Pages

Tuesday, February 22, 2011

jangan kembali lagi..

Assalamualaikum wbt..


cinta ibarat bunga tahi ayam...
indah dipandang dan disentuh..
tetapi hakikatnya busuk bak tahik ayam..
itulah hakikat cinta..
kata orang..
jika kita pernah memberi cinta itu pada seseorang..
biarkan dia menjaga ia setulus hati..
jika dia tidak hargainya lagi..
tinggalkan dia...
sesungguhnya jauhkan cinta itu daripada berdarah kembali..


tepat jam 12.30 semalam..
aku senyum melebar teringat akan apa yang telah berlaku kelmarin..
pertunangan angan, musnah di tepi jalan..
mungkin ia akan menjadi realiti beberapa tahun lagi..
insyaAllah..doakanlah untuk aku..

lagu speak now mengilai di malam hari..
aku terus angkat henpon..
khuatir jika lagu itu mkembuat roomate jadi gila pagi2 kerana aku..
aku reject ia beberapa kali..
akhirnya aku terpaksa akur..

aku : Assalamualaikum...

dia : Waalaikummussalam wbt.. beb.. syasya ni.. asal kau reject call aku weh??

aku : alahh.. sorry lah.. roomate aku dah tidur.. takut mengganggu.. belum sempat aku mesej.. kau terus masuk line terus-terusan..

dia : beb.. dia mintak kembali..

aku : siapa?? apa ni?? aku tengah maimai lagi.. kau mengarut malam2 buta.. kau nangis ke??

dia : yelahh.. kau tak dengar ke suara aku dah lain?? mata aku dah macam bisul.. bengkak tunggu masa nak pecah je..

aku : aisshhkk.. ada2 je kau ni???acu citew, acu citew.. ape ke hell ni??

dia : dia mintak putus dulu, kau tahu kan??

aku : yeah.. then???

dia : dia cari aku balik.. mintak sambung.. dia cam tahu2 je aku lonely.. and need someone to share with..

aku : dah2 lah.. kalau aku kat tempat kau.. mungkin aku akan mintak kekuatan daripada Allah untuk jauhkan dia daripada aku.. tapi kalau kita dah usaha giler2 untuk jauh.. tapi dia semakin dekat.. mungkin Allah tetap mahu jodohkan kita dengan dia..

dia : tu lah yang aku fikir.. kawan2 selalu kutuk2 dia.. tapi aku tak sanggup tipu diri..

aku : aku just berani cakap.. kalau kau terima orang yang kau pernah sayang dan tinggalkan kau.. kau kena berani hadapi satu je.. probability untuk dia kecewakan kau... dan lakukan perkara sama 95 out of 100%..

dia : dah kau macam mana??

aku : aku macam kau lah..try positif kan diri.. sesungguhnya aku dah mintak banyak2 dengan Allah.. apa yang akan jadi lepas ni.. mungkin itu yang aku perlu hadapi.. percayalah.. semua tu atas kita..

dia : thanks.. aku dah speechless after cakap dengan kau.. kau lah jawapan atas semua persoalan aku..

aku : apa.. kau ingat aku dictionary or wikipedia ke??heheee..


talian berakhir dengan kegembiraan.. mungkin jika aku berada di hadapan dia, sudah tentu aku dapat lihat muka yang suram, bercahaya kembali..


mintaklah dengan Tuhan apa yang terbaik untuk diri..
semua orang pasti merasa madu hempedu dalam perhubungan..
cukup kau percaya dengan diri..
dan letakkan kepercayaan kepada orang yang kau sayang..
kau akan rasa tenang..
sebab tak perlu susah2 bebankan diri fikir sesuatu yang tak perlu kau fikir..


cheers

13 shining LIPGLOSS:

Yutaka Mushimura said...

mungkin bf dia nih suka giler kt kawan ko tuh...

hehhe...cuba dengar lagu kristal baru tuh - luahan hati...tah2..dia pasnih..sanggup merenangi lautan berapi kot....woohaa..tak menahan kan??

:: noremy bte rahmat :: said...

ai doakan yg terbaik utk awak...

just be STRONG k..

Mr feckry said...

beb, jodoh pertemuan tu tangan tuhan..

RIAN said...

err. . nak tanya, kalau couple2 yg break tu, possibility utk X dtg kembali ada ke ? h0ho,

Nadia Mashuri said...

ye, mtk lah ptolongan dr Allah..
Dia maha mendengar..
=)

Yutaka Mushimura said...

perh...sayu2...pilih lah sebaik - baiknya...okeh;)

tak pun, pilih ja aku...abes citer..dua2 putih mata...haha..melawak okeh...:)

tips terbaru

Tips Penjagaan Gearbox....Buatlah Ia Seperti Awek, Okeh

24 Ciri-Ciri Orang Yang Mencintai Kamu

Tip Melembutkan Dan Menenangkan Hati Sanubari.

KomieAroon said...

komie ingin meminta jasa baik kalian

I have join this one contest called Kisah Klasik Kita : 99 Hari Kisah Klasik so now I wish to ask u please vote for me... vote for my cerpen "Kau Boleh Blah" if you really like the story..I am not forcing you but please do read it first and if you think that my cerpen is likable or good or can make you smile and so on then do vote...I really really appreciate your support..

To vote, just wrote "i vote" or "vote" in the comment box at this link


http://kisahklasikita.blogspot.com/2011/02/99-hari-kisah-klasik-komie-aroon-kau.html



Jasamu akan ku kenang sehingga ke akhir hayatku =))))

misz molecule said...

yutaka : lu mmg dah ada azam advance bab cinta tahun ni kan??

misz molecule said...

noremy : thanks but it was not about me dear.heheh

misz molecule said...

feckry : yep2..faham:)

misz molecule said...

rian : ada je la kot..hahhaa..not sure too

misz molecule said...

nadia : insyaAllah..

misz molecule said...

komie : ok beb..