Pages

Thursday, March 24, 2011

ubat pengasih fatian athiea


Assalamualaikum wbt..


kau nak orang yang kau sayang, sayang kau balik tak??
soalan cepumas betol kan??
siapa tak nak semua orang kat dunia ni sayang dia..
ishkk3..


first of all.. guwa nak sarankan..
kau pinggir jauh2 segala pawan..
tak perlu mintak dia sawan2kan orang guna segala ilmu dari Iskandariah Yunani..
tak perlu tak perlu..
cukup guwa dulu yang letupkan pawan2 ni dengan bom nuklear hancurkan hiroshima tu..
guna cara baik dan betul.. baru nice everythings kan??


sweet 1 : jangan berpegang pada 'what you give, you get back'

kalau kau betul2 sayang orang tu.. jangan mengharapkan apa yang dia pernah buat kat kita like being unfaithful or keluar dengan jantan or betina gatal lain , dia dapat balik kesengsaraan itu. mungkin itu silap dia. yang hanya letakkan mentaliti celah2 ibu jari kaki masa tu sebab kecewa kau tak layan dia. terima dia seadanya. kalau tak boleh terima, jangan benarkan dia masuk dalam seribu satu kisah hidup kau lagi. kau saja boleh berfikir secara rasional tentang hubungan kau dan dia. kalau masih sayang, try untuk buang kisah pahit itu, jangan kau telan. ludah sampai ia bersih. puihhh puiihhh!


sweet 2 : berserah. just go on.

we will fall in love with someone new when we are at the new place. kau sumpah kau setia segala bagai pun. guwa tak percaya. guwa pun 1001% admit yang guwa ni setia nak mampus. tapi bile kau sedar, kau jumpa je orang lain kat satu tempat yang baru. for sure, one day, kau akan attract with someone. yang jenis kaki tak boleh tahan nafsu. memang akan tinggalkan orang yang sayang dia bagai nak rak untuk orang yang dia baru suka ni. tapi yang kaki setia, akan try untuk minat2 saje. minat tu kan datang tanpa kite paksa, pergi tanpa kita rela, rite?? kau jagalah hubungan kau baik2.. guwa tak cakap what you give, you get back kalau kau mainkan perasaan orang.. tapi the karma is ' what goes around, comes around '.. do you believe in karma? kau lari macam mana pun. Allah itu Maha Adil. jangan tunjuk kau jahil sangat tahu nak mainkan perasaan orang je. kau percaya, jujur. cukup jadi ubat untuk cinta hati jauh nun di sana.


sweet 3 : may Allah bless the relationship

guwa mintak double triple super duper kau mintak banyak2 dengan Allah jaga hubungan korang baik2. tak semestinya nak mintak dia sayang, kau kena korbankan maruah demi buktikan cinta kau kat dia. cukup kau sujud, berserah, biarkan mutiara jernih jatuh di pipi dan angkat tangan menadah kebaikan. tak semestinya pegang2, i lap you, you labi air setiap masa can make your bond of chemistry punyai high viscosity. kalau suami isteri aku percaya. tapi kalau kau still takde hubungan yang sah. mintak dengan Allah agar jodoh korang berpanjangan.. bukan ke Allah pun suka dengan cara camtu.. ye dak??




aku pernah dilukai. tapi sabar jadi perisai dari segala kesedihan.
aku pernah dicurangi. tapi doa jadi penawar segala kesakitan.
aku pernah dibenci, tapi aku tahu Allah masih sayang aku.
aku ada dia, dia ada aku. kami ada Allah..


cuba untuk jadi engineer cinta hati sendiri.

19 shining LIPGLOSS:

Encik Psychopath said...

dr love :)

ade tips long distance relation tak ?

sizuka[Izzati] said...

whoah tips~!nak jadi engineer utk hati sendiri jugak :D

me suya said...

thiea.
yep..chemistry la tu dear..
chem. eng.. hehehehe
gold extraction: etching and leaching~

mofaizmz said...

no. 3 terbaik!!

RIAN said...

berserah dan berdoa saja. insyaallah. h0ho,

ilhani_nurash said...

like this..:)

Yutaka Mushimura said...

hhhaha..betull..tapi aku...aishhhhh..entahlah..weh...still

tips terbaru

Apekah Pasangan Itu Gula - Gula???

Tip Memupuk Minda Kelas Pertama

Tips Menghadapi Jerawat

Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

No Condom - NO PLAY PLAY

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

misz molecule said...

encik : guwa bkn pakar sgt dlm cinta2 ni..hehhe

misz molecule said...

sizuka : meh kite try yea darl~

misz molecule said...

me : teheeeee:)

misz molecule said...

mofaizmz : yep2. dats da sweetest should be

misz molecule said...

rian : dats what i said dear..

misz molecule said...

naim : thanks..o_0

misz molecule said...

yutaka : byknye tips ko..ermm..sabau la..nnti tbe mse smpai la jodoh tu

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

mie said...

ingat kan ada jualan ubat ni..
eheheheee

misz molecule said...

lilyel : nnti i buat ye darl:)

misz molecule said...

mie : hehhe..never never never..ngee

Lilyel said...

never mind :)
thanks anyway :)