lain dah plan nak buat apa 4 bulan tu. bestnye..
nak jugak..*sambil buat muka pity giler you..


kalau kat oversea, faham2 je la.
nak balik tambang mahal beb.
naik turun flight.
masa memang habis dalam flight je.better tak balik pulak.
save wang selama beberapa hari duduk oversea.
repeat. beberapa hari je.


so, aku sarankan kawan2 cepat2 cari part time job.
even basuh pinggan pun, rezeki jugak kan?
yang penting daripada sumber yang HALAL.
please. hidup kena berdasarkan ciri2 halal & toyyiba segala bagai.
baru Allah berkat..


aku nak share something.
korang jadilah macam aku.
even secara langsung or tak langsung.
sekurang-kurangnya jadi promoter untuk majukan perniagaan orang yang halal.

see

as model for shawls


at least, something yang halal aite?
korang jangan pertikaikan tak laku.
sebab aku nak orang tengok selendang.
bukan tengok aku. hahah.
selain Malaysia memang susah sikit nak dapatkan shawls yang cantik dan murah.
so, aku bersyukur sangat can be a part of helping someone gets some money.
huh!


in conclusion, aku just nak korang pandai berdikari.
jangan bergantung pada parents je.
kalau parents hang takde nanti.
hang nak bergantung kat sapa??
monyet2 belakang rumah aku tu banyak.
boleh join gantung kat sana.
jangan gantung kat tali sudah. aku tak nak korang mati sia2.
please. try jadi orang yang berguna.
biar sejuk perut mak hang mengandungkan hang.


yang penting.
HALAL2 je..


12 shining LIPGLOSS:

Encik Psychopath said...

4 bulan tu fokus blogging la.

sizuka[Izzati] said...

whoahhh dapat keje dah.syok lah dkt sana ada jugak jual shawl2 nih.eh awk study dkt mne eh?hihi~

Misz Jenny said...

lorh..model...

muka superb beres je..

xke gitu misz?
hahaha

Misz Jenny said...

ehh,,copp..nk ty..
misz sklah ane dulu?

me suya said...

thiea.
Suya tak cuti lagi la.
Still mgu study, so berbaki lagi 4mgu sebelum cuti 4bulan.. Tapi, suya dah xcuti daaaa. sebab this is my final sem here ^^

misz molecule said...

encik : kamu nak blog je ke??xnak mkan, minum, todur??muhahahaah

misz molecule said...

sizuka : universitas syg..hahaha

misz molecule said...

misz : hahaha..ada2 je budak comel ni

misz molecule said...

misz : mrsm besut je syg..

misz molecule said...

suya : lorr...suya dah snior rupenye..umo bpe ni??

delarocha said...

dapat duit lebih

misz molecule said...

dela : hahha.duit la sgt.