Pages

Wednesday, March 23, 2011

budak baju merah..


Assalamualaikum wbt..


laju dia mengatur langkah sehinggakan silang kucing pun mampu ditangkis..
sesudah mengenakan selipar jepun merah..
terus dia mencapai kenderaannya yang tersandar di dinding luar rumah..
"hari ni aura aku membara. semangat! "..
dari utara ke selatan, barat ke timur..
voom vrooomm!
pecut tahap maximum basikalnya keliling kampung..
agak bosan dengan ketiadaan teman2 rapat di sisi..


lalunya dia di hadapan sebuah rumah..
ternampak beberapa ekor lembu jantan dan betina sedang meragut rumput..
"jeling2 kat aku. ada hutang ke?? "..
dimarahnya lembu2 itu..


hampir dua, tiga kali membawa basikalnya bersiar-siar kampung..
ternampak akan kewujudan sebuah kedai runcit..
tangkas menghulurkan 20sen sebagai bayaran ais-krim poli (ais-krim Malaysia)..


alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan..
alang2 lalu rumah pak imam lembu.. biar semua shorcut dia bantai..
" lagi2 muka lembu ni, takde muka lembu lain ke??"..dia bising..
lepak sebentar dia di hadapan rumah pak imam lembu..
sambil menikmati ais krim poli..
dia jeling2 tajam ke arah lembu itu..

" urmm..sedap.. sehingga menjilat jari... aihkks.. patut la lembu2 ni suka tengok aku.. baru perasan selipar jepun aku merah.. mak pun satu.. belikan selipar warna merah untuk aku.. baju Manchester United ayah kasi ni pun warna merah.. mak aii!! basikal buruk bekas abang ni pun warna merah.. ahh.. lantak la.. "..


tiba2 salah seekor lembu jantan bergerak menuju ke arah dia..
OO EMM JIIIEE ( OMG! )..
dihempasnya basikal itu, selipar2 pun terbang entah ke mana..
lari lintang-pukang pulang ke rumah..
menangis..


dia : mak.. adik kena kejar lembu.. ..

mak : mana selipar adik??

dia : tinggal kat lembu..

mak : meh kite pergi amik nak..

dia : jangan mak.. nanti lembu makan..

mak : takdenye.. mari kite pergi..

sampainya di rumah pak imam lembu..
tengok2 lembu2 tadi sedang bergerak masuk ke kandang..
dia tersipu-sipu malu..

pak imam : selipar kau ye yang terbang kat sini..

dia - senyum. kaku untuk berkata




p/s : jangan berlagak.hahhaha. ada kaitan ke??


10 shining LIPGLOSS:

alexa yussida said...

=.='

ade2..lmbu suke kaler merah...:p

misz molecule said...

alexa : hahaha..lembu ada cakap ek??grr

Encik Psychopath said...

omg tu lembu ckp ke baju merah ckp ?

misz molecule said...

hahaha..mesti la saya..grrr..bdk yg tak heaven pulak merah dye kan.hhehee

EJA said...

nice entry :)

me suya said...

xsuke merah sbb selalu kena ugut nt kena hambat dek lembu

Yutaka Mushimura said...

senyumlah..senyumlah ahai cek mek molek...senyumlah..senyumlah ahai cek mek molek..

adoi...cek mek molek - style Eric Chong

tips terbaru

Tip Memupuk Minda Kelas Pertama

Tips Menghadapi Jerawat

Tips Mendapat Ketenangan Dalam Senaman

Semua Untuk Kamu, My Lovely Follower

No Condom - NO PLAY PLAY

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

misz molecule said...

eja : thanks syg..

misz molecule said...

suya : hahaha..da tu, suke kaler pe??

misz molecule said...

yutaka : yela..gua senyum:)